Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Allure of the Seas

Allure of the Seas är ett av världens största kryssningsfartyg och tillsammans med sitt i stort sett identiska systerskepp Oasis of the Seas var de störst i världen under sex år innan Harmony of the Seas gjorde sin första färd 2016. Ombord Allure of the Seas finns verkligen aktiviteter i överflöd för hela familjen! Här nedan får ni en inblick i allt vad Allure of the Seas har att erbjuda. Fartyget är byggt 2010 och Royal Caribbean har meddelat att under 2020 kommer det göras en omfattande renovering av skeppet. Det skriver vi mer om längre ner på sidan.

Fakta om Allure of the Seas

  • Storlek: 225 282 ton
  • Längd och bredd: 360 m och 60,5 m
  • Antal passagerare: max 6780
  • Besättningsmedlemmar: ca 2200
  • Antal hytter: 2742
  • Antal Däck: 18, varav 16 för gäster
  • Hastighet: 41,9 km/h
  • Första resa: december 2010

Vill ni boka en kryssning med Allure of the Seas?

Här ser ni de rutter som finns med Allure of the Seas under 2019 och 2020. Som ni ser är alla rutter under vintermånaderna i Karibien och sedan från maj månad återvänder Allure of the Seas till Medelhavet igen. Priserna som ni ser i vår sökmotor är från den nordamerikanska marknaden. Har ni några funderingar och frågor är ni välkomna att kontakta oss så att vi kan hjälpa er att boka där det är billigast pris.

Sju temaområden ombord

Precis som de övriga kryssningsfartygen i Oasis-klassen bygger de publika utrymmena på sju olika stadsdelar, alla med unika teman. Startar man nerifrån hittar ni i tur och ordning Entertainment Place på däck 4, Royal Promenade på däck 5, Boardwalk på däck 6, Vitality Spa på däck 6 och 7, Central Park på däck 8, Youth Zone på däck 14 och slutligen Pool and Sports Zone på däck 15. Stämningen och atmosfären i varje stadsdel skiljer sig mycket från de övriga. Rederiet vill att resenären verkligen ska uppleva en förändring i atmosfär och känsla när man går in i en ny stadsdel därför skiljer sig ofta inredning och design tydligt åt. Förutom de sju stadsdelarna finns här mängder med restauranger, lounger, bubbelpooler, relaxområden, teatrar och såklart ett stort utbud av olika hyttkategorier för resenären.

Vad erbjuder de sju olika stadsdelarna?

I Entertainment Place på däck 4 hittar du en isrink inomhus där man kan testa åka skridskor och här erbjuds också isshower varje dag. Här ligger huvudteatern Amber Teater som dagligen har aktiviteter enligt löpande schema och på kvällen sätts det upp dels en Mamma-Mia show med musik inspirerad från Abba och dels en Cirque du Soleil-liknande show. På däck 4 hittar ni också lounger och barer. Huvudrestaurangen och casinot finns också på däck 4.

En våning upp finns Royal Promenade, shoppinggatan som löper i mitten av skeppet med flertalet affärer, caféér och matställen. Här finns också flera nischade barer såsom champagnebar och cocktails. På Royal Promenade sker också uppträdanden och parader dagligen.

På däck 6 finns Boardwalk som är en sorts strandpromenad ombord och känslan ska vara att vandra längs en livlig strandpir med lekställen, en karusell, glassaffär och godisstånd. I aktern på skeppet på samma sida som Boardwalk ligger AquaTheater, den andra stora teatern på Allure of the Seas. Här sitter ni i en amfiteater och får njuta av vattenakrobatik och en fantastisk havsutsikt. I andra sidan båten på däck 6 ligger ett spa som sträcker sig upp till däck 7. Här finns bubbelpooler och relaxavdelning för endast vuxna. Här finns också ett gym med träningsmaskiner och möjlighet att boka pass.

Central Park är en av de behagligaste stadsdelarna på skeppet. Här har man planterat växter och träd för att få till en parkliknande känsla med himlen rakt ovanför dig. Längs med Central Park finns matställen och caféer. Här finns ofta bra alternativ till både frukost, lunch och middag om det är mycket folk i huvudrestaurangen eller bufférestaurangen.

På däck 14 finns barnens egna temaområde, Youth Zone. Bebisar från sex månader kan bli passade av utbildad personal i välplanerade lekutrymmen för en liten summa men som förälder kan du också delta i förälder- och barnaktiviteter. Från 3-11 års ålder finns Adventure Ocean , Royal Caribbeans barnprogrem med dagliga aktiviteter indelade i tre olika åldersgrupper just för att det ska passa alla. Från 11 år och uppåt finns sedan Teens för tonåringar som också har dagliga scheman och de håller till även på däck 15. För de allra minsta måste man betala en lite summa om man ska lämna sitt barn. Öppettiderna varierar också beroende på om fartyget är i hamn eller ute till havs. Utbildad personal finns på plats för alla barn- och ungdomsgrupper ombord Allure of the Seas.

På däck 15 hittar ni alla pooler och även sportområdet ombord där det finns möjlighet att spela flera olika bollsporter, såsom basket och fotboll. I anknytning till att poolområdena finns också caféer som serverar enklare rätter och även barer. Det finns fyra distinkta poolområden med solbäddar på däck 15. H20Zone är en vattenpark för barnen med bl a roliga figuer som sprutar vatten, små vattenrutchbanor.

Uppdatering av Allure of the Seas

Under våren 2020 kommer Allure of the Seas att genomgå en stor uppdatering. Många nya aktiviteter introduceras och nu kommer Ultimate Abyss även finns här, den högsta vattenrutschbanan till sjöss. Barnens vattenpark H20 Zone på däck 15 ska också byggas ut ytterliggare. Både H20 Zone och Splashaway Bay är väldigt populärt för de allra minsta barnen. Skillnaden mellan dessa två är främst att Splashaway Bay har lite fler små vattenrutschbanor, fontäner och vattenkanoner som passar de något äldre barnen. Men nu ska alltså Allure of the Seas även få just Splashaway Bay ombord. Adventure Ocean som är Royal Caribbeans barnprogram blir också uppdaterat med fler interaktiva aktiviteter. Tonåringarna får ett nytt område med möjlighet att lyssna på musik, titta på film, spela datorspel och även ett stort utedäck.

Restaurangerna kommer att få en uppfräschning där en ny mexikansk restaurang vid namn El Loco Fresh öppnar. Den populära italienska restaurangen Giovanni´s Table i Central Park på däck 8 kommer nu rustas med en gedigen vinmeny. Robotbaren Bionic Bar kommer också nu kunna servera er cocktails och goda drinkar på Allure of the Seas.

Den nyaste fartygsklassen Quantum har redan nu Music Hall så nu väljer Royal Caribbean att även lansera detta populära musikkoncept på flera andra skepp. Music Hall är som ett trevligt uteställe med livemusik i olika musikgenrer med möjlighet att ta en drink eller äta något enkelt i baren.

Sammanfattningsvis är det många uppdateringar för att familjen ska få en ännu roligare upplevelse ombord. Men vi ska också nämna att på däck 15 kommer det bli en ny karibisk bar med dagbäddar och hängmattor där man kan slappna av. På översta däcket kommer fler bubbelpooler att introduceras och ytterliggare ett helt nyinrett område för endast vuxna tillkommer med. Uppdateringarna är inte bara för familjen utan även resenärer som inte reser med barn kommer få ta del av förbättringarna som görs våren 2020 ombord Allure of the Seas.

Här ser ni en kort video från Royal Caribbean över vad som blir nytt på Allure of the Seas våren 2020.

;