Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Quantum of the Seas

Quantum of the Seas är det första skeppet i Quantum-klassen hos Royal Caribbean och har flera nya teknikaliteter ombord. Här har vi samlat en del information om du vill veta mer om fartyget.

Fakta om Quantum of the Seas

  • Storlek: 168 666 ton
  • Längd och bredd: 348 m och 41 m
  • Antal passagerare: max 4905
  • Besättningsmedlemmar: Ca 1500
  • Antal hytter: 2090
  • Antal däck: 16, varav 14 för gäster
  • Hastighet: 41 km/h
  • Första resa: november 2014

Vad finns ombord Quantum of the Seas?

Quantum of the Seas är det första skeppet i Quantum-klassen hos Royal Caribbean och har flera nya teknikaliteter ombord. Vad sägs att alla hytter har möjlighet till havsutsikt i realtid genom skärmar som rullar i insideshytterna? Här finns nyligen renoverade hytter och högklassiga matalternativ. North-Star är en inglasad gondol 90 m över havet där du har en otrolig utsikt runt skeppet.

På den två våningar höga Royal Esplanade hittar du butiker, cafeér och restauranger. Här finns flera pooler både utomhus och inomhus, jacuzzis och ett vattenland för de yngsta. Här finns två stora teatrar som har show varje kväll. I den ena som heter Two70 anspelar namnet på den 270-graders havsutsikt du kan njuta av. På dagen är teatern ett avkopplade utrymme med bekväma fåtöljer och möjlighet att beställa enklare måltider. På kvällen sätts en mäktig show upp med inte bara musik och dans utan även en stor multimedia-skärm och flera projektorer som visar vackra bilder och grafik vilket gör att showen verkligen blir en upplevelse utöver det vanliga. Förutom den två teatrarna ombord finns det också andra musikuppträdanden runt skeppet. Ombord hittar du också en väl tilltagen spa-avdelning, klättervägg, och flertalet lounger och barer.

Trots att skeppen i Quantum-klassen är lite mindre än de största hos Royal Caribbean finns här ändå otroligt mycket aktiviteter och ett stort utbud av matställen ombord. För barn finns även här de populära barn- och ungdomsklubbarna från barngruppen Royal Babies för de allra minsta från 6 månader-3 år och sedan upptill ungdomsklubben Teens för de äldsta tonåringarna. All personal är utbildad och grupperna är indelade med ungefär 3 års skillnad vilket gör att alla åldersgrupper är nischade för att passa just dem. Det finns dagliga aktiviteter och scheman som man kan vara med i. För de allra minsta finns det även möjlighet att få barnpassning för en lite summa. Föräldrarna kan också vara med och leka såklart hos de allra minsta.

Här får du en glimt av underhållningen ombord Quantum of the Seas med denna film från Royal Caribbean.

;