Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Vanliga frågor - inför resan

När kan jag gå ombord på fartyget?
Tidpunkt för ombordstigning varierar mellan olika rederier och fartyg. På större fartyg pågår oftast ombordstigningen under större delen av dagen. De exakta tiderna får du när du checkar in online på rederiets hemsida. Vi rekommenderar att vara där mellan två till fyra timmar innan kryssningen avgår. Det är vanligt att det uppstår en del köer då väldigt många resenärer anländer vid samma tidpunkt men oftast är detta i god tid innan avgång.
Behöver jag en reseförsäkring?
Vi rekommenderar alla att alltid ha en reseförsäkring. Det är dock oftast onödigt att köpa till dessa då det som standard ingår i ens hemförsäkring. Via kreditkortet ingår även avbeställningsskydd som standard. Kontrollera era försäkringar innan avresa och teckna en försäkring om ni saknar en eller vill ha ett bättre skydd. Läs mer om olika reseförsäkringar hos vår partner ERV.
Vad gäller för mitt pass?
Oavsett vilken kryssning du åker på så är kravet att samtliga passagerare har ett giltigt pass. Oavsett om landet du besöker kräver sex månaders giltighet eller ej, så kräver nästan samtliga rederier att ditt pass har minst sex månader kvar till utgångsdatum efter avslutad kryssning.
Behöver jag visum?
Ibland gäller speciella visumbestämmelser för inresa i andra länder. Läs vår information om visum.
Behöver jag någon vaccination?
För att besöka vissa länder krävs eller rekommenderas vaccinationer. Vi rekommenderar att du besöker vaccinationsguiden.se eller kontaktar din lokala vårdcentral för råd och information innan avresa.
Vad måste jag göra innan avresa?
Efter slutbetalning är det viktigt att ni checkar in online. Detta för att få all information som krävs om ombordstigning och din biljett. Läs mer om att checka in på din kryssning.
Hur bokar jag utflykter vid de olika stoppen?
Det finns två sätt att boka utflykter på antingen online eller ombord på kryssningen. Efter incheckad kryssning kan du hos de flesta av rederierna förboka utflykter. Fördelen med att förboka en utflykt är att man har mer tid att njuta att sin kryssning istället för att leta utflykter till de olika hamnstoppen. Vi på kryssningar.se har inget med utflykterna att göra och har tyvärr ingen möjlighet att boka dessa till er. Läs mer om utflykter här.
← Tillbaka till vanliga frågor
;