Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Oasis of the Seas

Ombord Oasis of the Seas är du på ett av världens största kryssningsfartyg. På 16 däck hittar du saker att göra i mängder. Förutom pooler, jacuzzi och flertalet matställen hittar du aktiviteter och underhåll i toppklass. Vad sägs om klättervägg, surfsimulator, ishockeybana, linbana och sportområde bara för att nämna några?

Fakta om Oasis of the Seas

  • Storlek: 225 282 ton
  • Längd och bredd: 361,8 m och 60,5 m
  • Antal passagerare: max 6 780
  • Besättningsmedlemmar: 2 200
  • Antal hytter: 2 742
  • Antal däck: 18, varav 16 för gäster
  • Hastighet: 37 km/h
  • Första resa: december 2009

Vill ni boka en kryssning med Oasis of the Seas?

Se alla destinationer och rutter som finns just nu här nedan. Priserna som syns i er sökning är från den nordamerikanska marknaden men kontakta oss gärna så hjälper vi er att boka där det är billigast pris.

Vad finns att göra ombord?

Underhållning och aktiviteter är Oasis of the Seas ledord. I amfiteatern AquaTheater får du se en vattenshow med imponerande akrobater som dyker ner i den djupaste poolen till havs samtidigt som du har havet i bakgrunden. I mitten av skeppet på däck 5 hittar du Royal Promenade som alltid myllrar av energi. Här finns affärer och restauranger men också liveuppträden under dagen. Några däck upp från Royal Promenade finns Central Park, en grön oas där mer än 10 000 växter har planteras för att ge gästerna en parkliknande upplevelse och tittar du upp ser du himlen ovanför. Central Park är en mycket behaglig plats att vara på, i stor konstrast till det livliga skeppet i övrigt.

H20 Zone Water Park är ett stort vattenland med vattenrutschbanor, barnpooler, figurer som sprutar vatten och mycket mer beläget på däck 15. Ombord finns också två surfsimulatorer. Ett stort sportområde med minigolfbana, bordtennis, idrottsplan och linbana finns också. Alla fyra stora poolområden är belägna på däck 15 med barer och restauranger i närheten. För vuxna finns The Solarium, ett pooldäck och loungeområde där man kan ta en drink eller bara koppla av. I Vitality Spa och Fitness finns ett stort utbud av behandlingar att boka och i gymmet finns ett bra utbud av träningsmaskiner likväl gruppklasser att boka. För den som vill ta en löptur är ett varv ca 600 m.

I området Board Walk hittar du förutom den mäktiga AquaTheather även ett tivoliområde och en mer än 10 meter hög klättervägg. Då har vi inte nämnt Entertainment Place som erbjuder stand-up, huvudteatern The Royal Theater med Broadway-föreställningar, en jazzklubb och ett stort dansgolv.

Huvudrestaurangen Opus tar 3500 gäster

Oasis of the Seas har en stor huvudrestaurang som är sträcker sig från däck 3 till 5 som serverar frukost, lunch och middag. Oavsett frukost, lunch eller middag finns flera rätter vid varje måltid och även enklare dryck ingår. Restaurangen har stor kapacitet men det kan ibland vid vissa tider uppfattas som intensivt. Under dagar i hamn är inte huvudrestaurangen öppen för lunch.

I bufférestaurangen Windjammer erbjuds även här alla måltider löpande under dagen. Buffén är uppdelad i flera stationer och på kvällen finns det ofta utöver det vanliga väl tilltagna utbudet en temastation, t ex. mongoliskt eller mexikanskt. Här erbjuds också både vegetariska och glutenfria alternativ. Trots att det är mycket folk i omlopp i bufférestaurangen är personalen snabb med att servera och det flyter på bra ändå.

Utöver de tre huvudrestaurangerna finns det flertalet caféer och barer som ofta har olika teman även här; såsom Café Promenade med baguetter och sallader och kaffe som även har öppet dygnet runt och den köttinspirerande matstället Boardwalk Dog House erbjuder lunch och middag.

Ofta väldigt avslappnad klädstil

Vid typiska middagstider kan det som sagt vara mycket folk i huvudrestaurangen och Windjammer men på skärmarna runtom skeppet, de s k Interactive Wayfinder, ser du snabbt hur intensiteten av gäster är på just den restaurangen du har tänkt för kvällen. Klädkoden ombord på huvudrestaurangen benämns som avslappnad. Men på en del av specialrestaurangerna krävs det ”smart casual” vilket kan beskrivas som mellanting mellan avslappnad och formell klädsel dvs. lite mer uppklätt än avslappnad. Beroende på längden på kryssningen brukar även några av huvudrestaurangerna har minst en kväll med den här klädkoden också.

Avsmakningsmeny eller lyxig sushirestaurang

Den finaste och lyxigaste specialrestaurangen ombord är 150 Central Park på däck 8 med typisk avsmakningsmeny och vinpaket. Restaurangen är enbart öppen på kvällen. Specialrestaurangerna ombord är vanligt att man bokar en eller eventuellt ett par gånger under sin vistelse, kanske för att fira en speciell händelse. Tänk på att specialrestaurangerna inte ingår i biljettpriset. På däck 8 finns Giovanni´s Table på med ett stort italienskt utbud. Är du ett fan av sushi finns Izumi på däck 4 där du även kan underhållas av när kockarna förbereder maten framför dina ögon. Tänk på att specialrestaurangerna har mindre kapacitet så se till att boka i god tid.

I Youth Zone finns allt barnen kan tänka sig

Precis som på många av Royal Caribbeans skepp hittar du på Oasis of the Seas olika barnklubbar från 3 år och uppåt. För de allra yngsta finns även Royal Babies and Tots för barn i åldern sex månader till 3 år. Tänk på att för att få vara med i aktiviteterna måste barnen var blöjfria. Youth Zone är området dedikerat för alla barn ombord. All personal ombord är utbildad för att ta hand om era barn.

Adventure Ocean heter rederiets program för de yngsta barnen upp till 11 år och de håller till på däck 14. Adventure Ocean har tre olika barngrupper som alla erbjuder åldersanpassade aktiviteter: Aquanauts (6-8 år), Explorers (6-8 år) och Voyagers (9-11 år). Öppettiderna kan variera men oftast sträcker de sig från kl. 06:30 till kl. 22 på kvällen. Det går det också att få längre öppettider om det är så att några av sällskapet ska på utflykt en dag eller kanske ska se en show. Avgifter tillkommer dock. Vid kryssningens första och sista dag är det annorlunda öppettider.

För de äldre barnen finns Teens som har ett friare program men det finns fortfarande personal tillgänlig. Här finns också dagliga programi form av aktiviteter som brädspel, besöka klätterväggen några timmar eller gå bort till sportområdet. Hos Teens finns det också två olika ungdomsklubbar baserade på ålder.

Royal Caribbeans andra fartyg

Här har vi gett er en inblick i en del av vad Oasis of the Seas har att erbjuda. Skeppet var först med att utrustas med de sju stadsdelar som finns ombord som vi presenterat för er ovan: The Royal Promenade, Central Park, The Boardwalk, Pools and Sport Zone, Vitality of the Sea, Entertainment Place och Youth Zone. Idag är detta något som finns på alla skepp i Oasis-klassen likaså på flera andra av de nyaste skeppen. Värt att veta är också att trots skeppets storlek löper flödet av gäster smidigt även under havsdagar likaså vid på- och avstigning.

Under hösten 2019 sker en omfattande uppdatering av Oasis of the Seas. Kika på filmen om du vill veta mer.

;