Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssningar i Nordsjön

Du behöver inte åka till världens ände för att uppleva fantastiska destinationer. På en kryssning i Nordsjön får du uppleva historiska platser, magisk natur, livlig stadspuls, god mat och skapa unika minnen. En kryssning i Nordsjön kan gå via Norge, Danmark, England, Irland, Skottland, Tyskland och Belgien. Kryssningarna avgår från Stockholm eller Köpenhamn.

Kryssning till Skottland och Irland

På en kryssning på Nordsjön följer du i historiska fotspår. Det finns längre kryssningar som börjar i Östersjön och går via Norges fjordlandskap och fortsätter till magiska Skottland, Orkneyöarna och Irland. Dessa kryssningar är vanligtvis runt 14 dagar långa och brukar även stanna på Island och Grönland.

Kryssning till Norges fjordlandskap

Från Köpenhamn kan du åka på kryssning till Norges magiska fjordar. Kryssa längs den fantastiska Geirangerfjorden och besök Ålesund, Bergen och mycket mer. Det finns även längre kryssningar längs Norges kust upp mot Arktiska cirkeln. På vägen brukar fartygen stanna i Tysklands kuststäder, St. Petersburg eller Tallinn. Det är en unik upplevelse att stilla glida förbi det fantastiska fjordlandskapet, hisnande bergskedjor, vattenfall och glaciärer. Har du tur får du uppleva norrskenet från däcket på en lyxkryssning, något du sent kommer glömma! Kryssningarna kan vara alltifrån 7 dagar till flera veckor långa.

Kryssning i norra Europa

Nordsjön är ett gammalt hav som under årtusenden har format kustlinjerna längs med västra Europa. En kryssning på Nordsjön är magisk upplevelse där vackra kustlandskap avlöser varandra medan du som passagerare kan njuta av alla bekvämligheter som finns ombord på ett kryssningsfartyg. Gå iland i pittoreska städer och utforska norra Europas stora metropoler. Det finns oändligt med kombinationer beroende på vilka destinationer som intresserar dig. På en längre kryssning kan du uppleva kuststäderna i Danmark, Norge, Ryssland, Skottland, Storbritannien och Nederländerna under samma resa. Det bästa är att avresehamnarna aldrig är lång borta – de flesta avgår från Stockholm eller Köpenhamn.

Rederier

De finns många stora rederier som erbjuder kryssningar till destinationer runtom längs Nordsjöns kust. Här kör exempelvis Royal Caribbean, Azamara Cruises, Costa Cruises, Disney Cruises och MSC Cruises. Sök i sökfältet för att se det fulla utbudet på kryssningar.

;