Västra Karibien

På en kryssning i västra Karibien väntar spännande historia, magiska miljöer och äventyr – och såklart Västindiens soldränkta sandstränder med snorkling i världsklass.

Kryssning i västra Karibien

Västra Karibiens paradis ligger utanför USA:s sydöstra kust. På en kryssning i västra Karibien väntar spännande historia, magiska miljöer och äventyr – och såklart Västindiens soldränkta sandstränder med snorkling i världsklass.

Områden och öar

Västra Karibien innefattar öarna söder om Florida såsom Cayman Islands, Jamaica, de centralamerikanska länderna Belize och Honduras samt den mexikanska Yucatan-regionen. I Mexiko är det särskilt populärt att åka på kryssning till Cozumel och Costa Maya. Även Key West på Florida sydspets är ett populärt stopp under en kryssning i västra Karibien för kryssningar som utgår från USA:s östkust, samt platser i Bahamas.

Avresehamnar

Det finns många avresehamnar för kryssningar till västra Karibien, vilket bidrar till områdets popularitet. Men precis som kryssningar till övriga Karibien så är Florida den vanligaste startpunkten från hamnarna i Fort Lauderdale, Miami och Port Canaveral i Orlando. Det går även kryssningar från Texas i hamnstäderna Galveston och Houston, samt från New Orleans i Louisiana.

Kryssningar i västra Karibien

Karibien är det mest eftertraktade resmålet för kryssningar, och här finns alltid ett stort utbud. I västra Karibien kan du hitta allt ifrån korta fyra-femdagars kryssningar till längre rutter, upp till 10-nätter. På de kortare rutterna hinner man ofta med ett eller två stopp medan det finns otaliga kombinationer av stopp på de lite längre kryssningarna. 7-nätterskryssningarna är de mest eftertraktade.

Kryssningarna i västra Karibien kan stanna på öar som Grand Cayman, Cozumel och Jamaica eller åka mot det centralamerikanska fastlandet med stopp i Honduras, Belize och Mexiko. Några rederier erbjuder även en kombination av dom båda ruttalternativen. Ett par stora rederier äger dessutom privata stränder och öar i regionen som inkluderas i deras rutter.

Säsong för kryssning i västra Karibien

Med sitt jämna och varma klimat och förhållandevis låga luftfuktighet året runt kan västra Karibien stoltsera med perfekt kryssningsväder sommar som vinter. Dock infaller den orkansäsongen under juni-november med högst risk för orkaner augusti, september och oktober. Trots detta är sommarmånaderna en populär period för kryssningar i västra Karibien, då många barnfamiljer utnyttjar sommarlovet för att åka på semester. Den absoluta högsäsongen ligger däremot mellan december och mars. April och maj räknas som mellansäsong då antalet kryssningar avtar något.

Rederier i Karibien

Nästan alla rederier finns idag representerade i västra Karibien. De främsta inom regionen är Royal Caribbean Cruises och Carnival Cruises som har ett brett utbud med kryssningar året runt. Även Princess Cruises och Disney erbjuder kryssningar alla årets månader. Under högsäsongen december till mars anländer Celebrity CruisesNorweigan Cruise Line och Holland America till området och konkurrerar i första hand om de amerikanska turisterna. Även de europeiska rederierna Costa Cruises och MSC Cruises kör kryssningar under samma tidsperiod.

Genom det breda utbudet finns det även prislägen och erbjudanden som funkar för allas önskemål, och det går att hitta både Sista Minuten-erbjudanden och billiga kryssningar till Västra Karibien.

Hittade