Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.
Kryssning längs med Norges kust

Kryssningar längs Norges kust

På mycket nära håll har vi vårt grannland Norges vackra kustremsa som med berg och fjordar är magnifik att se från ett kryssningsfartyg.

Norges fjordar

Både MSC Cruises och Costa Cruises erbjuder från Köpenhamn möjlighet att resa västerut för att bege dig upp till Norges ståtliga kustlinje. Ni beger er ut i Norra Ishavet och rundar södra Norge för att styra in österut bland fjordarna en bit norr om Bergen. Ert första mål är Geirangerfjorden (på UNESCO:s världsarvslista sedan 2005) som ofta benämns som den vackraste fjorden i världen. Därefter beger ni er söderut igen ner mot Flåm, ett område som omges av mäktiga vattenfall och höga berg. Sedan fortsätter ni ner mot staden Stavanger där ni har en hel dag att upptäcka staden och dess vackra omgivningar för att sedan lämna Norge och bege er än mer söderut till Kiel, där ni går in i en vacker hamn och får även uppleva Kiel-kanalen i nordvästra Tyskland. Sedan beger ni er tillbaka till Köpenhamn. Även här finns alternativ på tema och skepp för att allt ska passa era önskemål. Rutten hos båda bolagen ligger på ca sju nätter.

Vill du uppleva lite av allt?

Möjligheten för en lite längre kryssning på ca 15 nätter är att mixa både östra Östersjön med Tallinn och St. Petersburg som mål och därefter resa västerut igen och även se de fina fjordarna nämnda ovan. Costa Cruises kryssningar upp till de norska fjordarna erbjuder även ett besök i den fina danska staden Aarhus på östra Jylland.

Utgå ifrån Köpenhamn eller Stockholm

De flesta kryssningarna som kör längs med Norges kust hos de större rederierna avgår från Köpenhamn men vissa utgår också ifrån Stockholm. Resorna är vanligtvis en eller två veckor långa där vissa kryssningar kombineras med östra Storbritannien och i vissa fall även Amsterdam och Bryssel.

;