Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Royal Caribbean: Bra att veta

Här kommer tips och saker som är bra att veta inför din kryssning med Royal Caribbean. Ha en trevlig resa och välkommen ombord! Läs mer om Royal Caribbean här.

Att göra innan din kryssning med Royal Caribbean:

 • Checka in alla resenärer online
 • Logga in och boka utflykter, Wi-fi, restaurangreservationer, paket m.m.
 • Se till så att alla väskor har utskrivna bagagelappar
 • Samla dina resedokument

Resedokument och pass

Det är upp till resenären att se till så att du har rätt identifikation och resedokument för kryssningen med Royal Caribbean. Det är bra att ha gott om tid att förnya ditt pass om det behövs. De flesta rederier kräver minst 6 månaders giltighet under hela kryssningstiden. Vissa länder kräver ett inträdesvisum och vaccinationscertifikat. Om du ska kryssa från USA behöver du som europeisk medborgare även en godkänd ESTA för att kunna resa dit.

Incheckning och ombordstigning

Innan din kryssning så behöver du checka in alla resenärer i din bokning. Det rekommenderas att du checkar in online. Incheckning öppnar 90 dagar innan kryssningen, och du måste ha checkat in online senast 3 dagar innan kryssningen avgår.

Alla resenärer måste vara ombord på fartyget senast 90 minuter innan kryssningen ska avgå. Det är alltid bra att vara på plats i god tid. Läs noga vilka tider som gäller på dina resedokument.

Betalning och deposition

När du bekräftar din bokning så kommer du få betala en deposition. Läs noga när depositionen ska vara betalad. Om din kryssning är mer än 30 dagar bort så brukar tidsgränsen för depositionen vara 3 dagar. Om kryssningen avgår under 30 dagar så gäller vanligtvis 24 timmar. Om depositionen inte är inne i tid så kommer bokningen annulleras.

Ombord på en kryssning med Royal Caribbean används ett kontantlöst system som heter SeaPass för betalning. Du kommer få SeaPass-kort genom din bokning som kopplas till ett konto eller kort. Det du köper ombord kommer sedan betalas med ditt SeaPass.

Vad ingår hos Royal Caribbean?

Det ingår en hel del i din kryssning hos Royal Caribbean. Privat boende, eget badrum och måltider ingår alltid i din bokning. I alla kryssningar ingår mat och dryck för hela dagen utan extra kostnad. Alkohol och mat i specialrestauranger ingår inte.

Drycker som ingår i priset är:

 • Stilla vatten
 • Mjölk
 • Kaffe och te
 • Saft
 • Juice till frukost
 • Varm choklad

Det ingår mycket aktiviteter ombord på din kryssning med Royal Caribbean. Exempel är roliga poolaktiviteter, kurser, filmvisningar, lekar och spel uppe på däck, fitnesscenter, varierad kvällsunderhållning och påkostade shower. Tillgång till pool och vattenland ingår i kryssningen, samt jacuzzi på utvalda fartyg. Många Karibienkryssningar går via den privata ön Cococay där det ingår mycket mat och aktiviteter under utflyktsdagen. Läs mer om Cococay nedan.

För barnfamiljer ingår Roal Caribbeans Adventure Ocean-progam för barn i åldersgrupperna 3-17, där varje åldersgrupp kan delta i ledarledda aktiviteter utan extra kostnad. Efter klockan 22.00 gäller en avgift per timme för barngrupperna.

Dryckespaket hos Royal Caribbean

Royal Caribbean erbjuder olika dryckespaket som du kan lägga till i din bokning. Du kan välja bland följande dryckespaket:

 • Deluxe Beverage Package
 • Refreshment Package
 • Classic Soda Package
 • Water Bottle Package

Det största dryckespaketet Deluxe Beverage Package inkluderar:

 • Alkoholhaltiga drycker som cocktails, spritsorter, öl och vin i glas
 • 40% rabatt på vinflaskor upp till 100 USD
 • 20% rabatt på vinflaskor över 100 USD
 • Läsk
 • Kolsyrat och stilla vatten på flaska
 • Specialkaffe & te
 • Juice
 • Alkoholfria drinkar

Priset för det stora dryckespaketet kan variera mellan olika kryssningar. För kryssningar som går 2019–2020 ligger priset mellan ca 63,00–89,00 USD per dag. Dryckespaketet är ofta väldigt förmånligt att köpa innan din kryssning snarare än under kryssningen. En serviceavgift på 18% för drycker kommer läggas till. Innehållet i paketen och dess priser kan komma att ändras. Dryckespaketen gäller även på Royals privata ö Cococay. Hör av dig till oss om du vill få hjälp att hitta en kryssning med bra erbjudande och dryckespaket, så hjälper vi dig gärna.

