Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssningar längs Europas västkust

I västra Europa finns många härliga och prisvärda kryssningsdestinationer, särskilt under sommarmånaderna. Det finns både kortare tur- och returresor men även enkelresor som seglar längs Europas västkust söderut ner till medelhavets härliga destinationer.

Destinationer i Västeuropa

Man brukar räkna att som minst tillhör Portugal, Spanien, Frankrike, Belgien, Nederländerna, Storbritannien och Irland till västra Europa. Ibland räknas även Italien, Tyskland och Österrike in. Se nedan för exempel på vanliga avresehamnar och slutdestinationer för kryssningar längs Europas västkust. Utbudet kan variera efter säsongen.

Vanliga kryssningshamnar

Det finns många kryssningar som avgår från norra Europa och fortsätter längs västkusten. Stora kryssningshamnar norrut är exempelvis Köpenhamn, Hamburg, Warnemünde, Amsterdam, Southhampton och Dublin. Stora kryssningshamnar i södra delen av västkusten är Le Havre och Lissabon men också Barcelona, Marseille, Malaga och Genua längre in mot medelhavet. Vi rekommenderar envägskryssningar för att få se så mycket som möjligt, och de är dessutom enkla att kombinera med en flygbiljett på motsatt håll.

Kryssningar till södra Europa och medelhavet

Det finns ett stort utbud av kryssningar som åker längs Europas västkust och fortsätter mot medelhavets soliga breddgrader. Du kan alltså kryssa ända från norra Europa till medelhavet! Kryssningarna gör vanligtvis stopp i Frankrike, Spanien och Portugal på vägen. Från Hamburg och Southhampton går det även kryssningar via Belgien, Madeira och Lissabon (Portugal) och Kanarieöarna. Det går även rutter till Frankrikes kust samt Malaga, Cadiz, Barcelona och Bilbao i Spanien. Kryssningarna kan vara i mellan en vecka till 14 dagar eller mer.

Kryssning till Skottland och Storbritannien

Om du inte är intresserad av medelhavet så kan du kryssa längs västkusten till Storbritannien. Från både Hamburg och Southhampton kan du åka på kryssning via Nederländerna, Irland, Wales, Storbritannien och Skottland under samma resa. Det finns olika rutter och varaktigheter som går via Skottland och Storbritannien, gemensamt är att du får besöka mysiga kuststäder och spännande historiska platser runtom i Europa!

;