Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Symphony of the Seas

Symphony of the Seas är världens största kryssningsfartyg och det nyaste i Royal Caribbeans flotta. Första resan gjordes april 2018 och är det 4:e skeppet i Oasis-klassen, Royal Caribbeans största fartygsklass. Royal Caribbeans skepp är väldigt familjevänliga och Symphony of the Seas är det bästa skeppet som finns idag för familjer.

Fakta om Symphony of the Seas

  • Storlek: 228 081 ton
  • Längd och bredd: 362 m och 65,7 m
  • Antal passagerare: max 6 680
  • Besättningsmedlemmar: Ca 2 200
  • Antal hytter: 2 759
  • Antal Däck: 18, varav 15 för gäster
  • Hastighet: 40,7 km/h
  • Första resa: april 2018

Funderar ni på en kryssning med Symphony of the Seas?

Se vilka destinationer och rutter som finns just nu med världens största kryssningsfartyg. Priserna som syns i vår sökmotor är från den amerikanska marknaden. Kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka där det är billigast pris.

Skeppet är indelat i sju olika stadsdelar

Precis som övriga Oasis-skepp är också Symphony of the Seas baserat på olika temaområden och de som man oftast stöter på först på är: Central Park, Royal Promenade och the Boardwalk. Central Park är en grönskande park med över 10 000 växter som ligger i mitten i skeppet på däck 8. Vänder du blicken uppåt ser du förutom hyttvåningar även himlen ovanför dig. I Central Park finns bänkar och ställen att slå sig ner på, likaså ligger en del lounger och caféer här.

Royal Promenade ligger några våningar ner från Central Park och är skeppets shoppinggata men här finner du också matställen och dagligen uppträden och aktiviteter. På the Boardwalk ska ni känna er som att ni går längs strandpromenaden, med karusell och tivolikänsla. Board Walk finner ni på däck 6 mot bakre delen av skeppet. Här hittar ni också den första amfiteatern till sjöss, AquaTheater. Varje kväll bjuds det på vattenakrobatik ner i den djupaste poolen till havs.

På kvällen händer det mycket på däck 5

Huvudteatern Royal Theater med plats för 1400 gäster på däck 4 och 5 används dagligen för föreläsningar, kurser, bio och quiz men de flesta besöker Royal Theater på kvällen. Vi rekommenderar varmt Broadway-produktionen Hairspray som under 90 minuter levererar musik, dans och sång i världsklass. Just runt däck 5 sker många aktiviteter på kvällen. På Royal Promenade startar en parad och här du också en fin vy upp till däck 6 där husbandet spelar under kvällen. Runt däck 5 hittar ni de flertalet barer och lounger med teman som latinskt, brittiskt eller en bar där du serveras av robotar.

Den högsta vattenrutschbanan till havs

För den modige finns den högsta vattenrutschbanan till havs där du på 13 s åker 28 m neråt. Vill du fortsätta med vattenäventyr finns även en Flowrider, en surfsimulator där du får träna balansen rejält. Är du inte rädd för höjder kan du sedan åka linbana över strandpromenaden till havs Boardwalk. I AquaTheater får du se en vattenshow med imponerande akrobater som dyker ner i den djupaste poolen till havs.

Alla sporter du kan tänka dig

I sportområdet kan du testa på alltifrån minigolf och bordtennis till basket och fotboll på idrottsplanen. Vill du åka skridsko kan du göra det och på skridskobanan som också kan göras om till en en laserarenan "The Battle for Planet Z" en stor labyrint där man tävlar mot varandra. Tänk på att boka detta för det få den tid ni önskar.

Kan du komma ut ur Escape Room?

I Puzzle Break på däck 14 har du 60 min på dig att lösa klurigheter och tolka ledtrådar för komma ut ur Escape Room. Åldersgränsen är 14 år. The Solarium, ett pooldäck och loungeområde där man kan varva ner där åldersgränsen är 16 år. Detta ligger på däck 15 längst fram i skeppet och här har du en magnifik utsikt. Här finns en pool och två jacuzzis. En bit ner från the Solarium enda ner på däck 5 och däck 6 även detta längst fram i skepet hittar du Vitality Spa och Fitness. Där finns ett stort utbud av behandlingar att boka och i gymmet finns ett bra utbud av träningsmaskiner likväl gruppklasser att boka. För den som vill ta en löptur är ett varv ca 600 m. Escape Room ligger under en av de sju stadsdelarna, Entertainment Place där man även hittar musikshower och skridskobanan med laserlabyrinten som nämndes ovan.

Pooler och soldäck hittar du på däck 15 och 16

Det finns fem stora poolområden ombord och du hittar fyra av dom på däck 15 tillgänlig för alla och den femte inne på the Solarium på däck 16 - området endast för vuxna. På däck 15 har du utsikt nedåt mot Central Park. Längst fram hittar du det stora poolområdet och Beach Pool, som ska inge känslan av en strand. Längre bak finns en sportpool med möjlighet för mer aktiviteter och även vattenlandet för de allra minsta: Splashaway Bay. Det är ett stort vattenområde alltifrån vattenrutschbanor till olika figuer som sprutar vatten. Barnen älskar Splashaway Bay! På övriga systerskepp heter detta H20 Zone Water Park. Eftersom du befinner dig på världens största kryssningsfartyg är detta vattenlandet såklart är lite större än på övriga systerskepp!

