Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
Celebrity Cruises - ett kryssningsfartyg ute på havet

Celebrity Cruises: Bra att veta

Här kommer tips och saker som är bra att veta inför din kryssning med Celebrity Cruises. Ha en trevlig resa och välkommen ombord! Läs mer om Celebrity här.

Resedokument och pass

Det är resenärens ansvar att se till så att du har rätt identifikation och resedokument för kryssningen med Celebrity. Kontakta ambassaden eller visaservice på destinationerna för att höra vad som krävs. Se till så att du har gott om tid att förnya ditt pass om det behövs. Många rederier kräver minst 6 månaders kvarvarande giltighet under restiden. Vissa länder kräver ett inträdesvisum och vaccinationscertifikat. Om du ska kryssa från USA behöver du som europeisk medborgare även en godkänd ESTA för att kunna resa dit. Du kommer då bli ombedd att visa kvitto på din godkända ESTA vid ombordstigning. Gäster som inte kan uppvisa rätt dokumentation har inte rätt till återbetalning.

Incheckning och ombordstigning

Innan din kryssning med Celebrity Cruises så behöver du checka in alla resenärer i din bokning. Det rekommenderas att du checkar in online. I samband med din bokning får du skapa ett gästkonto, ”Guest Account” där du sedan kan logga in, hantera din bokning och checka in.

Online incheckning öppnar 90 dagar innan kryssningen, och du måste ha checkat in senast 4 dagar innan kryssningen avgår. För att checka in behöver du bokningsnumret på din bekräftelse. Ta med dig de utskrivna handlingarna på resdagen.

Alla resenärer måste vara ombord på fartyget senast 90 minuter innan kryssningen ska avgå. Det är alltid bra att vara på plats i god tid. Läs noga vilka tider som gäller på dina resedokument.

Vad ingår hos Celebrity Cruises?

Det ingår en hel del i priset för din kryssning hos Celebrity Cruises. Privat boende med tillhörande faciliteter, eget badrum och måltider ingår alltid i din bokning. I alla kryssningar ingår mat och dryck i huvudrestaurangerna för hela dagen utan extra kostnad, och många upplever att de klarar sig utmärkt på maten som ingår. Drycker som ingår i priset är exempelvis vatten, kaffe, te och andra alkoholfria drycker. Om du vill ha drycker som alkohol, specialkaffe, läsk eller cocktails så får du köpa till detta.

Det ingår mycket aktiviteter ombord på din kryssning med Celebrity Cruises. Exempel är olika kurser, lekar och spel, pool och fitnesscenter, varierad kvällsunderhållning och påkostade shower.

För barnfamiljer ingår aktivitetsprogram för olika åldersgrupper utan kostnad. Barnprogrammen finns för barn under 3 år samt åldersgrupperna 3-5 år, 6-9 år, 10-12 år och tonårsklubben för 13-17-åringar. Programmen består av en mängd olika ledarledda lekar, roliga miljöer och sporter som är anpassade för de olika grupperna.

Saker som inte ingår är exempelvis:

 • Wi-fi
 • Alkoholhaltiga drycker och läsk
 • Specialkaffe
 • Spabehandlingar
 • Dricks
 • Utflykter
 • Vissa kurser ombord
 • Shopping
 • Mat i specialrestauranger

Dryckespaket hos Celebrity Cruises

Celebrity Cruises erbjuder flera dryckespaket som du kan lägga till i din bokning. Dryckespaketen gäller i alla restauranger, barer och lounger ombord. Notera att priser och innehåll kan komma att ändras eller variera efter destination. De alkoholhaltiga dryckespaketen inkluderar i dagsläget:

 • Standard Package: Inkluderar utvalda ölsorter och populära viner i glas, vatten i flaska, läsk, spritsorter, cocktails och frusna drycker upp till 6 USD. Du får också 10% rabatt på vinflaskor. Paketet är från 49 USD per gäst och natt.
 • Classic Package: Inkluderar utvalda ölsorter och populära viner i glas, vatten i flaska, läsk, spritsorter, cocktails och frusna drycker upp till 9 USD. Du får också 15% rabatt på vinflaskor. Paketet är från 59 USD per gäst och natt.
 • Premium Package: Inkluderar allt i Classic och Standard, samt specialkaffe och te, finare öl-och spritsorter upp till 15 USD. Du får också 20% rabatt på vinflaskor. Paketet är från 69 USD per gäst och natt.

