Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Sea Cloud Cruises

En handfull unika fartyg i världen drar allas blickar till sig när de glider in i hamnen – och Sea Cloud är ett av dem. Rederiet Sea Cloud Cruises erbjuder autentiska segelkryssningar från en annan era. Här får du kryssa på ultralyxiga, historiska segelbåtar med en svårslagen romantisk atmosfär. Segelbåten är din privata lyxyacht som utlovar en helt unik reseupplevelse som du inte kan få någon annanstans! Välkommen ombord på en segling under vita segel och mäktiga master med Sea Cloud Cruises.

  • Historiska segelbåtar
  • Lyxig yachtkänsla
  • Unika resmål
  • Passar vuxna

Om Sea Cloud Cruises

Under 1930-talet beställdes en segelbåt av miljonären Edward F. Hutton vars extravagans skulle överträffa alla tidigare. Så föddes den legendariska segelbåten Sea Cloud, vars skönhet och unika charm kom att inspirera systerbåten Sea Cloud II 70 år senare. Dessa två segelbåtar är fantastiskt eleganta, genuina och allting på båtarna sköts fortfarande för hand. Här är seglingen ett historiskt hantverk där besättningen klättrar uppför masterna för att sätta segel och varje moment speglar historiska traditioner. Att sätta segel tar nästan en timme och är ett minnesvärt spektakel! När du går ute på däck kan du blicka upp på vita segeldukar mot en blå himmel som osar av nostalgi. Varje kryssning med Sea Cloud Cruises är så mycket mer än en vanlig kryssning.

Destinationer

Sea Cloud Cruises seglar i Karibien, Costa Rica och Centralamerika, norra Europa och i medelhavet. Du kan också åka på spektakulära seglingar över atlanten. På destinationerna besöker båtarna de minsta och mest exklusiva hamnarna, vilket särskilt i Karibien och medelhavet ger en svårslagen upplevelse jämfört med stora kryssningsfartyg.

Målgrupp

Sea Cloud vänder sig till resenärer som vill ha en intim och lyxig kryssningsupplevelse där allt är i toppklass. Kanske har du ett intresse för historia och har alltid velat segla på en autentisk segelbåt och känna nostalgin av svunna tider på havet. Rederiet har inga särskilda åldersrestriktioner, men kryssningarna passar i första hand vuxna resenärer och lämpar sig inte för barn på samma sätt som andra, större kryssningsfartyg. Sea Clouds kryssningar tillhör en högre prisgrupp.

Ombord hos Sea Cloud Cruises

Sea Clouds fartyg lyckas kombinera lyxen och den familjära känslan hos en yacht med segelbåtens historia och romantiska känsla. Båtarna Sea Cloud och Sea Cloud II erbjuder gästerna en sofistikerad men samtidigt väldigt avslappnad atmosfär. Besättningen på ca 60 personer finns där för att säkerställa att alla får en seglingsupplevelse som är skräddarsydd för sina behov och önskemål. Segelbåtarna tar som högst 94 gäster vilket snabbt ger känslan av att vara ombord en privat lyxyacht med vänner!

Alla utrymmen ombord är fantastiskt vackra och båtarna har verkligen lyckats med att skapa en personlig charm. Strosa på promenaddäcket medan kaptenen jobbar på bryggan, sitt vid eldstäder i marmor inne i sällskapsrummen, se charmiga trädetaljer i teak-trä, polerad mässing och antika möbelinslag i den noga utvalda inredningen. Matsalen och biblioteket anses vara några av de vackraste rummen du kan hitta till havs med sin mörka träpanel och kristallkronor. Här finns en otrolig känsla för detaljer som för tankarna till klassiska havsseglingar genom tiderna.

Hytter

Alla hytter är rymliga och mysiga med elegant inredning och utsökt design. I hytten finns bland annat hårfön, morgonrock med tofflor och badprodukter av hög kvalitet. Välkomstchampagne väntar på dig vid din ankomst och du kan avsluta kvällarna med godsaker som du får levererat till hytten. På Sea Cloud finns 4 historiska originalhytter som har restaurerats varsamt samt 18 nya, mer moderna hytter.

Aktiviteter

Dagarna ombord på segelbåtarna är lugna och harmoniska. Gästerna går i land i exklusiva små hamnar och njuter av utflykter, och återvänder sedan till sin privata lyxyacht för en god middag ute på däck med sina medpassagerare. Båtarna har inte organiserade aktiviteter som på stora kryssningsfartyg; men för de flesta räcker segelfartyget i sig och att förundras över besättningens entusiastiska arbete! Du kommer snart märka att det är härligt att bara sitta i de bekväma solstolarna på däck i solnedgången. Du lär också träffa trevliga vänner för livet att dela dina dagliga äventyr med. Ibland kan det bjudas in föreläsare om destinationerna eller en pianospelare till middagen. Sea Cloud har inget gym eller spa, men det kan erbjudas ett vattensportsprogram på utvalda seglingar med bland annat vattenskidor, vindsurfing, snorkling, medmera. På de nyare båtarna finns dock mer moderna faciliteter, läs mer om båtarna nedan.

Mat & dryck

Ombord hos Sea Cloud Cruises vistas gästerna mycket utomhus, och så kan även måltider serveras utomhus på däcket när vädret tillåter. Rederiet strävar efter att erbjuda en unik kryssning där maten, servicen och atmosfären är en viktig del av upplevelsen. Köket ombord serverar ett varierat utbud av utsökta måltider i toppklass varje dag. Njut av välfylld frukostbuffé, lunchdelikatesser och lokala specialiteter på kvällsmenyn. I den eleganta restaurangen väntar en 4-rättersmeny med viner i världsklass från de allra bästa vingårdarna. Det finns inga fasta platser under måltiderna.

Segelfartygen

Sea Cloud Cruises flotta består idag av det äldsta fartyget Sea Cloud, det moderna systerfartyget Sea Cloud II och senaste nykomlingen Sea Cloud Spirit.

Sea Cloud

Legendariska Segelbåten Sea Cloud är en riktig dröm; båten är både ett privat hem och en otroligt glamorös upplevelse under de vita seglen. Båten byggdes för över 70 år sedan och bjuder på mycket autentisk charm och nostalgi. Sea Cloud är perfekt för att fira något stort, som smekmånad eller en födelsedag. Båten kan reserveras för egna tillställningar.

  • Sea Cloud: Byggd 1931, renoverad 2011. 64 passagerare, 110 meter.

Sea Cloud II

Systerbåten Sea Cloud II är inspirerad av Sea Cloud men har på många sätt sin egen unika charm. Båten lyckas kombinera den höga standarden hos moderna kryssningsfartyg med den romantiska känslan hos en tidlös segelbåt. Här finns en lounge, bastu, bibliotek, gym och hytter med högsta komfort och moderna faciliteter.

  • Sea Cloud II: Byggd 2001, 94 passagerare, 117 meter.

Sea Cloud Spirit

Under 2020 kommer flottan utökas med sprillans nya segelbåten Sea Cloud Spirit, en fullriggad segelbåt som byggts enligt gamla traditioner. Här kommer finnas hytter med balkonger, gym, spa, badplattform och gott om plats för events. Spirit har byggts med teknologi så att båten ska vara miljövänlig som en del av ekoturismen. Sea Cloud Spirit kommer bli en helt ny, unik segelupplevelse!

  • Sea Cloud Spirit: Byggd 2020, 138 meter.
;