Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Celebrity Flora

Celebrity Flora är Celebrity Cruises flaggskepp för expeditionskryssningar. Fartyget är det första i sitt slag att byggas särskilt för expeditionskryssningar runt Galapagosöarna. Den vackra lyxyachten kan ta 100 passagerare på spännande expeditioner till en av världens mest unika platser med fantastiskt djurliv och natur. Under expeditionskryssningen får du njuta av personlig service, moderna faciliteter och högsta komfort.

Expeditioner till Galapagosöarna

Galapagosöarna är en ögrupp i Stilla Havet som tillhör Ecuador. Öarna är idag en nationalpark som skyddas av naturorganisationer, och väldigt begränsat med kryssningar får kryssa här för att påverkan på ekosystemet ska vara minimalt. Därför är en expedition till Galapagos extra speciell och platserna säljer ofta slut snabbt.

Galapagosöarna är en av världens bästa platser för att se unikt djurliv. På Galapagos kan du se sjölejon, iguanaödlor, blåfotade sulor och andra ovanliga fågelarter. Miljön varierar på de olika öarna med vita stränder och turkost vatten till karga klippor och djungel. På grund av hur skyddad övärlden är så är djuren dessutom orädda för människor och rör sig ofta inte ur fläcken även om du närmar dig! Under kryssningen får du vanligtvis möjlighet att snorkla i det klara vattnet och kan stöta på simmande sköldpaddor och tropiska fiskar.

Läs mer om expeditionskryssning till Galapagosöarna här.

Om Celebrity Flora

Celebrity Flora har designats med innovativa koncept så att destinationen alltid ska vara i fokus även ombord på fartyget. Varje utrymme, även i fartygets alla hytter, vänder sig utåt för att du alltid ska kunna njuta av vyerna. Fartyget är helt inspirerat av Galapagos och designat med mycket naturmaterial för att smälta in i sin omgivning. För att skydda miljön har Celebrity Flora byggts med den senaste miljöteknologin. Till exempel kan fartyget stå stilla utan att behöva tappa ankar, vilket skyddar den ömtåliga havsbotten. Fartyget har även solpaneler och jobbar för att minska utsläpp. Resultatet är ett av de mest miljövänliga fartygen hittills, vilket bidrog till att Celebrity Flora röstades fram till bästa kryssningsfartyg under 2019. Flora är ett fantastiskt vackert, yacht-liknande fartyg som passar väl in på en av världens mest natursköna platser! Kryssningar på Celebrity Flora inkluderar all mat och dryck, utflykter och dricks.

Läs om kryssning med Celebrity Cruises och se alla kryssningsfartyg.

Ombord på Celebrity Flora

Livet ombord på Celebrity Flora är harmoniskt och stillsamt i takt med den vackra övärlden och den varma, vänliga personalen som ser till att alla gäster har en oförglömlig upplevelse. Certifierade naturguider från Galapagos nationalpark följer med expeditionskryssningarna och leder utflykter i land. De flesta dagar går passagerare i land 1-2 gånger för olika utflykter på Galapagosöarna och kommer tillbaka till båten för en måltid eller en presentation av guiden. Då fartyget bara tar 100 gäster så bildas snabbt en gemenskap där gästerna lär sig om nationalparken tillsammans, och på kvällarna kan alla dela sina dagsäventyr över en god middag i restaurangen eller ute under stjärnorna. Det är ett perfekt sätt att avsluta en dags utforskande!

Celebrity Flora är ett bekvämt fartyg med rymliga ytor som aldrig blir trånga, varken i sällskapsutrymmen eller i hytterna. Flora är absolut ingen partybåt; kvällarna kan avslutas med en drink och intressanta diskussioner till tonerna av gitarrspel innan en tidig kväll inför morgondagens utflykter. Celebrity Flora är helt enkelt det lyxigaste och modernaste möjliga baslägret att återvända till efter en dags expedition!

Aktiviteter

Det finns inte samma typ av organiserade aktiviteter på Celebrity Flora som på större kryssningsfartyg, utan här handlar kryssningen helt om destinationen. Under utflykter finns olika val av aktiviteter beroende på vilken ö ni ska besöka. Det kan vara exempelvis vandring på stranden, snorkling, paddla kajak eller att åka för att se unika djurarter.

Däremot finns en del faciliteter ombord att njuta av på kvällar eller tid till havs. Det finns en pool på däck 4 som har plats för ca 10–12 personer, samt en mindre bubbelpool på däck 7. Det finns ett litet gym och ett massagerum på däck 5, och massage är en av få saker ombord som kostar en avgift utanför kryssningspriset. Det finns ingen särskild kvällsunderhållning förutom att det kan spelas livemusik i bakgrunden under middagen eller i loungen. Det finns gott om möjligheter att lära sig om platserna ni besöker. I Discovery Lounge och fartygets vetenskapslabb hålls presentationer och föreläsningar av de duktiga guiderna som följer med på kryssningen.

Mat på Celebrity Flora

Även maten på Celebrity Flora är en del av den lyxiga upplevelsen. Regionen stoltserar med gott om skaldjur och färsk fisk som du även kan hitta i middagsutbudet ombord. Det finns två restauranger på Flora. Den rymliga Seaside Restaurant har plats för alla passagerare ombord och har fönster från golv till tak, och här serveras frukost, lunch och middag. Det finns inga fasta platser för måltider. Den andra restaurangen är Ocean Grill som erbjuder enklare grillrätter och goda snacks för lunch och middag utomhus. Det finns även en loungebar och en bar uppe på däck. Discovery Lounge är en populär plats för umgänge, drinkar, kaffe och föreläsningar.

Hytter på Celebrity Flora

På Celebrity Flora finns enbart lyxiga sviter i olika kategorier. De två största sviterna är Royal Suite och Penthouse Suite, som båda har sovrum som är separerade från det eleganta sällskapsrummet. Alla rum har egen balkong, skön loungeyta och fönster från golv till tak. Det ingår daglig butlerservice, kikare, minibar, lokalproducerade badprodukter, choklad och välkomstchampagne, vattenfiltreringsystem, exklusiva sängkläder, medmera. Rummen på Celebrity Flora är fantastiskt vackert och modernt inredda som gör det extra härligt att dra sig tillbaka efter dagens utflykter!

Fakta Celebrity Flora

  • Klass: Xpedition-klassen
  • Antal passagerare: Ca 100
  • Besättning: 81
  • Längd: 101 meter
  • Lanserades: 2019
;