Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Harmony of the Seas

Harmony of the Seas är världens näst största kryssningsfartyg och fram till 2018 var det störst i världen. Harmony of the Seas gjorde sin första resa 2016 och flyttade då ner Oasis of the Seas och Allure of the Seas från tronen genom att bli världens största kryssningsfartyg. Med en marginal på bara 2 m på längden och 5 m på bredden intog Harmony of the Seas 1:a platsen från sina två systerfartyg och behöll den i tre år, då det 1000 ton tyngre kryssningsfartyget Symphony of the Seas gjorde sin första resa våren 2018.

Fakta om Harmony of the Seas

  • Storlek: 226 963 ton
  • Längd och bredd: 362 m och 65,7 m
  • Antal passagerare: max 6 687
  • Besättningsmedlemmar: ca 2200
  • Antal hytter: 2 747
  • Antal däck: 18, varav 16 för gäster
  • Hastighet: 46 km/h
  • Första resa: maj 2016

Funderar ni på en kryssning med Harmony of the Seas?

Här nedan har vi sammanställt de destinationer och rutter som finns just nu med Harmony of the Seas beroende på när ni vill åka under året. Priserna som redovisas i vår sökmotor är från den amerikanska marknaden. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka där det är billigast pris.

Vad finns att göra ombord?

Harmony of the Seas är som en enda stor äventyrspark till sjöss! Precis som sina systerskepp erbjuder Royal Caribbean här ett helt enastående skepp med aktiviteter och underhållning i hög klass från morgon till kväll. Vill du ta de lugnt i någon av poolerna bege dig till däck 15 där kan du sjunka ner i en loungestol och sedan ta ett dopp i några av de fyra stora poolerna. Vill du varva ner från alla aktiviteter lämna först av barnen på däck 14 i någon av alla barnklubbar och smit sedan in i The Solarium - loungeområdet endast för vuxna. Gillar du både vatten och äventyr kan du slänga dig ut någon av de tre vattenrutschbanorna i The Perfect Storm eller testa balansen i någon av de två surfsimulatorerna ombord. Vill du få fler adrenalinkickar kan du alltid åka linbana över the Boardwalk - skeppets egna strandpromenad.

Shower och uppträdanden i världsklass

Efter en hel dag med fullspäckade aktiviteter kan det var på sin plats att njuta av den underhållning som erbjuds inom musik, dans och show ombord. Precis som hos övriga systerskepp i Oasis-klassen hittar du i fören på Harmony of the Seas amfiteatern AquaTheater. Här får du uppleva högklassig vattenakrobatik och se dem dyka ner i den djupa poolen med havet i bakgrunden. På den stora teatern med plats för 1 400 gäster sätts Grease upp under flera kvällar och vill du vara säker på en bra plats rekommenderar vi att boka i förväg.

På däck 14 finns ett område endast för vuxna

Längst fram på däck 14 och två våningar uppåt finner du som nämnts tidigare the Solarium - området endast för vuxna där åldersgränsen är 16 år. I the Solarium finns ett väl tilltaget loungeområde med sköna stolar och underbar havsutsikt. Här finner du även en bar och två jacuzzis. I Solarium Bistro hittar ni mat som ingår i biljetten till både frukost, lunch och middag. Det finns ofta ett par huvudrätter att välja mellan. Det finns ett stort utbud av förrätter och efterrätter. Här erbjuds det lite lättare rätter än den typiska bufferestaurangen Windjammer som finns på flertalet av Royal Caribbeans skepp.

Barnområdet nära anslutning till The Solarium

Royal Caribbean gör verkligen allt för att hela familjen ska trivas ombord! De har därför lagt både det avskiljda vuxenområdet The Solarium och barnområdet på samma däck. Precis bredvid The Solarium på däck 14 hittar ni alltså barnens egna tillhåll. De minsta barnen från sex månader upp till 11 år håller till här under tillsyn av utbildad personal. I barnklubben Adventure Ocean finns tre olika klubbar baserad på ålder: Aquanauts 2-5 år, Voyagers 6-8 år och Explorers 9-11 år. Här finns aktiviteter under hela dagen. I samma område som Adventure Ocean hittar ni Royal Babies and Tots för de allra yngsta som har barnpassning från ca kl. 10-14 på dagarna med möjlighet till andra öppettider vid förfrågan. För de äldre ungdomarna från 12-17 år finns The Living Room på däck 15. Här har tonåringarna sitt eget ställe att hänga på och här hittar man även bordtennisbord och ett stort sportsområde där man kan spela basket eller fotboll. Ofta finns det även dagliga aktiviteter för ungdomarna men de är lite mer fria. Även här finns det personal från Royal Caribbean i närheten.

Poolområdena hittar du på däck 15

Poolområdet ombord Harmony of the Seas finns på däck 15 och här hittar ni fyra olika områden som blir naturligt uppdelade av Central Park några våningar ner. På varsin sida av Central Park i främre delen av skeppet finns det två stora poolområden. Det största poolområdet och Beach Pool, poolen som ska efterlikna en strand. Här finns också två barer, jacuzzis och gott om loungestolar att slå sig ner i på däck 15. Lite längre bak på samma däck hittar du på högersidan Splashaway Bay för de minsta barnen. Splashaway Bay är ett stort vattenområde att leka i och här finns vattenrutschbanor, pooler, jacuzzis och färgglada figurer som sprutar vatten. På andra sidan Central Park på samma däck finns Sport Pool med möjlighet till mer aktiva vattenlekar om man känner för det. Det finns också ett område för de allra minsta som fortfarande bär blöja.

När du är hungrig finns över 20 matställen att välja bland

På Harmony of the Seas finns en huvudrestaurang som sträcker sig över tre våningar. Beroende på om du väljer tidig, sen eller sk. my time-dining blir du placerad på olika våningar. På våning tre i American Icon-restaurangen sitter du vid den tidiga sittningen kl. 18 eller den sena kl. 20:30. På övriga två våningar gäller my time-dining då du kan äta närsom mellan 17:30 och 21:30. Dock rekommenderar vi dig att ändå faktiskt reservera en tid för att att det ska gå smidigt. När det gäller specialkost är Royal Caribbean väldigt tillmötesgående och antingen kan ni informera om detta redan innan ni går ombord alternativt direkt till er servitör första dagen.

I huvudrestaurangen serveras också frukost och då behöver ni inte reservera bord. Här finns både en stor frukostbuffé och möjlighet att beställa från en meny. Lunch serveras också här men bara under dagar till havs.

Precis som på övriga Royal Caribbeans skepp finns det en bufferestaurang ombord. I Windjammer hittar ni en salladsbar, stort utbud av varma rätter, grillstation och en uppsjö av efterrätter. Trots att det ofta är en del folk i bufferestaurangen är personalen snabb att servera och gör att det går smidigt för resenärerna. I bufferestaurangen serveras även frukost och lunch.

Vill ni komma ifrån en del folk när det är dax att äta är Park Café som ligger mitt inne i det grönskande Central Park på däck 8 ett bra alternativ. Här kan ni komponera ihop egna bagels och sallader. Miljön är avslappnad och här kan du äta både frukost och lunch medan du faktiskt ser himlen ovanför dig.

Här är en kort film på en minut om Harmony of the Seas från Royal Caribbean UK.

;