Kryssning på våren med snö på bergstopparna i Norge

Kryssning i norra Europa

Det finns ett stort utbud av spännande kryssningar i norra Europa. Åk med klassiska Hurtigruten, upplev det fantastiska norska fjordlandskapet eller åk på kryssning i Östersjön. Fördelen med att göra en kryssning i norra Europa är att du inte behöver någon längre restid för att starta din semester! De avgår kryssningar ifrån bland annat Köpenhamn eller Stockholm. Kryssningar i norra Europa brukar vara en kombination av vackra historiska städer, livlig stadspuls och storslagen natur som berör alla sinnen.

Det finns även ett stort utbud av kryssningar i norra Europa som avgår från Storbritannien och Tyskland och besöker platser som Belgien, Nederländerna, Ryssland, Madeira, Spanien, Kanarieöarna och mycket mer. En kryssning är det absolut roligaste sättet att se Europa! Sök i sökmotorn för att se det fulla utbudet på kryssningar.

Kryssning i Östersjön

Kryssningar i Östersjön går i huvudsak till de östra länderna och utgår vanligtvis från Stockholm eller Köpenhamn. Besök coola städer som Helsingfors, St. Petersburg, Riga, Tallinn och Tysklands populära hamnstäder. Njut av fantastisk shopping, nöjesliv, god mat och spännande historia. Här finns kryssningar som passar för hela familjen.

Kryssning längs Norges fjordar

Kryssningar längs Norges vackra kust är en fantastisk naturupplevelse som verkligen rekommenderas att uppleva. Utbudet av kryssningar är stort och många av dem avgår från Köpenhamn. Utforska Norges sagolika fjordar och majestätiska berg från ett lyxigt kryssningsfartyg, och gå i land i fantastiska omgivningar och mysiga städer.

Kryssning i Nordsjön

En kryssning i Nordsjön innebär en resa längs fantastiskt vackra kustlandskap, bergskedjor och glaciärer. Gå iland i livliga metropoler och stilla kustbyar med rik historia. En kryssning i Nordsjön avgår ofta från Köpenhamn och kan gå via bland annat Storbritannien, Irland, Norge och Skottland.

Mer av norra Europa

Det finns även längre kryssningar som kombinerar till exempel Östersjön, de norska fjordarna, Skottland och Island under samma rutt. Här finns även rutter som inkluderar Färöarna. Dessa körs oftast av rederiet Holland America Line och brukar vara mellan 20-25 nätter Längre kryssningar i norra Europa startar och slutar i Köpenhamn.

;