Två kryssningsfartyg på väg mot Alaska från Vancouver

Kryssningar i Alaska

På en kryssning i Alaska får du uppleva en fantastisk vildmark med ett härligt djurliv. Detta vackra landskap med glaciärer och fjordar gör ingen besviken.

Kryssningar till Alaska är perfekt för dig som gillar naturupplevelser och friluftsliv, men samtidigt vill ha en lugn och bekväm resa. Bästa tiden att resa är på sommaren och vanligtvis kommer kryssningssäsongen till Alaska igång i maj och pågår en bit in på hösten.

Stort utbud

Att åka på kryssning till Alaska är mycket populärt, detta gör att det finns ett enormt utbud på kryssningar från västkusten i Nordamerika. De flesta kryssningarna avgår från Vancouver i Kanada eller Seattle i USA. De flesta större rederier erbjuder kryssningar till Alaska under sommaren, till exempel Norwegian cruises, Princess Cruises, Royal Caribbean men även rederier som erbjuder lyxkryssningar.

Utflykter i naturen

Det erbjuds ett stort antal olika utflykter ut bland berg och natur där man kan åka på valsafari eller gå på en överlevnadskurs. I Alaska finns ett stort antal nationalparker som går att göra trevliga dagsturer i.