Allt inför resan

Allt inför resan

I det här avsnittet kan du läsa om allt möjligt som är bra att tänka på inför en kryssning; hur allt fungerar, hur du bokar en komplett resa och mycket mer. Här finns flera artiklar som är extra bra för dig som aldrig varit på en kryssning men även en hel del nyttiga tips och information för dig som varit på en kryssning tidigare.

Läs också: Vanliga frågor

Tips inför bokning av en kryssning

Utbudet av kryssningar i världen är stort, därför kan ett bra första steg vara att välja ut vilket eller vilka resmål som är aktuella. Vi rekommenderar även att fundera över vilka rederier som kan passa er bra och att välja rätt fartyg. Därefter är det bara sätta igång och söka bland alla kryssningar för att hitta en härlig rutt till rätt pris. Sökmotorn på Kryssningar.se blev färdigställd under hösten 2017 och här får du en väldigt bra översikt över vad som ingår i respektive pris och en filterfunktion som ger dig möjlighet att enkelt sortera ut vad du letar efter.

Bokning av flyg, hotell och hyrbil

Efter att kryssningen är bokad är det flyg, hotell och eventuellt en hyrbil som också ska bokas. För längre resor, som till exempel till Florida där Karibienkryssningar utgår ifrån, rekommenderar vi att anlända senast en dag innan kryssningen. För kryssningar i Europa är avgångarna ofta så pass täta att det inte ska vara något problem att lämna tidigt på morgonen samma dag, däremot kan det vara skönt att anlända en eller någon dag tidigare innan kryssningen börjar. Vi på kryssningar.se hjälper gärna till att boka allting Ni kan tänkas behöva under resans gång. Allt från flygbiljetter, hotell, hyrbil eller transfer.

Bra att veta inför kryssningen

I artiklarna vi har på vår sida går vi även igenom vad som är bra att ha koll på inför kryssningen såsom passregler, visum, vaccination, incheckning på kryssningen, pengar och betalning ombord.

Hur allt fungerar på kryssningen

Efter att alla passagerare har stigit ombord på kryssningsfartyget börjar resan ut till havs och en obligatorisk nödsituationsövning. När denna är genomförd är det ofta tid för första middagen på kryssningen. Detta är bara början på en kryssning någonstans i världen. Gå gärna in och läs mer på våra länkar för att få veta mer om hur det är att åka på en kryssning!