Alkoholfria paket

Övriga dryckespaket hos Royal Caribbean är det alkoholfria Refreshment Package som innehåller läsk, juice, specialkaffe, te och vatten på flaska. Refreshment Package ligger på ca 29,00–38,00 USD per dag under 2019–2020. Om du enbart vill ha läskedrycker så kan du köpa Classic Soda Package (12,99–15,00 USD per dag för kryssningar under 2019–2020). För enbart vatten finns Water Bottle Package som innehåller Evian-vatten på flaska. Priser för paketen är per dag och per gäst.

Dricks hos Royal Caribbean

Dricks till personal ingår inte när du bokar din kryssning med Royal Caribbean. Det är vanligt att rederier debiterar en fast serviceavgift per gäst och dag som läggs till din slutgiltiga räkning. Hos Royal Caribbean är den automatiska dagliga avgiften 14,50 dollar per person som bokat Junior svit och under, och 17,50 dollar om du har bokat en svit. Dricksen fördelas mellan servicepersonalen och andra team som arbetar hårt för att kryssningen ska vara en fantastisk upplevelse, och baseras på industristandard.

Kontakta oss: Om du skickar en bokningsförfrågan till oss så kan vi nästan alltid boka så att dricksen redan är inkluderad i din kryssning.

All Inclusive Royal Caribbean

Om du önskar en All Inclusive-upplevelse under din kryssning med Royal Caribbean så kan du förköpa dryck och dricks/serviceavgifter, så att du inte behöver oroa dig över att notan ska springa iväg under semestern. Vi kan hjälpa dig att lägga till dricks och dryckespaket i din bokning för en All Inclusive upplevelse.

Wi-fi hos Royal Caribbean

Om du vill ha tillgång till internet under din kryssning med Royal Caribbean så kan du köpa till VOOM Wi-fi. VOOM finns ombord på flottans alla fartyg. VOOM är Royals internettjänst och ger dig tillgång till Wi-fi oavsett var du är på fartyget. VOOM ska vara 6 gånger snabbare än andra internet till havs, och Royal Caribbean är i dagsläget det enda rederiet med ”high speed” internet. Priserna för Wi-fi varierar mellan olika paket och beroende på hur många enheter du har. Du kan enklast logga in och lägga till VOOM i din bokning innan kryssningen, vilket också är förmånligast. Ditt Wi-fipaket fungerar även på Cococay.

Utcheckning och transfer

På de flesta kryssningar med Royal Caribbean så måste du lämna fartyget mellan klockan 10–11 under den sista morgonen. Du kommer att få instruktioner innan dess för hur avstigningen fungerar på fartyget. Om du själv har bokat hotell eller flyg så är du ansvarig för transfer dit. Du brukar även kunna lägga till transfer till och från flygplatsen i din bokning för en extra avgift.

Det är bra att ha en liten övernattningsväska packad för kryssningens sista natt. Personalen hämtar allt bagage natten innan utcheckningen, och då är det bra att ha en mindre övernattningsväska med toalettartiklar och extra kläder.

Utflykter på destinationer

Under din kryssning kan du välja att boka utflykter genom Royal Caribbean, så kallade Shore Excursions. Utflykterna kan vara aktiviteter som att snorkla med delfiner, matprovning eller guidad vandring. Du kan välja att planera utflykt själv men det finns många fördelar med att boka med rederiet. Då kan du verkligen slappna av och välja bland av en mängd utflykter där transfer och allting är tillgodosett. Du kan smidigast förboka utflykter i samband med bokningen av kryssningen.

Utflykt till vulkanlandskap på Island från en kryssning

Avbokningspolicy för utflykter

Utflykter kan ändras eller avbokas utan kostnad upp till 48 timmar innan kryssningens avgång. Om du avbokar efter utsatt tidsgräns så kan du få betala en avbokningsavgift. Notera att avbokningspolicyn kan skifta mellan utflykter, så läs noga i utflyktsbeskrivningen vad som gäller. Utflykter som involverar flyg, tåg, specialevent, hotell eller liknande måste avbokas senast 30 dagar innan avgång. Om en utflykt ställs in av rederiet på grund av dåligt väder så får du pengarna tillbaka på ditt kryssningskonto.

Packa inför kryssning

Vad du bör packa inför en kryssning med Royal Caribbean varierar beroende på destination. Ett tips är att ha med ett par olika badkläder så att du alltid kan ta på dig ett torrt par. Ha med bekväma promenadskor för utflykterna, och en hatt för att skydda mot solen om ni åker till exempelvis Karibien. Ha med varma jackor och liknande om ni exempelvis besöker norra Europa. Om du vill delta i mer krävande äventyrsaktiviteter på destinationerna så är det bra att ha med ordentliga friluftskläder och skor. Det kan också vara både kul och passande att ha med lite finare kläder för en uppklädd middag, se nedan.

Klädkod hos Royal Caribbean

Det finns tre olika klädkoder för kvällarna ombord hos Royal Caribbean. Klädkoderna kan variera i olika lokaler ombord på fartyget. Det anordnas vanligtvis 1–2 Formal Evenings ombord beroende på hur många dagar kryssningen varar.