Alkoholfria dryckespaket

 • Premium Bottled Water Package: Inkluderar vattenflaskor med stilla och kolsyrat vatten, från 16 USD per gäst och natt.
 • Soda Packages: Läskedrycker från 9 USD per gäst och natt.
 • Classic Non-Alcoholic Package: Inkluderar läsk, juice, vatten på flaska, specialkaffe och te för 18 USD per gäst och natt.
 • Premium Non-Alcoholic Package: Förutom innehållet i paketen ovan kan du lyxa till det med premium vatten från Perrier, Evian och San Pellegrino, specialkaffe och organiska teer, energidrycker, alkoholfria drinkar, smoothies och vitaminvatten. Från 22 USD per gäst och natt.

En serviceavgift på 18% tillkommer. Det är alltid mest förmånligt att köpa dryckespaket i förväg innan din kryssning. Du hitta olika paket och tilläggstjänster genom att logga in i ditt gästkonto. Hör av dig till oss om du vill få hjälp att hitta en kryssning med bra erbjudande och dryckespaket.

Dricks hos Celebrity Cruises

Dricks ingår inte under en kryssning med Celebrity Cruises. En fast serviceavgift per gäst och dag läggs till automatiskt på din slutgiltiga SeaPass-räkning. Hos Celebrity är den dagliga avgiften 14,50 dollar per person som bokat Staterooms, 15,00 dollar för Concierge Class och AquaClass, och 18,00 dollar om du har bokat en svit. En serviceavgift på 18-20% är automatiskt adderad i priset för drinkar från lounger och barer. Dricksen fördelas mellan servicepersonalen och andra team som arbetar hårt för att kryssningen ska vara en fantastisk upplevelse, och baseras på industristandard. Du brukar också kunna förbetala dricksen innan din kryssning. Ombord på de mindre Galapagosfartygen Celebrity Xploration och Celebrity Xpedition är dricks inkluderat i priset.

Kontakta oss: Om du skickar en bokningsförfrågan till oss så kan vi nästan alltid boka så att dricksen redan är inkluderad i din kryssning.

Wi-fi hos Celebrity Cruises

Ombord på de flesta fartyg i Celebritys flotta finns internettjänsten Xcelerate. Genom Xcelerate kan du surfa, streama och ha kontakt med omvärlden. Koppla upp dig från din egen enhet eller från Wi-fi stationer i dedikerade lounger. Du kan välja mellan olika Wi-fi paket innan din kryssning. Xcelerate finns snart på samtliga fartyg, förutom Celebrity Xpedition som har Wi-fi i allmänna utrymmen. Priserna varierar beroende på hur många dagar din kryssing är, samt hur många enheter du vill koppla till paketet.

 • Surf Internet Package: Surfa, använd email och chattappar. Här ingår inte saker som streaming, att skicka bilder, Skype eller Facetime.
 • Xcelerate Internet Package: Xcelerate ger snabbare internet så att du kan dela din semester med nära och kära. Här ingår Facetime och Skype, samt streaming med exempelvis Netflix. Du kan koppla upp till 4 enheter till samma konto.

Transfer och utcheckning

Det är bra att ha en liten övernattningsväska packad för kryssningens sista natt. Personalen hämtar allt bagage natten innan utcheckningen, och då är det bra att ha en mindre övernattningsväska redo med toalettartiklar, mediciner, ömtåliga saker och extra kläder. Du kommer få information om tider för avstigning på ditt fartyg.

Om du själv har bokat hotell eller flyg under din resa så är du ansvarig för transfer dit. Man brukar även kunna lägga till transfer hos rederiet för en extra avgift. Tänk på att ha gott om tid för att ta dig till eventuella flyg efter avstigningen.

Utflykter på destinationer

Under din kryssning kan du välja att boka utflykter genom Celebrity, så kallade Shore Excursions. Du kan välja att planera utflykt själv men det finns många fördelar med att boka med rederiet. Då kan du verkligen slappna av och välja bland av en mängd utflykter som är framtagna av experter, och där transfer och allting är tillgodosett. Du kan antingen förboka utflykter online eller boka när du kommer ombord. Det är dock rekommenderat att boka i förväg då populära utflykter kan ta slut.

SeaPass

På resdagen anmäler du dig i kryssningsterminalen. När dina handlingar har blivit kontrollerade så får du ett SeaPass-kort. SeaPass är din legitimation och används ombord under hela kryssningen, till exempel när du ska stiga ombord efter utflykter. Det är också nyckeln till din hytt samt ditt betalkort för köp ombord.

