Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Ovation of the Seas

Ovation of the Seas är det tredje skeppet i Quantum-klassen och gjorde sin första resa i april 2016. Förutom spektakulära kryssningar i Alaska kryssar Ovation of the Seas även runt många andra destinationer i världen. Ovation of the Seas liknar mångt om mycket sina systerskepp som kom först i Quantum-klassen: Quantum of the Seas och Anthem of the Seas.

Fakta om Ovation of the Seas

  • Storlek: 168 666 ton
  • Längd och bredd: 347 m och 41 m
  • Antal passagerare: max 4905
  • Besättningsmedlemmar: Ca 1500
  • Antal hytter: 2090
  • Antal däck: 16, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 41 km/h
  • Första resa: april 2016

Vad finns ombord Ovation of the Seas?

För den äventyrlige finns det många spännande aktiviteter ombord. På däck 15 finns en 12 m hög klättervägg och här kan både nybörjaren och den erfarne klättraren få en utmaning. På däck 16 hittar du löparbanan runt skeppet som är 1,5 km lång. Här finner du också North Star som är en inglasad kupol fastsatt i en kran som sträcker sig 100 över havet. Här får du en magnifik utsikt i alla riktningar.På samma däck 16 finns också en 12 m lång surf simulator där du kan testa din balans. I simulatorn RipCord får du i en vindtunnel testa hur det känns att var tyngdlös och flyga. Både en tur i North Star och att testa på RipCord får du boka en tid och betala för, runt 20 dollar.

Poolområdena hittar du på däck 14 där det även finns flertalet jacuzzis. På däck 13 och 14 finns Solarium som är ett loungeområde med restaurang, pool och jacuzzi enbart för vuxna.

Royal Caribbeans barnklubb Adventure Ocean från 3-11 år håller till på däck 11 och 12 och här finns dagliga scheman med aktiviteter som man kan vara med på, där utbildad personal hela tiden är närvarande. För de lite äldre barnen finns det också varje kväll disco på däck 15 och på dagen är det ett populärt område för tonåringarna att umgås, spela tv-spel eller vara med på en del av de aktiviteter som finns under dagen. För de allra minsta från 6 månader - 3 år finns i samma område Royal Babies and Tots där utbildad personal kan passa barnen för en lite peng alternativt kan föräldrarna vara med om leka i dessa rum som är inredda med mjuka mattor, musik och allt som de minsta gillar.

I det stora sportområdet Seaplex som är som en en idrottshall finns mängder med aktiviteter. Här kan du bl a åka skridskor, köra radiobil, spela basket och bordtennis, testa cirkuskonster och spela tv-spel.Detta är ett väldigt uppskattat tillhåll för både barn och vuxna både som aktiv och åskådare.

På däck 4 och 5 finns shoppinggatan Royal Esplanade med affärer men även flera matställen och cafeér. På däck 5 och 6 finns Two70, en av två teatrar ombord. På dagen är detta ett stort loungeområde med bekväma fåtöljer och en underbara havsutsikt längst bak på fartyget. På kvällen sätts en show upp med dans och musik men också stora projektorer som bidrar till en extra häftig känsla under showen. På däck 4 finns den andra teatern ombord och här finns dagliga aktiviteter och på kvällen sätts här också upp en show.

För den som vill unna sig en behandling i spaet hittar man Vitality Spa på däck 16. I samma område finns ett stort välutrustat gym och möjlighet att boka träningspass.

Bufférestaurangen Windjammer som man hittar på de flesta av Royal Caribbeans skepp finns på däck 15 och här är det förutom ett väldigt stort utbud av mat på olika separata stationer också varje kväll ett nytt sorts mattema. Coastal Kitchen ligger precis bredvid som är en restaurang som kvällstid ingår i kryssningen för de som bokat hyttkategorin minisvit eller högre.

Huvudrestaurangen som består av fyra olika restauranger ligger på däck 3 och 4. Här serveras alla dagens måltider och beroende på när på dagen och vilken sittning blir du placerad i någon av de olika restaurangerna. På Royal Caribbeans skepp kan du välja på tidig, sen eller flexibel sittning. Det sistnämna betyder att du blir placerad med nya ressällskap och bord varje kväll. Det finns också flertalet cafeér och andra restauranger som ingår i kryssningen. I området endast för vuxna finns Solarium Bistro som serverar enklare måltider under dag och kväll. I teatern Two70 kan man också ta med eller beställa enklare rätter och njuta av den vackra utsikten. En av specialrestaurangerna är Izumi, som serverar högklassig sushi.

På Ovation of the Seas finns det precis som hos systerskeppen virtuella balkonger så att alla resenärer som bokat en insideshytt också har havsutsikt i realtid.

Varför ska du boka en kryssning med Ovation of the Seas?

Ovation of the Seas är ett av de nyaste skeppen som finns just nu, med vältänkt layout vad gäller allitfrån hyttupplägg till var aktiviteter och restauranger är placerade på skeppet. Här finns väldigt många matställen ombord med varierande teman och miljöer. Precis som många av de nyaste skeppen ser Royal Caribbean till att ha bra och roliga aktiviteter för hela familjen.

Här får du en uppfattning av hur det är att åka på kryssning med Ovation of the Seas.

;