Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Bokning av flyg inför en kryssning

Tidigare var det relativt komplicerat att boka flyg online, men det har på senare år blivit mycket enklare. För att få full översikt rekommenderar vi att använda sökmotorn Flygresor.se, den söker igenom alla resebyråer och flygbolag för billigaste pris. Använd olika filter vid sökningen, för att snabbt och enkelt kunna sortera ut de avgångar som passar dig bäst. Om hela din flygresa är med ett och samma flygbolag kan det ibland vara smidigare att boka flyget direkt på flygbolagets hemsida. Detta för att smidigare kunna köpa till bagage, checka in online eller göra ändringar av flygresan.

Marginal mellan kryssning och ankomst

Det är alltid bra att ha lite marginal mellan det att man beräknas landa och det att kryssningen lämnar hamnen. För flyg till andra kontinenter rekommenderar vi att man anländer minst en dag tidigare. Att kombinera sin kryssning med ett äventyr även på land är ofta en bra idé. Vi rekommenderar då att göra denna del först för att sedan kunna avsluta med en kryssning i lugn och ro utan att behöver tänka på något.

Vanliga flygbolag med stort utbud av direktflyg från Sverige

Stora flygbolag som kan användas vid längre resor

Hitta billiga flyg

Det går aldrig att veta exakt när flygpriserna är som lägst men vanligtvis brukar det vara en god idé att boka i god tid innan avresa. Detta gäller speciellt under högsäsong. Under lågsäsong är detta mindre viktigt då det oftast går att hitta billiga flyg bara några veckor innan avgång. Lågprisbolag tenderar att ha en större prisuppgång veckorna innan avresa än klassiska flygbolag och deras första biljetter är ofta de billigaste. Det som vi kan konstatera är att vänta på att hitta en billigare flygbiljett oftast slutar med motsatsen. Boka därför flyget i god tid innan avresa!

;