Kryssningar längs Europas västkust

Längs Europas västkust finns många härliga kryssningsdestinationer, särskilt under sommarmånaderna. Det finns tur- och returresor men även enkelresor som seglar längs västkusten till södra Europa. Här kan du kryssa från Europa ner till medelhavets härliga destinationer. Det finns ett stort utbud av härliga kryssningar i västra Europa!

Kryssningar från Hamburg och Southampton

De två största hamnarna i västra Europa är Hamburg och Southampton. Härifrån utgår det kryssningar till stora delar av Europa. Många av kryssningarna går söderut och har flera stopp längs med västkusten ner mot Medelhavet. Det finns även kryssningar som avgår söderifrån och avslutar sina kryssningar i Hamburg eller Southampton. Vi rekommenderar envägskryssningar för att få se så mycket som möjligt, och de är dessutom enkla att kombinera med en flygbiljett på motsatt håll.

Kryssningar till södra Europa

Kryssningsfartygen följer kusten söderut mot medelhavet och gör vanligtvis stopp i Frankrike, Spanien och Portugal. Från Hamburg och Southhampton går det exempelvis kryssningar via Belgien, Madeira och Lissabon (Portugal) och Kanarieöarna. Det går även rutter till Frankrikes kust samt Malaga, Cadiz, Barcelona och Bilbao i Spanien. Kryssningarna kan vara i mellan en vecka till 14 dagar eller mer.

Kryssning till Skottland

Från både Hamburg och Southhampton kan du åka på kryssning via Nederländerna, Irland, Wales, Storbritannien och Skottland under samma resa. Det finns olika rutter och varaktigheter som går via Skottland och Storbritannien, gemensamt är att du får besöka mysiga kuststäder och spännande historiska platser runtom i Europa!

;