30 nov - 7 dec 2024

Flodkryssning mellan Prag och Berlin

De historiska städerna längs Moldau och Elbe bjuder på ett pärlband av kända platser och när det närmar sig jul så bjuds det även på charmiga julmarknader med fantastiska juldekorationer, hantverk och lokala delikatesser.

Under resan får vi möjlighet att utforska det vackra Prag med dess judiska kvarter och den berömda Karlsbron. Lära oss mer om Sachsens guldålder och gå i Martin Luthers fotspår i Wittenberg, Vi får även möjlighet att inhandla det världsberömda Meissenporslin i staden med samma namn.

Välkommen till en mysigare advent!

Se läsarresa

Långkryssning till vackra Höga Kusten

Höga Kusten är utan tvekan en av norra Europas allra vackraste platser. Upplev den unika naturen och världens högsta kustlinje från fartygets lyxiga soldäck.

Ombord på nya Birka Gotland får du får två kvällar ombord och en dag i land med möjlighet att följa med på utflykter bland annat till Härnösand, Hernö Gin och Skulebergets topp.

Flera datum 2024

Se läsarresa

27 dec 2024 - 3 jan 2025

Nyårskryssning på Donau med tre huvudstäder

Avsluta året med en flodkryssning som går genom fyra länder och tre huvudstäder mitt i hjärtat av Europa.

Vår kryssning med stilfulla Viva Two, börjar med en seglats genom den vackra Wachaudalen som vid den här tiden på året ligger inbäddad i vinterskrud med charmiga och pittoreska småstäder längs flodkanten.

Nyårsafton tillbringas i Budapest och vid tolvslaget ser vi de storslagna fyrverkerierna från första parkett.

Se läsarresa

Rabattkod från MERA läsarresa?

Maila eller ring oss för att erhålla din rabatt.

Så fungerar det!

Nyfiken på kryssning ...

... men fastnat i den lite jobbiga känslan av att prova något okänt? Lugn, kryssning är inte konstigare än någon annan modern semesterform.

Det enklaste sättet att beskriva en kryssning är som en resort som flyter. Har du varit på en resort eller lyxigt hotell i Thailand vet du vad vi pratar om. Sköna solstolar vid poolen, matupplevelser och massor av möjligheter. Allt är bekvämt och tillgängligt inom en armlängds avstånd.

Läs mer om hur det är att åka på en kryssning