Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Vanliga frågor - hamnstoppen

Hur går avstigningen till?
I de flesta fall lägger kryssningsfartygen till i en hamn och det är då enkelt att gå av via landgången. Beroende på storlek finns det mellan en till tre olika avstigningar per fartyg. I vissa fall lägger kryssningsfartyget till med ankare en liten bit ut från destinationen. Efter att fartyet har ankrats transporteras passagerarna med små båtar till land. Detta kallas att "ligga på tender". Läs mer om att ligga på tender.
Måste jag gå av kryssningsfartyget vid hamnstoppen?
Nej, det finns inga krav att gå av båten. Det går alltid bra att stanna kvar ombord. På fartyget finns det även dagar där båten ligger vid hamnen och aktiviteter och restaurangerna har fortfarande öppet.
Vad kan jag göra på de olika stoppen?
Under stoppen kan du göra precis vad som så länge du hinner tillbaka till fartyget. Vi rekommenderar alla att innan kryssningen läsa på lite om de olika stoppen för att kunna ha lite koll på vad det är man vill göra.
Bör jag köpa en utflykt vid varje stopp?
Att köpa en utflykt är helt frivilligt och det går nästan alltid utmärkt att besöka destinationen utan att ha köpt något utflykt.
När måste jag vara tillbaka på fartyget?
Fartyget har en tid som de kallar ”all on board” som oftast är 30 minuter innan utsatt tid för stoppet. Det är inga problem att komma till båten precis innan denna tidpunkt men kommer man försent riskerar man att missa båten. Många vill vara i god tid och anländer till kryssningen mellan en och två timmar innan avgång. Detta gör att det ibland kan bildas köer under denna tid. För den som anländer nära utsatt ”all on board”-tid behöver sällan tänka på köer och kan gå ombord snabbt och enkelt.
Vad händer om jag blir försenad?
Oftast kan man vara 5-10 minuter sen från utsatt ”all on board”-tid men det är inte garanterat. Kommer man efter utsatt tid riskerar man att inte få åka vidare på sin kryssning.
← Tillbaka till vanliga frågor
;