Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Pandaw Cruises

En kryssning med Pandaw Cruises längs Asiens floder är något alldeles unikt. Upplev det föränderliga flodlandskapet medan du lutar dig tillbaka på däck och insuper intrycken av Ganges, Mekong River eller Ha Long Bay. De romantiska flodbåtarna är små och lyxiga med mycket historia i sina klassiska träväggar. En kryssning med Pandaw Cruises är för dig som vill utforska avlägsna kulturskatter vid Asiens legendariska floder, och ha en lugn och harmonisk upplevelse långt utöver det vanliga.

 • Flodkryssningar
 • Små lyxfartyg
 • För kulturintresserade
 • Dricks & utflykter ingår

Om Pandaw Cruises

Rederiet Pandaw Cruises erbjuder lyxiga expeditionskryssningar på Asiens berömda floder. Rederiet har en lång historia, vilket återspeglas i flodbåtarnas design med handgjorda detaljer i mässing och Teak-trä som för tankarna till historiska expeditioner genom tiderna. På flodkryssningar med Pandaw Cruises ingår helpension med måltider för hela dagen, dricks och utflykter iland. Gästerna återkommer för den vänliga stämningen, personliga servicen ombord och de unika destinationerna.

Målgrupp

Pandaw Cruises tilltalar främst vuxna, kulturintresserade resenärer som är ute efter en lugn och autentisk resupplevelse på destinationen. Kryssningarna erbjuder även fantastiska upplevelser för äldre barn, och kryssningarna funkar bra för familjer som vill lära sig om Asiens kultur och natur tillsammans. I samband med skollov erbjuds flodkryssningar som är särskilt familjevänliga.

Destinationer: kryssa längs Asiens floder

Bered dig på sagolika landskap med skogsklädda stränder och djungel, stilla vatten och en öppen himmel med flodlandskapets gyllene solnedgångar. Den fascinerande Mekongfloden går genom 6 länder och Pandaw Cruises kryssar genom samtliga av dem. En av de mest populära rutterna går mellan Saigon i Vietnam och Siem Reap i Kambodja. Du kan också kryssa längs Red River och dramatiska Ha Long Bay i Vietnam och genom Laos, Thailand och Kina längs övre Mekongfloden.

En annan unik flodkryssning är längs floderna Irrawaddy och Chindwin i Burma, som har många historiska vattenvägar i en grönskande värld av kanaler. Du kan också kryssa längs mytomspunna Ganges i norra Indien och uppleva den berömda flodens historiska samhällen på sandbankarna. Från och med 2020 finns också kryssningar längs indiska Brahmaputra River. Det finns också flera kombinationskryssningar.

Utflykter Pandaw Cruises

Utflykterna på platserna ni besöker är en fantastisk del av kryssningsupplevelsen med Pandaw Cruises. Utflykterna kan bestå av vandringar genom grönskande landsbygd och byar på flodbankarna, expeditioner med mindre båtar djupare in i djungeln, cykelturer till sevärda landmärken och mycket mer. Här får du komma nära samhällenas kultur genom autentiska möten med både människor, natur och djurliv. Personalen åker med som experter och guider på utflykterna. Du kan också utforska på egen hand, men utflykter ingår i kryssningar med Pandaw Cruises och rekommenderas starkt att delta i.

Ombord hos Pandaw Cruises

Alla flodbåtar i flottan är handbyggda och har sin egen säregna charm. Båtarna är i den lilla storleksklassen och däcken är byggda i klassiskt Teak-trä. Gäster har beskrivit tiden ombord som att vara gäster på privata yachter snarare än kryssningsfartyg. När du återkommer till båten efter utflykter så väntar en bekväm värld av avslappnad lyx och fantastisk och personlig service. Atmosfären beskrivs som väldigt lugn, harmonisk och med väldigt vänlig besättning, med ett föränderligt och exotiskt landskap som glider förbi. Pandaws båtar är designade med ett 360-graders promenaddäck samt ett observationsdäck för att ge gästerna mycket frihet att vara utomhus och njuta av panoramavyerna. Middagarna består av lokala, exotiska rätter och kan avnjutas i matsalen eller på däck. De flesta seglingar har minst ett kulturellt uppträde som är väldigt uppskattat, och det erbjuds flera aktiviteter på fartyget som olika spel, matlagningskurser och filmvisningar.

Boende och hytter

Om du vill ha privat balkong, minibar, platt-TV och uppklädda festkvällar så är Pandaw Cruises sannolikt inte rätt för dig. Om du däremot vill ha ett harmoniskt och bekvämt boende där du kan fly världen och njuta av flodens unika rytm, så kommer du älska hytterna på flodbåtarna. Här finns inga stressande detaljer som kan finnas på mainstream-hotell. Hytterna kombinerar historisk kolonial design med modern komfort, och även här består rummens design av behagligt Teak-trä och ljusa sängkläder. Alla hytter inkluderar bland annat kimono och morgonskor, spa-toalettartiklar, färsk frukt och obegränsat med mineralvatten.

Fartyg hos Pandaw Cruises

Pandaw Cruises flotta består av 16 flodbåtar. Alla båtar kan segla till avlägsna platser som är onåbara med andra fartyg eller via landtransport. I flottan finns också havsfartyget Andaman Explorer. Andaman kryssar längs kusten i Sydöstra Asien i Indonesien och Burma.

 • RV. Angkor Pandaw: Byggd 2012, 43 meter, 32 gäster
 • RV Champa Pandaw: Byggd 2016, 44 meter, 28 gäster
 • RV Kalaw Pandaw: Byggd 2014, 57 meter, 36 gäster
 • RV Kalay Pandaw: Byggd 2013, 30 meter, 10 gäster
 • RV Kanee Pandaw: Byggd 2019, 40 meter, 28 gäster
 • RV Katha Pandaw: Byggd 2011, 55 meter, 32 gäster
 • RV Kha Byoo Pandaw: Byggd 2016, 40 meter, 18 gäster
 • RV Kindat Pandaw: Byggd 2014, 57 meter, 36 gäster
 • RV Laos Pandaw: Byggd 2015, 44 meter, 20 gäster
 • RV Saibaidee Pandaw: Byggd 2018, 45 meter, 24 gäster
 • RV Zawgyi Pandaw: Byggd 2014, 40 meter, 20 gäster
 • RV Bassac Pandaw: Byggd 2012, 51 meter, 60 gäster
 • RV Indochina Pandaw: Byggd 2009, 52 meter, 60 gäster
 • RV Mekong Pandaw: Byggd 2003, 61 meter, 48 gäster
 • RV Orient Pandaw: Byggd 2008, 55 meter, 60 gäster
 • RV Pandaw II: Byggd 2002, 61 meter, 48 gäster
 • RV Tonle Pandaw: Byggd 2002, 55 meter, 56 gäster
 • RV Yunnan Pandaw: Byggd 2016, 45 meter, 28 gäster
 • RV Andaman Explorer: Byggd 1963 (renoverad 2017), 61 meter, 22 gäster

;