Flyg

Bokning av flyg inför en kryssning

Vi på kryssningar.se hjälper Er gärna att boka flygbiljetter till Er destination. Kontakta oss Om Ni är intresserade av att sätta ihop en egen paketresa tillsammans med Er kryssning. Vi ser till så att Ni alltid har god marginal inför er kryssning. Vi hjälper Er givetvisäven med hotell, transfer och hyrbil om det önskas!

Marginal mellan kryssning och ankomst

Det är alltid bra att ha lite marginal mellan det att man beräknas landa och det att kryssningen lämnar hamnen. För flyg till andra kontinenter rekommenderar vi att man anländer minst en dag tidigare. Att kombinera sin kryssning med ett äventyr även på land är ofta en bra idé. Vi rekommenderar då att göra denna del först för att sedan kunna avsluta med en kryssning i lugn och ro utan att behöver tänka på något.

Vanliga flygbolag med stort utbud av direktflyg från Sverige

SAS

Norwegian

Ryanair

EasyJet

Stora flygbolag som kan användas vid längre resor

British Airways

KLM

Lufthansa

Hitta billiga flyg

Det går aldrig att veta exakt när flygpriserna är som lägst men vanligtvis brukar det vara en god idé att boka i god tid innan avresa. Detta gäller speciellt under högsäsong. Under lågsäsong är detta mindre viktigt då det oftast går att hitta billiga flyg bara några veckor innan avgång. Lågprisbolag tenderar att ha en större prisuppgång veckorna innan avresa än klassiska flygbolag och deras första biljetter är ofta de billigaste. Det som vi kan konstatera är att vänta på att hitta en billigare flygbiljett oftast slutar med motsatsen. Boka därför flyget i god tid innan avresa!