Transport och bussar till och från hamnen

Transport och bussar i hamnen

I flera städer lägger kryssningsfartyget till mer eller mindre mitt i centrum, men ibland behöver man ta en buss från terminalen. I vissa hamnar erbjuds turbussar som går fram och tillbaka från hamnen in till ortens centrum alternativt till något närliggande shoppingcenter eller landmärke. Ibland är dessa bussar gratis och ibland får man betala en mindre summa för biljetter. Detta kan vara ett bra alternativ om man inte har en utflykt planerad utan mer vill strosa runt på platsen. Det finns också i princip alltid möjlighet att ta taxi vidare från hamnen.

Obligatorisk transport i hamnområde

Vissa hamnar som välkomnar kryssningsfartyg är egentligen industrihamnar. Detta innebär ibland att kryssningsturister inte får uppehålla sig i hamnen på egen hand när de stora lastbilarna och kranarna kör i området. Om så är fallet så erbjuds alltid en form av transport, oftast bussar eller golfbilar, från kryssningsfartyget till hamngrindarna eller terminalbyggnaden.

Oavsett vilken typ av arrangemang man väljer så glöm inte att ta med både ditt personliga hyttkort och någon form av myndighetsutfärdat foto-id, då detta oftast krävs för att få gå av och på fartyget.