Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Fred Olsen Cruise Lines

Fred Olsen är ett brittiskt kryssningsrederi med fyra fartyg som seglar från hamnar i Storbritannien. När du kryssar med Fred Olsen tar du del av historiens vingslag; Fred Olsen började som rederi i Norge i mitten på 1800-talet och har kryssat till exotiska destinationer runtom i världen sedan dess. De fyra fartygen är i den mindre storleksklassen och är klassiskt designade med en hemtrevlig och familjär stämning ombord. Fartygens storlek gör att de kan kryssa till destinationer som större fartyg inte kan nå. Gästerna som åker på kryssning med Fred Olsen kommer gärna tillbaka för den fina servicen, fantastiskt trevlig personal och den goda maten. Här bjuds du på traditionell Afternoon Tea i sann brittisk anda!

  • Riktar sig till vuxna
  • Mindre fartyg
  • Traditionell kryssning
  • Brittiskt Afternoon Tea

Destinationer

Fred Olsen Cruise Lines erbjuder kryssningar över hela världen. De fyra fartygen kan ta sig långt in till hjärtat av städer, till berömda landmärken och exotiska hamnar. Fred Olsen kryssar i exotiska Karibien, låter dig utforska Sydamerika, soliga Kanarieöarna och runtom i medelhavet. Med du kan också kryssa till nordligaste Norge, över Indiska oceanen och i Asien. Fred Olsen erbjuder både havskryssningar och flodkryssningar. Flodkryssningarna går längs Europas floder utmed historiska städer och fantastisk natur. De mindre fartygen kan också segla in i Norges smalnande fjordlandskap och längs exotiska floder som annars har en storleksgräns för fartyg.

Prisnivå och målgrupp

Fred Olsen Cruise Lines riktar främst till vuxna och äldre som vill njuta av en avslappnande och klassisk kryssningsupplevelse. Sedan lanseringen av barnklubbarna Little Skippers Club så finns det även faciliteter och aktiviteter för barn upp till 11 år ombord. Det finns dock kryssningar som endast är för vuxna. Fred Olsen har alltifrån korta kryssningar på ett par dagar och långa jorden runt-kryssningar, och priserna varierar därefter och vilken nivå du bokar. Rederiet tillhör en grupp som erbjuder traditionella, prisvärda kryssningar och är inte ett lyxrederi.

Ombord hos Fred Olsen Cruise Lines

Fred Olsen prisas för sin varma, vänliga personal och den intima stämningen ombord på fartygen. Fartygen har till och med blivit kallade för ”Storbritanniens vänligaste flotta”. Det finns mycket brittiska influenser i både den bekväma och klassiska inredningen och trevliga koncept som Afternoon Tea som ingår i kryssningen. Klädstilen ombord är avslappnad med exempelvis kavaj och cocktailklädsel till formella kvällar. På fartygen finns ett öppet och luftigt däck med utsikt över havet. Börja dagen med en välfylld frukost, besök fitnesscentret och svalka dig i poolen. Det anordnas flera event, föreläsningar, kurser och mer som gör tiden till havs lika härlig som destinationerna. Du kan också spela spel som bingo, bridge eller shuffleboard. På kvällen väntar festliga event som klassisk cabaret, musik och dans – efter den utsökta 5 rätters-middagen eller en tur till den stora buffén. Att äta gott i de eleganta restaurangerna är en höjdpunkt på kryssningen med Fred Olsen!

Kryssningsfartyg

Fred Olsen har fyra klassiska fartyg som kan ta ca 800 - 1,350 passagerare. Fartygens mindre storlek till trots så blir det aldrig trångt ombord, och fartygen har istället en tydligare personlighet än större och mer mainstream fartyg. På alla Fred Olsens fartyg finns två swimmingpooler, jacuzzis, gym och fitnesscenter, spa, restauranger & barer, spelrum och Wi-fi. Ombord på Black Watch finns en tennisbana och en 3D biograf.

Balmoral

Balmoral är det största fartyget och kan ta ca 1,325 passagerare, men är fortfarande tillräckligt litet för att ta sig fram på smalare floder och till exotiska platser. Fartyget har inspirerats av Skottland och högländerna i sällskapsutrymmen och restauranger, och inredningen är klassisk och stilren med bekväma fåtöljer och varma toner. På Balmoral finns bland annat swimmingpool, spa och 6 restauranger.

  • Balmoral: Längd 219 meter, 1,325 resenärer, 710 hytter

Braemar

Fartyget Braemar har en tidlös design med mycket fönster i allmänna utrymmen för att gästerna ska kunna njuta av utsikten och det naturliga ljuset. Braemar har jämförts med ett elegant lanthotell med sin inredning av trä, Afternoon Tea och elegant dekor. Braemar tar 924 passagerare och har en luftig och intim atmosfär. Ombord finns barer, swimmingpool och jacuzzi, spelrum och mycket mer.

  • Braemar: Längd 196 meter, 924 resenärer, 485 hytter

Boudicca

Historiska fartyget Boudicca är döpt efter en brittisk krigardrottning, och ombord finns en tidlös och klassisk elegans som inte går att få på de största kryssningsfartygen. Här väntar en traditionell kryssningsupplevelse och en avslappnad semester. Ät gott på eleganta The Four Seasons, svalka dig i tre swimmingpooler, träna i gymmet och njuta av öppna och luftiga utomhusområden på däck. Boudicca tar 881 passagerare.

  • Boudicca: Längd 205 meter, 881 resenärer, 462 hytter

Black Watch

Black Watch är Fred Olsens minsta fartyg som tar 799 passagerare. Fartyget för tankarna till kryssningarnas glansdagar med sin charm och tidlösa stil. Även Black Watch är ett fartyg för gäster som är ute efter en traditionell och njutbar kryssningssemester utan onödiga krusiduller. Här får du personlig service från personalen som strävar efter att ge dig en fantastisk vistelse. Black Watch renoverades under 2016 och har idag eleganta hytter och sviter, sällskapsrum och restauranger.

  • Black Watch: Längd 205 meter, 881 resenärer, 462 hytter
;