Freedom of the Seas

Freedom of the Seas

Freedom of the Seas är det första skeppet som byggdes i Freedom-klassen hos Royal Caribbean och i början på 2020 görs en omfattande renovering. När Freedom of the Seas byggdes 2006 var det då det största kryssningsfartyget i världen.

Fakta om Freedom of the Seas

  • Storlek: 154 407 ton
  • Längd och bredd: 339 m och 39 m
  • Max antal passagerare: 4515
  • Antal passagerare: 3782 (double occupancy)
  • Besättningsmedlemmar: 1360
  • Antal hytter: 1894
  • Antal däck: 15, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 41 km/h
  • Första resa: maj 2006

Royal Caribbean uppdaterar löpande sina kryssningsfartyg och så är även fallet med Freedom of the Seas. Tittar man bakåt i tiden ser man att skeppet ungefär vart femte år har fått en uppfräschning och den senaste görs under tidig vår 2020.

Skeppet är ju inte längre det största i världen utan har ett antal gånger blivit nerflyttad från topplistan. Men med det sagt är Freedom of the Seas fortfarande ett stort skepp med mycket av de aktiviteter som du hittar på de större skeppen. Flödet av människor ombord flyter förvånansvärt bra och det är väl egentligen främst under middagsrusningen som det kan vara något intensivt i bufférestaurangen Windjammer och om du ska av eller på skeppet precis när alla andra ska det.

För lite mer avkopplande miljöer rekommenderar vi de väl tilltagna och vackert inredda loungerna som finns runt om skeppet, vuxenområdet Solarium, biblioteket ombord eller det avslappnande cafeét på shoppinggatan Royal Promenade.

Från shoppinggatan Royal Promenade på däck 5 i mitten av skeppet tar du dig lätt från en del till den andra delen av skeppet. Vid det stora poolområdet finns en stor utomhusbio som visar filmer dagligen. I främre delen på däck 11 hittar ni Solarium, vuxenområdet där det finns loungemöbler med havsutsikt, en pool och två jacuzzis. Här finns också en bar med enklare mat. De stora fönsterpartier som finns i Solarium ger många möjligheter till havsutsikt.

Omfattande renovering inför våren 2020

Under början på 2020 planeras en omfattande renovering av skeppet och när Freedom of the Seas börja kryssa igen under mars 2020 finns mycket nytt ombord. Hela poolområdet förnyas och det finns nu även fler vilstolar och dagbäddar. Vattenområdet för barn Splashaway Bay och The Perfect Storm, två stora vattenrutschbanor har kommit till. Vuxenområdet Solarium får sig en uppfräschning. Den populära Asien-inspirerade restaurangen Izumi finns nu också ombord Freedom of the Seas och den italienska restaurangen Giovanni´s Italian Kitchen förnyas. Den nya tre våningar höga baren The Lime and Coconut inger också en behaglig atmosfär med tydligt karibiskt tema.

Alla områden för barn kommer att renoveras, från de allra minsta till tonåringarna ombord. Nya aktiviteter kommer också läggas till i barn- och ungdomsområdet Adventure Ocean; ett workshops-område för experiment, ett nytt utedäck för tonåringarna och the Arena, ett sorts sportområde för aktiva lekar.

Vad är unikt med Freedom of the Seas?

Eftersom Freedom of the Seas inte är ett av de nyaste skeppen ligger priserna lite lägre men samtidigt får du i stort sett alla de aktivteter som de större skeppen erbjuder. En kryssning ombord Freedom of the Seas är helt enkelt väldigt prisvärd!

Fakta om fartyget

Första resa2006
Gäster3 700
Besättning1 360
Däck15
Bredd
39
m
Längd
339
m
Storlek
160 000
BT
Hastighet
22
kn

Freedom of the Seas

Surfa på vågorna i surfmaskinen Flowrider, häpnas av skridskokonsterna under isshowen eller njut av utsikten i bubbelpoolen som sticker ut från fartygskroppen – 30 meter över vattenytan. Freedom of the Seas är ett perfekt alternativ för både aktiva och livsnjutare.
Underhållning
Aktiviteter
Mat & Dryck
Kropp & Själ

Underhållning

I teatern underhåller musikaler, komiker, magiker och sångnummer. Det erbjuds också livemusik, nattklubb, karaokebar och skridskoshower.

Hittade

Andra fartyg