Just nu har vi mycket bra priser med Norwegian Cruise Line, Carnival och Princess!
Kryssning till västra Karibien och Caymen Island

Kryssningar i västra Karibien

Paradiset precis utanför dörren. Det är så amerikanerna måste känna för Västra Karibien. På kort avstånd från hela USA:s sydöstra kust ligger denna region som dryper av historia och äventyr men även erbjuder sol- och badmöjligheter samt snorkling i världsklass.

Område

Västra Karibien innefattar i kryssningssammanhang öarna söder om Florida, såsom Cayman Islands och Jamaica, de centralamerikanska länderna Belize och Honduras samt den mexikanska Yucatan-regionen. Även Key West på Florida sydspets är ett populärt stopp under en kryssning i västra Karibien för de kryssningar som utgår från Amerikas östkust.

Rutter

Det finns många påstigningshamnar för kryssningar till västra Karibien, vilket bidrar till områdets populäritet. Men precis som kryssningar till övriga Karibien så är Florida den vanligaste startpunkten med påstigningshamnar i Fort Lauderdale, Miami, Tampa och Port Canaveral. Även Texas kan stoltsera med kryssningsavgångar från Galveston och Houston, detsamma gäller New Orleans i Louisiana.

I västra Karibien kan man finna såväl korta fyra-femdagars kryssningar som längre rutter, upp till 10-nätter. På de kortare rutterna hinner man ofta med ett eller två stopp medan det finns otaliga kombinationer av stopp på de lite längre kryssningarna. Som alltid är 7-nätterskryssningarna mest eftertraktade.

Kryssningarna i västra Karibien kan antingen vara rena ö-kryssningar med stopp på Grand Cayman, Cozumel och Jamaica eller dra sig mer mot det centralamerikanska fastlandet med stopp i Honduras, Belize och Mexiko. Några rederier erbjuder även en hybrid av dom båda ruttalternativen. Några rederier äger dessutom privata stränder och öar i regionen som då inkluderas i deras rutter.

Säsong

Med sitt jämna och varma klimat och förhållandevis låga luftfuktighet året runt kan västra Karibien stoltsera med perfekt kryssningsväder sommar som vinter. Det enda som kan ge smolk i bägaren är den otäcka orkansäsongen som infaller juni-november varje år med högsta risk för orkaner augusti, september och oktober. Trots detta är sommarmånaderna en populär period för kryssningar i västra Karibien, då många barnfamiljer utnyttjar sommarlovet för att åka på semester. Den absoluta högsäsongen däremot ligger mellan december och mars då frusna nordamerikaner och européer åker till västra Karibien för att tina upp. April och maj räknas som mellansäsong då antalet kryssningar avtar något.

Rederier

Praktiskt taget alla rederier som existerar finns idag representerade i västra Karibien. Storspelarna inom denna region är Royal Caribbean Cruises och Carnival Cruises som har ett brett utbud med kryssningar året runt. Även Princess Cruises och Disney erbjuder kryssningar alla årets månader. Under högsäsongen december till mars anländer Celebrity Cruises, Norweigan Cruise Line och Holland America till området och konkurrerar i första hand om de amerikanska turisterna. Även de europabaserade rederierna Costa Cruises och MSC Cruises kör kryssningar under samma tidsperiod och kämpar främst om de europeiska kryssningsturisterna. Precis som det breda utbudet av rederier så finns det även prislägen för alla plånböcker.

;