Hyrbil

Hyra bil inför och efter en kryssning

Kryssningar avgår från alla möjliga hamnar runt om i världen och oftast ligger hamnarna i nära anslutning till centrum av orten eller liknande. Det betyder dock inte att de alltid ligger nära en flygplats eller för den delen de platser där man har tänkt att spendera tid innan man går ombord på kryssningen. Det är då man behöver en hyrbil!

Envägshyra

Att hyra bil gör man både enkelt och billigt på flygplatsen direkt man har landat. Försök sedan att hitta en återlämningsplats så nära kryssningshamnen som möjligt så kan ni enkelt ta er till hamnen där kryssningen avgår ifrån. Vid vissa hamnar i speciellt USA har biluthyrningsbolagen ofta kontor i anslutning till kryssningshamnen. Det är då enkelt att både lämna sin hyrbil innan avresa och hämta upp en ny när man går av båten.

Bra tips att tänka på vid bilhyra

* Boka alltid innan avresa för att få försäkringar inkluderade.

* Skaffa ett kreditkort som eliminerar din eventuella självrisk, eller köp till "fullt skydd" vid bokning.

* Boka via en svensk sida för att undvika att behöva köpa dyra försäkringar på plats.

* Välj rätt bil från början eftersom uppgraderingar på plats är dyra.

* Köp inte till dyra extraförsäkringar på plats vid upphämtning av hyrbilen.

* Hyr bil om möjligt på flygplatsen eftersom de oftast har störst utbud till lägst pris.

* Reser du med barn går det att reservera en bilbarnstol vid bokning, alternativt ta med sin egen gratis på flyget.

Kombinera kryssning med en roadtrip

På en kryssning behöver man inte tänka på mycket utan här sköter sig det mesta själv och det är lugnt och behagligt. Det kan då passa bra att kombinera en kryssning med en roadtrip i ett par dagar eller en vecka innan kryssningen. Speciellt för dem som reser hela vägen till Florida så rekommenderar vi detta. Florida är en mycket trevlig delstat för en roadtrip i med mycket att uppleva!

Hyra bil vid ett stopp på kryssningen

Om det är en speciell plats man vill besöka en bit ifrån hamnen kan det absolut vara ett alternativ att hyra bil vid ankomst till en hamn bara över dagen. Detta är något som funkar bäst i de fall då uthyrningsbolagen ligger placerade nära hamnen och stoppen är en hel dag så att man har lite tid på sig att köra bilen. Det sällan några längre köer eller rusning till hyrbilsbolagen sedan fartyget har lagt till eftersom det är ganska ovanligt att folk hyr bil. Vi rekommenderar dock att försöka komma av båten direkt för att vara bland de första om där skulle vara fler som har tänkte samma tanke. Speciellt på mindre hyrbilskontor. Med det sagt vill vi dock verkligen rekommendera er att hyra bil eftersom ni ofta får uppleva mer saker på plats än den vanlige kryssningsresenären!