Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Independence of the Seas

Independence of the Seas är det tredje systerfartyget Freedom-klassen hos Royal Caribbean och gjorde sin första färd redan 2008. I takt med att Royal Caribbeans Amplified-program rullar ut så betar rederiet årligen av stora renoveringar på sina skepp. Independence of the Seas är en av dom som har fått ett stort lyft och 2018 introducerades 107 nya hytter, flertalet aktiviteter kom till och en allmän upplyftning av skeppet gjordes. Trots att det inte är ett av de största skeppen lyckas rederiet få in många av de aktivieteter som resenärerna hyllar på de största skeppen.

Fakta om Independence of the Seas

  • Storlek: 155 889 ton
  • Längd och bredd: 339 m och 56 m
  • Max antal passagerare: 4560
  • Antal passagerare: 3858 (double occupancy)
  • Besättningsmedlemmar: Ca 1440
  • Antal hytter: 1929
  • Antal Däck: 15, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 40 km/h
  • Första resa: december 2008

Restauranger och barer

Det finns ett stort utbud av restauranger och barer ombord på de 14 däck som är till för resenärerna. Flertalet restauranger ingår i biljetten. De som ingår är huvudrestaurangen på tre våningar som man även ser på de flesta andra av Royal Caribbeans skepp här med tema Shakespeare; bufférestaurangen Windjammer Marketplace med ett stort utbud av olika rätter; Sorrento´s Pizza med italienskt tema och lite lättare måltider finner ni på Café Promenade.

Utbudet av specialrestauranger utöver det vanliga sortimentet är också stort och här finns Izumi, en asien-inspirerad restaurang som är den som ligger högst i pris, men som också håller väldigt hög klass. Det finns även en sportbar med typiska amerikanska rätter som hamburgare, nachos med dippsås och liknande. En populär Fish and Chips-restaurang. Giovannis Table är en typisk familjerestaurange med humana priser och väldigt bra mat med typsik italienskt tema. Utöver detta finns det också några mer amerikanskinspirerande restauanrange med grillat som tema. Barer och lounger finner du runt om skeppet, alla med olika teman.

Aktiviteter i mängder

I huvudteaterna Alhambra Theater sätts Grease upp, en storslagen show med originalklipp från filmen tillsammans med duktiga artiser dansar och sjunger. I isrinken sätts flera gånger om dagen upp isshower som underhåller både vuxna och barn. Runt Royal Promenade är det alltid liv och rörelse. Detta är shoppinggatan ombord cch förutom cafér och restuaranger finns här också dagligen parader och annan underhållning. I Puzzle Break Room där du ska lösa gåtor och finurligheter tillsammans.

Poolområdet består av tre olika poolområden som alla har generöst med loungestolar och ofta matställen i anknytning till poolområdet. Den mittersta är oftast den mest populära med ett par jacuzzis som ligger i nära anslutning. De två stora vattenruschkanorna Perfect Storm, där du kan tävla mot en kompis gillas av både vuxna och barn. The Solarium, vuxenområdet ombord ligger på däck 11 och här finns också loungestolar, en jacuzzi och en pool.

Andra aktiviteter ombord finns det ofta olika kurser, bingo och frågesport, minigolf, löparslinga, gym och spa.

Barn och unga

Ombord Independence of the Seas hittar du Adventure Ocean som är barnklubbar för barn i ålderna 3 -11 år. Inom Adventure Ocean finns hela tre olika barngrupper med dagliga aktiviteter. Det finns även ett stort lekutrymme för de allra minsta i Royal Babies and Tots som är från 6 månader-3 år. Hör finns mjuka mattor, utbildad personal. Möjlighet till barnpassning för en liten slant finns. Självklart får du också själv vara med och leka med ditt barn här. För tonåringarna finns det också ett eget tillhåll. Allting hittar du på däck 12.

Förutom barn- och ungdomsklubbar finns det en massa spännande aktiviteter för både vuxna och barn. För barn över 5 år finns nu en Sky Pad där man är fastspänd med två linor och får studsa på trampoliner och snurra runt. Även vuxna får testa på det är. FlowRider är en surfsimulator där du får pröva på att surfa med bräda. Splashaway Bay är ett vattenområde som passar både de lite yngre barnen och sedan finns det två vattenrutschkanor för de större barnen där man kan tävla mot varandra. Det finns också en uppblåsabar laser-arena som strålar i neonljus för barnen där man tävlar i lag. Laserarena kan snabbt monteras ner och då finner du här isrink under dagen och på kvällen blir det en nattklubb.

Hytter

Ombord Indepence of the Seas finns insideshytter, hitter med utsikt över Royal Promenade, utsideshytter, balkonger och sviter. Dock finns det stor variation inom de olika hyttkategorierna. Inom alla hyttkategorier finns även ett par hytter som är speciellt anpassade för familjer. Standardutbud som finns i alla hytter är samma hos övriga skepp med säng, mindre skrivbord, garderob, badrum med dusch, te- och kaffemaskin, minibar till självkostnadspris. De större hytterna har ju också en mindre vardagsrumsdel. I alla hytter är där ett skynke som kan avdela hytten om någon i sällskapet vill titta på tv och någon annan sova.

Det är värt att notera att hytterna med utsikt över Royal Promenade som ligger längst ner, ger insikt för alla förbipasserande. Detta får du inte om du väljer en hytt högre hytt längre upp på såklart. Likaså om det är så att ni vill gå och lägga er tidigt är det inte alltid så lätt i dessa hytter för ljjudnivån kan vara hög runt shoppinggatan. Balkonghytterna har två olika storlekar där en har större rum men mindre balkong och den andra tvätor. Om ni väljer en svit har ni flera fördelar som prioritet vid check-in, bättre platser på teatern och poolerna, rumservice, lyxiga morgonrockar och prioritet vid avgång för att nämna några. Precis som övriga hyttkategorier finns det många olika varainter på sviterna och det finns även en familjesvit med plats för 8 personer, med vardagsrum, två sovrum, bäddsoffa och två badrum.

Här ser ni en video från Royal Caribbean över en del av de aktiviteter som finns ombord Independence of the Seas.

;