Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Spectrum of the Seas

Spectrum of the Seas är det första skeppet i Quantum Ultra-klassen och när man trodde att det inte gick att få till flera aktiviteter och nöjen så lyckas Royal Caribbean få in ännu mer ombord.

Fakta om Spectrum of the Seas

  • Storlek: 168 666 ton
  • Längd och bredd: 347 m och 41,4 m
  • Max antal passagerare: 4905
  • Antal passagerare: 4180 (double occupancy)
  • Besättningsmedlemmar: 1500
  • Antal hytter: 2091
  • Antal Däck: 16, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 41 km/h
  • Första resa: april 2019

Vad finns ombord Spectrum of the Seas?

Poolområdet på Spectrum of the Seas hittar du på däck 14. Här finns hela fyra jacuzzis men endast två stora pooler. Splashaway Bay som är ett vattenland för de minsta barnen introduceras under 2020. Längst fram i fören på samma däck och även våningen nedanför finns Solarium, vuxenområdet med loungemöbler och otrolig havsutsikt. Här hittar du även pool och jacuzzi.

På däck 15 hittar man den inglasade kupolen North Star som finns på alla skepp i Quantum-klassen. Kupolen sitter fast i fartyget med en lång kran och kan röra sig utanför fartygets kropp. Turen måste förbokas och kostar ca 20 dollar. På däck 14 och 15 finns det stora inomhusområdet Seaplex där det finns alla möjliga aktiviteter under dagen. För att nämna några går det att åka skridskor, testa cirkuskonster, köra radiobil, spela basket och tv-spel.

Längst fram i fören hittar du spa och gym på däck 13. För barnen finns det stora utrymmen på däck 12 och 13. Här finns flera åldersgrupper från de allra minsta på 6 månader - 3 år, det sk. Royal Babies and Tots. Här finns möjlighet till barnpassning för en mindre peng per timme. Är det en speciell kväll då ni vill ha barnpassning tänk på att förboka. I åldern 3-11 år finns det hela tre olika åldersgrupper för att alla ska hitta något de gillar. För tonåringarna finns det också saker att göra under dagen. Det som kännetecknar alla barn- och ungdomsgrupperna är att det alltid finns personal till hands, även fast de såklart är mest närvarande och aktiva för de yngre barnen. För tonåringarna är de mer med som inspiratörer och en bra kompis.

Därefter följer ett antal däck med enbart hytter. Det som har skett de senaste åren speciellt hos Royal Caribbean är att det blir fler och fler hytter som är möjliga att sammankoppla dvs. det går att öppna en dörr emellan om man är ett större resesällskap. Detta ser ni på däckplanskartorna genom att det är en pil emellan hytterna. Efterfrågan på detta har ökat och rederiet har verkligen lyssnat på sina resenärer.

På däck 5 finns de två stora teatrarna, Royal Theatre och Two70. Den förstnämnde i fören är huvudteatern där det under dagen sker olika aktiviteter såsom föreläsningar, olika kurser och frågesport. På kvällen sätts en högklassig show med musik och dans upp. Namnet Two70 på den andra stora teatern refererar till den 270-graders havsutsikt som finns i aktern på däck 5 och 6. På dagen kan du njuta av utsikten med bekväma fåtöljer och även beställa mat i cafét som finns i närheten. På kvällen sätts en show upp med ljusprojektorer och en 10 m bred och 6 m hög skärm.' Upplevelsen är verkligen något utöver det vanliga när det projiceras bilder av högkvalite som ett komplement till shown i sig.

Hur kan jag åka med Spectrum of the Seas?

Under 2020 kryssar Spectrum of the Seas endast på den asiatiska marknaden. Många kryssningar utgår ifrån Shanghai men även Hongkong har en del avgångar. Royal Caribbean flyttar löpande sina kryssningsfartyg men Spectrum of the Seas har medvetet vänt sig till just den asiatiska marknaden.

Hur märker man det? Det märks genom att några av restaurangerna som finns på övriga Quantum-klass kryssningsfartyg har tagits bort och istället ersatts av exempelvis en nudelbar. Allmänt är utbudet av typisk asiatisk mat större även fast det såklart finns kvar många av de vanliga restaurangerna. Både engelska och mandarin pratas av besättningen ombord och det finns också skyltar och information på båda språken. Det finns också flera sammankopplade hytter på detta fartyg än andra systerfartyg eftersom det är väldigt vanligt att det är stora familjer som reser tillsammans på dessa rutterna.

;