Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Vanliga frågor - betalning

När ska kryssningen betalas?
Vid bokningen ska alltid en deposition betalas. Denna motsvarar ofta omkring 20% av priset men varierar mellan olika kryssningar och rederier. Dag för slutbetalning syns vid bokningstillfälligt. De flesta kryssningar och rederier har slutbetalning omkring 60 dagar innan avresa. Det går när som helst innan denna dag att betala in hela beloppet.
Är det säkert att betala med kreditkort online?
Ja, det är säkert! Vi använder oss av betalningslösningen DIBS som är en av Sveriges största och säkraste betalningslösningar online. Din kreditkortsinformation krypteras direkt och vi kan inte se ditt kreditkortsnummer. Att använda kreditkort online är det säkraste betalningssättet för konsumenter då ni hela tiden har ett 100% skydd från kreditkortsutgivaren. Vill ni inte betala med kreditkort hjälper vi er gärna med en bankgiro-inbetalning.
Hur kan jag betala kryssningen?
Hos oss kan du betala med VISA eller MASTERCARD. Swish eller Bankgiro fungerar också utmärkt men detta måste göras manuellt. I dess fall vänligen kontakta oss.
Kan jag betala med American Express och Diners Club?
För tillfälligt tar vi inte dessa kreditkort då de kräver separata inlösenavtal med höga avgifter. Vi är väl medvetna om att flera av våra kunder använder dessa kort för att bland annat samla poäng. Vår förhoppning är att få ett rimligt avtal med American Express i framtiden så att vi kan ta betalt med American Express utan att det påverkar våra låga priser.
Behöver jag betala serviceavgifter och dricks ombord?
Flera av rederierna har en avgift som automatiskt läggs till på ditt cruise card (Det kortet som du oftast betalar allt med under kryssningen. När kryssningen sedan lider mot sitt slut betalar du beloppet på kortet innan avstigning alternativt har cruise card kopplat till ditt kreditkort). Serviceavgifter och dricks varierar efter längden på din kryssning, destination och vilket fartyg. På vissa av rederierna ingår det redan i priset. Detta är tyvärr inget som vi på kryssningar.se kan göra något åt utan är helt utanför vår kontroll. Läs mer om samtliga rederiers dricks här.
← Tillbaka till vanliga frågor
;