Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Anthem of the Seas

Anthem of the Seas är det andra skeppet i Royal Caribbeans Quantumklass och är lite mindre än skeppen i Oasis-klassen. I alla insideshytter får du havsutsikt via skärmar som visar havsutsikten i realtid. Ombord finns också möjlighet att koppla samma många hytter vilket passar stora grupper som reser tillsammans.

Fakta om Anthem of the Seas

  • Storlek: 168 670 ton
  • Längd och bredd: 347 m och 41,5 m
  • Antal passagerare: 4180 (double occupancy)
  • Max antal passagerare: 4905
  • Besättningsmedlemmar: 1500
  • Antal hytter: 2090
  • Antal däck: 16, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 41 km/h
  • Första resa: april 2015

Vill ni boka en kryssning med Anthem of the Seas?

Här nedan har vi samlat de rutter som finns just nu här med Anthem of the Seas. Priserna som syns på vår sida är från den nordamerikanska marknaden men kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka till billigast pris.

Matställen som ingår i biljetten

Det finns fyra stora huvudrestauranger ombord Anthem of the Seas som alla ingår i biljetten. Chic har en modern enkel inredning med en avslappnad klädkod och en bred middagsmeny. The Grande på däck 3 har en lite mer sofistikerad känsla och har även en något striktare klädkod vid middagen. Alla tre måltider serveras i the Grande. I restaurangen Americon Icon på däck 4 erbjuds en typisk amerikansk meny. På samma däck hittar ni Silk där ni möts av inredning i rött och guld och en meny inspirerad av Asien. Den populära bufférestaurangen Windjammer har ännu gästvänligare öppettider än huvudrestaurangerna och här är personalen verkligen effektiv när det gäller att servera alla som ska äta. I bufférestaurangen bokar ni inte en viss tid för middag utan ni kan komma dit när det passar er. Utöver dessa fyra huvudrestauranger finns också Coastal Kitchen enbart för svitgäster.

Med My Time Dining väljer ni själva middagstid

När ni bokar en kryssning får ni alltid frågan om ni vill ha tidig eller sen middagssittning. Man äter då alltid vid samma tid på kvällen och vid samma bord. Servitörer och ev. bordssällskap förblir också detsamma under kryssningens gång. Fördelen här är väl att det blir personligare eftersom servitören känner igen er och snappar upp era speciella önskemål. Är man en stor grupp som reser är detta att föredra.

Något som har blivit vanligare hos många av rederierna är att erbjuda en flexiblare middagstid. Då får ni ett nytt bord varje kväll med nytt bordssällskap och servitörer. Det går även bra att boka en tid i My Time Dining om det passer er bättre eller om ni är ett större sällskap.

I den stora teatern Two70 bjuds ni på en spektakulär show

I bakre delen av skeppet på däck 5 hittar ni den stora teatern Two70. Namnet refererar till att man har en 270-graders havsutsikt från golv till tak. På dagen är det en behaglig lounge med smakfull inredning och bekväma möbler i avslappnad miljö. Här kan ni beställa alla dagens måltider i Café Two70 som erbjuder enklare rätter såsom sallader, soppor och varma mackor medan ni njuter av fantastisk havsutsikt. Det går också att ta med mat härifrån.

På kvällen går teatern igenom en otrolig förändring då fönsterna som på dagen ger den fina havsutsikten nu blir en 30 m bred och 8 m hög bildskärm. På scenen framför får ni se dansare och akrobater framföra högklassiga shower medan skärmen i bakgrunden bidrar till en otroligt mäktig upplevelse. Precis som mycket annat ombord Anthem of the Seas är detta helt gratis, men vill ni vara säker på en bra plats eller en föreställning som passar er förboka gärna innan föreställningen.

Färdas utanför skeppet i en inglasad kupol

Ombord Anthem of the Seas kan ni på uppleva hur det är att färdas 100 m ovanför havsytan och utanför skeppets huvudkropp i den inglasade kupolen North Star. Aktiviteten är väldigt populär så är ni en av dom som vill ta dig en tur kan det vara bra att veta ett par saker. Turen kostar 50 dollar per person och det får plats 14 personer. Turen tar 30 minuter där ni är 15-20 minuter uppe i luften. Det kan vara värde att förboka en tur innan avresa annars är det ofta kortare köer när skeppet är i hamn, nackdelen är då att det finns restriktioner för hur långt ut armen får gå när skeppet är i land. Andra tider under resans gang då kön är kortare är den första dagen på kryssningen.

Virtuella balkonger ger havsutsikt i insideshytterna

I alla insideshytter på Anthem of the Seas finns en bildskärm från golv till tak som ger resenären samma havsutsikt som balkonghytterna i realtid. Har balkonghytterna strålande sol, får man uppleva det även i insideshytterna. Detta är unikt för Royal Caribbean och finns även på systerfartygen Quantum of the Seas och Ovation of the Seas. Konceptet planeras att införas på flera skepp framöver.

Flertalet familjehytter ombord

Det finns många olika sorters sviter ombord som ska passa för den stora familjen. För en familj på två vuxna och två barn passar Junior Suite väldigt bra. På en yta av 26 m2 finns ett badrum, en stor dubbelsäng och en väl tilltagen sällskapsdel med utdragbar soffa för två barn. Lägg därtill en rymlig balkong på 15 m2.

I de sk. Family Junior Suites som finns ombord kan upp till fem personer bo och då menas två vuxna och tre barn. Storleken på hytterna är 28 m2 och balkongen 8 m2. Här finns ett badrum, en stor dubbelsäng, en utdragbar bäddsoffa och en resesäng som efterfrågas i receptionen. Snäppet över denna hyttkategori hittar ni Royal Family Suites med balkong som har två sovrum och även ett vardagsrum med utdragbar bäddsoffa för upp till åtta personer. Det finns också två badrum i denna svit men endast en ingång. Storleken på dessa hytter är 50m2 och balkongen är 24 m2. Tänk på att ytan kan variera något ombord och även på dess systerfartyg. Det ena rummet som inte har havsutsikt har trots allt inte en virtuell balkong, som annars alla övriga insideshytter har.

Möjlighet att koppla samman flera hytter

Ombord Anthem of the Seas finns det flera hytter som går att koppla ihop (en dörr öppnas emellan hytterna) för att få ytterliggare utrymme. Leta efter symbolen med två pilar mellan två hytter på hyttkartorna över fartyget. På både däck 12 och 13 finns också en speciell möjlighet att koppla ihop en av familjehytterna ovan så att man får en hytt med tre sovrum.

Här ser ni en film om Anthem of the Seas från Royal Caribbean.

;