Över 20 olika restauranger ombord

Hela sex restauranger utöver huvudrestaurangen ombord ingår i biljettpriset vilket är fler än något annat kryssningsfartyg. Utöver dessa finns även en del cafeér som är gratis. Huvudrestaurangen liknar den på andra av Royal Caribbeans skepp med servering på däck 3, 4 och 5 och meny både till frukost, lunch och middag. Beroende på vilken tid du väljer att äta blir du placerad på olika däck i huvudrestaurangen. Med röda mattor och vacker inredning i svart, guld och mycket sammet får du en lyxig känsla utan krav på klädkod, mer än utvalda kvällar som finns i programmet. Vill du inte äta i huvudrestaurangen, finns det en väl tilltagen buffé i Windjammer på däck 16 eller kanske ta en pizza hos Sorrento´s på däck 5. Utöver dessa ställen hittar du lite lättare mat på Café Promenade på däck 5 eller varför inte ta en snabb frukost eller lunch i Park Café på däck 8 där du även kan sitta ute. I the Solarium på däck 15 finns restaurangen eller snarare caféet Solarium Bistro som erbjuder lite av en buffé till frukost och lunch. Till middag finns oftast ett par måltider att välja på. Solarium Bistro är en av de restauranger som också ingår i biljetten. I Solarium Bistro finns en väldigt behaglig atmosfär och du får även en fin havsutsikt.

Allt för familjen

Royal Caribbean har nog de bästa barnaktiviteterna av alla rederier och det ses som en av de sju stadsdelarna ombord, Youth Zone. Precis som övriga av Royal Caribbeans skepp hittar du på ombord olika barnklubbar från sex månader och uppåt. All personal ombord är utbildad som arbetar med barnen. Alla barngrupper håller till på däck 14 och ungdomsklubbar på däck 15 men de äldre barnen rör sig ofta mer runt på skeppet tillsammans personal såklart.

Barnaktiviteter från sex månaders ålder

Royal babies and Tots heter rederiets lekgrupp för de yngsta barnen från sex månader upp till tre år. Tänk på att för att få vara med i aktiviteterna måste barnen var blöjfria. Det finns bara plats för 12 barn så vill ni vara säkra på en plats när det ofta är populärt, vid t ex. en formal night (mer uppklätt vid middag) eller kanske om ni vill lämna flera timmar är det bra att boka en plats i förväg. För de allra yngsta kostar det ca 50 kr per timme.

Adventure Ocean är för barn 3 - 11 år och är indelat i tre olika åldersgrupper: Aquanauts 3-5 år, Explorers 6-8 år och Voyagers 9-11 år. Här finns mängder av aktiviteter såsom lekrum, målarhörna, spel för de yngsta. Explorers har det största rummet med mer sportaktiviteter men också spel och kreativitet även här. Den äldre barngruppen Voyager får testa på att göra expermient, göra en tv-show, eller sitta i den kreativa hörnan. Det finns också gemensamma rum för dessa barnen och kl 17 varje dag finns det även familjeaktiviteter här.

Öppettiderna kan variera men oftast öppnar dom 30 min innan skeppet går iland på dagen dvs. 6:30 och har sedan öppet till 22 på kvällen. Ibland går det att förlänga öppettiderna om det är så att några av sällskapet ska på utflykt en dag eller ska se en show, detta kostar dock extra. Vid kryssningens första och sista dag är det oftast annorlunda öppettider.

För de äldre barnen finns Teens för barn och ungdomar 12-17 år med två olika åldersgrupper och de håller till på däck 15. Ungdomsgrupperna här har ett friare program men det finns fortfarande personal tillgänglig hela tiden. Här finns också dagliga program som brädspel, gå bort till sportområdet eller testa klätteväggen. För ungdomar i åldern 18-20 år finns också aktiviteter som anordnas dagligen.

Många familjeanpassade hytter

Just familjehytter finns det många av på Symphony of the seas där upp till sex personer får plats. Det är också vanligt med hytter som går att sammankoppla med en dörr emellan och det passar också utmärkt för den stora familjen.

Vad skiljer Symphony of the Seas från övriga skepp?

Ombord Symphony of the Seas hittar du i stort sett alla aktiviteter och underhållning som dess systerskepp men nivån och kvaliteten har höjts ytterliggare och aktiviteter har också lagts till. Det finns också fler familjehytter ombord Symphony of the Seas just för att passa för större grupper som reser tillsammans. Royal Caribbean har också sett till att ta in feedback från resenärerna från övriga fartyg och förbättra de områdena. Exempelvis har passagerarflödet setts över ytterliggare för att undvika flaskhalsar exempelvis vid middagstider.

Visst ligger priset för Symphony of the Seas högre än övriga skepp och det beror på att det ju såklart är det nyaste skeppet men också att man faktiskt får tillgång ett ännu större utbud (utav ett redan stort sådant) av både matställen och aktiviteter. Det som också ska sägas är att även om ni väljer en av bashytterna och håller er till det som ingår i biljettpriset kommer det enorma utbudet skeppet bjuder på ge er en helt fantasisk upplevelse.

;