Betalning ombord

Ombord på alla Celebritys fartyg används ett kontantlöst betalningssystem. Ditt Celebrity SeaPass-konto kopplas till ett betal-eller kreditkort och i slutet av din kryssning får du en sammanfattningsräkning. Du kan koppla kontot när du checkar in online. Ombord på fartygen accepteras endast amerikansk valuta, och det finns en betalautomat ombord för uttag till ilandstigningar.

Vad finns i hytten hos Celebrity Cruises?

I alla staterooms och sviter finns kassaskåp, tvål, schampo, balsam, hårtork, morgonrock och handdukar av bomull, TV och 24-timmars Room Service. Ju högre nivå du bokar, ju mer faciliteter ingår i ditt boende. Minst 80% av alla hytter kommer med egen balkong. Samtliga av Celebritys fartyg har minst ett amerikanskt och ett europeiskt eluttag i rummen. Du kan köpa till tvätttjänster för en avgift. På fartygen finns både amerikanska och europeiska eluttag.

Packa inför kryssning med Celebrity

Vad du bör packa inför din kryssning med Celebrity beror på destinationen. Men tänk på att packa för både tiden ombord på fartyget och när ni går iland. Under utflykterna rekommenderas bekväma promenadskor, eventuell solhatt och bekväma vandringskläder. Ett tips är att ha med dig ett extra par badkläder så att du alltid kan ta på dig ett torrt par. Om du kryssar till exempelvis norra Europa rekommenderas att ha med varma kläder och skor. Glöm inte att ta med träningskläder om du planerar att använda träningsfaciliteter ombord.

Klädkod hos Celebrity Cruises

Kvällsklädseln ombord hos Celebrity kallas Evening Chic och Smart Casual. Evening Chic innebär en mer elegant klädsel med exempelvis cocktailklänning, blazer och finbyxor på utvalda restauranger. Alla kryssningar under 6 dagar har en Evening Chic-kväll, och kryssningar som är längre än 7 dagar har två formella kvällar. Annars råder Smart Casual, en mer avslappnad klädstil med vissa riktlinjer. Plagg som t-shirt, badkläder och liknande är dock inte tillåtet i någon av restaurangerna. Shorts och badskor är inte tillåtet på kvällen.

Packa i handväskan

Glöm inte att ha ditt pass, andra viktiga resedokument och mediciner i din handväska när du går ombord. Du kan få vänta en stund tills incheckat bagage kommer till hytten och du kommer behöva identifiera dig innan dess. Det kan även vara bra att ha badkläder och en handduk så att du kan börja njuta av din semester direkt!

Specialkost ombord

Celebrity Cruies kan tillgodose vegetarisk kost samt kost för diabetiker. Om du har andra kosthållningar och allergier så är det bra att meddela rederiet i förväg om du önskar att förbeställa t.ex. gluten-eller laktosfritt. Det finns dock inga garantier för alla önskemål kring kost, och det är alltid bra att undersöka i förväg vad som finns på fartyget du ska åka med.

Sjukvård ombord

Om du blir sjuk ombord på kryssningen så finns det professionell vård att få för en avgift, och det är rekommenderat att ha en reseförsäkring för sådana situationer. Det finns minst en legitimerad läkare och två legitimerade sjuksköterskor ombord på Celebritys fartyg, tillsammans med medicinska faciliteter och utrustning. Det är dock upp till gäster att ha packat med tillräckligt med medicin för resan.

Förbjudet att ha med ombord

Det finns saker som du inte får ha med dig ombord på fartyget. Detta gäller exempelvis:

 • Vapen och replicas
 • Skarpa objekt och verktyg som knivar och saxar
 • Olagliga droger
 • Saker kopplade till kampsport och självförsvar
 • Förlängningssladd
 • Saker som kan generera värme och eld som ångstrykjärn, stearinljus, kokplatta eller kaffekokare. Plattång och locktång är tillåtet.
 • Brandfarliga vätskor och fyrverkerier
 • Amatörradio, babymonitor och andra sändningsenheter
 • Farliga kemikalier
 • Alkohol. Undantag: varje rum får ha med högst två 750 milliliters vinflaskor på avresedagen.

Rökning hos Celebrity

Celebrity Cruises fartyg är till största del ”Non- Smoking”, men det finns dedikerade utrymmen för rökning ombord. Rökning är förbjuden på alla andra platser inklusive utomhus och i din hytt.

;