 • Casual: Avslappnade plagg som jeans, polotröjor, klänning och blus. Shorts, badkläder och linnen är inte tillåtet i restauranger på kvällen. Shorts och linne är tillåtet till frukost och lunch.
 • Smart Casual: Ett steg upp från Casual med exempelvis skjorta för män och klänning, kjol eller byxdräkt för kvinnor.
 • Formal: Uppklätt i kostym och slips för män, cocktailklänning eller formell långklänning för kvinnor.

Packa i handväskan

Glöm inte att ha ditt pass, andra viktiga resedokument och mediciner i din handväska när du går ombord. Du kan få vänta en stund tills incheckat bagage kommer till hytten och du kommer behöva identifiera dig innan dess. Det kan även vara bra att ha badkläder och en handduk så att du kan börja njuta av din semester direkt!

Vad finns i hytten hos Royal Caribbean?

Royal Caribbeans fartyg är grupperade i fyra kategorier: Interior, Outside, Balcony och Suites/Deluxe. Oavsett vilken du bokar så finns det som minst en TV, telefon, privat bad & dusch, säkerhetsskåp, minibar och hårtork. Det kan dock finnas begränsat med toalettartiklar som schampo och balsam. Beroende på stateroom/suite kategori kan det även finnas badrockar, loungeområde, privat veranda medmera. De högre kategorierna kan även ha en egen jacuzzi. Alla fartyg i flottan är utrustade med europeiska standard eluttag (220/230 volt).

Vad är Perfect day at Cococay?

Cococay är Royal Caribbeans privata ö i Bahamas. Ön besöks exklusivt av Royal Caribbeans kryssningsgäster, och ”Perfect Day at Cococay” ingår ofta på rutter i Karibien. Det flesta aktiviteter och även matställen är inkluderat i kryssningspriset på Cococay, och du betalar inget extra för att besöka ön. På Cococay finns aktiviteter för alla åldrar med faciliteter både för avslappning och lek på den nöjesfältsliknande paradisön. Förutom en härlig stranddag så väntar pool och stort vattenland med fartfyllda rutschkanor och sportbanor. Om du inte är intresserad av vattenlandet så finns härliga pooler, som Oasis Lagoon som är den största sötvattenpoolen i Karibien. Om du är ute efter en lugn dag i solstolen så bör du ta dig till Chill Island, medan South Beach har mer aktiviteter och musik.

Du behöver generellt inte köpa till något för att ha en härlig dag på Cococay, men för vissa aktiviteter kostar en avgift. Du kan boka aktiviteter på Cococay i förväg vilket är rekommenderat. Du kan till exempel boka en hel-eller halvdag på den avgiftsbelagda vattenparken Thrill Waterpark, hyra en egen Cabana på stranden, få en spabehandling eller äventyrsaktiviteter som Zip line och ballongtur. Om du har ett dryckes-eller internetpaket så gäller dessa även på Cococay. På stranden ingår både solstolar och parasoll.

Kryssningsterminaler och parkering

Vid de flesta kryssningsterminaler finns parkering och tillhörande faciliteter. Adressen till terminalen står i dina resedokument. Du kan vanligtvis förboka parkering online, och om du kör till hamnen så är det rekommenderat att anlända i lite extra god tid.

Specialkost ombord

Det finns inte möjlighet för skräddarsydda önskemål i fartygets specialrestauranger. Däremot kan de flesta behov gällande allergier och kosthållningar tillgodoses i huvudmatsalen, där maten dessutom ingår i din bokning.

Sjukvård ombord

Det finns minst en legitimerad läkare och två legitimerade sjuksköterskor ombord på varje av Royal Caribbeans fartyg, tillsammans med medicinska faciliteter och utrustning som möter maritima riktlinjer inom sjukvårdssektionen. Läkarna har även dygnet-runt support från sjukvårdspersonal på land för vidare assistans om situationen kräver.

Förbjudet att ha med ombord

Det finns saker som du inte får ha med dig ombord på fartyget. Detta gäller exempelvis:

 • Vapen och replicas
 • Skarpa objekt som knivar och saxar
 • Olagliga droger
 • Saker kopplade till kampsport och självförsvar
 • Saker som kan generera värme och eld som ångstrykjärn, stearinljus, kokplatta eller kaffekokare. Enda undantag är plattång och locktång, samt små vanliga tändare
 • Brandfarliga vätskor och fyrverkerier
 • Amatörradio och babymonitor
 • Farliga kemikalier
 • Alkohol. (Undantag: varje rum får ha med högst två 750 milliliters flaskor med vin och champagne på avresedagen)

Rökning hos Royal Caribbean

Rökning är tillåten inne i kasinot och i cigarrklubbar om detta finns ombord. Utomhuszoner för rökning finns vanligtvis på styrbordsidan (högersidan) på alla fartyg förutom i Oasis-klassen då det finns på babordsidan.

;