Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Celebrity Xploration

Celebrity Xploration är ett av Celebrity Cruises tre lyxiga expeditionsfartyg som seglar runt Galapagosöarna. Celebrity Xploration är ett litet fartyg som kan ta sina passagerare till avlägsna, exotiska platser i den magiska övärlden. Fartyget är omtyckt för sina bekväma faciliteter och rymliga hytter, fantastisk mat och duktiga guider under utflykterna i Galapagos.

Expeditionskryssningar till Galapagosöarna

Ögruppen Galapagos ligger i Stilla Havet och tillhör Ecuador. På grund av sin unika flora och fauna har Galapagos blivit nationalpark som skyddas noga av naturorganisationer för att människans påverkan ska vara så liten som möjligt. Här kan du hitta ovanliga djurarter som iguanaödlor, blåfotade sulor, sjölejon och unika fiskar. Djuren är ofta helt orädda för turister, och bli inte förvånad om de inte rör sig ur fläcken när du närmar dig! Miljön är fantastiskt vacker och skiftar från ö till ö med vita sandstränder och turkost vatten till grönskande skog och karga vidder. På grund av det noga skyddade ekosystemet är det väldigt få expeditionskryssningar som får åka till Galapagos, och avgångarna säljer ofta slut snabbt. När du besöker Galapgos så åker du med erfarna guider som är experter inom olika områden i övärlden och leder expeditionerna.

Läs mer om expeditionskryssning till Galapagosöarna här.

Om fartyget

En expeditionskryssning på Celebrity Xploration låter dig utforska Galapagos unika djurliv och grönskande natur för att sedan komma hem till moderna, lyxiga bekvämligheter efter dagens spännande utflykter. Känslan ombord Celebrity Xploration är mer som att vara ombord en privat lyxyacht snarare än ett kryssningsfartyg. Båten tar endast 16 passagerare i sina 8 hytter och är perfekt för par eller vänner som vill utforska tillsammans.

Ombord på Celebrity Xploration

Celebrity Xplorations atmosfär är avslappnad och perfekt för att läsa en bok eller njuta av vyerna med en drink. På fartyget kan du låna utrustning för snorkling och dykning. Det finns ett soldäck som är perfekt för att spana efter valar, njuta i bubbelpoolen eller se stjärnhimlen. I loungen får du lyssna på intressanta föreläsningar inför expeditionerna iland. Under natten styr båten mot en ny ö och du får vakna till nya intryck och mer vyer och djurliv att utforska.

Besättningen på Celebrity Xploration får kontinuerligt toppbetyg i sitt vänliga bemötande och fantastiska personliga service. Här blir du omhändertagen med fantastisk mat och dryck, rymligt med plats för att slappna av och nystädade hytter flera gånger om dagen. Även de passionerade guiderna som följer med på kryssningen är väldigt populära. Guiderna är experter på Galapagos djurliv och har alltid intressanta saker att visa och berätta, både på båten och under utflykterna, och gör sitt allra bästa för att du ska få en helt otrolig vistelse på Galapagos.

Läs om kryssning med Celebrity Cruises och se alla kryssningsfartyg.

Aktiviteter

Nationalparken som utgör Galapagosöarna är en unik och fantastisk destination för alla naturälskare. Här finns djurarter som sjölejon, iguana-ödlor och ovanliga fåglar med vyer av oörda vita stränder och grönska. Galapagosöarna är noga skyddade av naturorganisationer, så väldigt få kryssningsfartyg får åka hit vilket gör expeditionskryssningen extra speciell. Under kryssningen får du gå iland tillsammans med guiderna och möta öarnas invånare, hajka och lära dig om naturen. Du får också utforska Galapagos undervattensvärld med snorkling och dykning bland färgglada fiskar. Aktiviteterna anpassas efter gruppen där tidigare erfarenheter av t.ex. snorkling och andra fysiska aktiviteter kan variera, och guiden ser till att allas förutsättningar tillmötesgås.

Mat på Celebrity Xploration

Celebrity Cruises är kända för att ha ett stort fokus på mat och dryck, och detta märks även på de små Galapagosfartygen. Måltider som serveras på Xploration håller högsta kvalitet och gäster är eniga om att den kulinariska upplevelsen är en minnesvärd del av expeditionskryssningen. Den eleganta restaurangdelen håller en familjär stämning där alla äter och dricker gott medan man pratar om dagens äventyr. Maträtterna är väldigt fräscha och tillagas av en mästerkock, och rätterna reflekterar ofta den färgsprakande destinationen. Det kan exempelvis vara ett utbud av lokalt fångad fisk, hummer, grönsaker, kött och andra lokala godsaker som tropiska frukter.

Hytter på Celebrity Xploration

Även om du mest drar dig tillbaka till hytten för att sova då allt det roliga sker i sällskapsloungen, i vattnet eller på utflykter så är även hytterna på Celebrity Xploration en stor del av kryssningsupplevelsen. Hytterna är uppskattade för sina lyxiga faciliteter, rymlighet och renlighet. Både hytterna och badrummen anses vara stora i relation till det lilla fartyget. Det finns 8 hytter med Junior Suites med privata verandor och Elite Ocean View med fantastisk utsikt. Alla boenden inkluderar två sängar som konverteras till en Queensäng, platt-TV med urval av filmer, minikyl, AC, handdukar, bomullssängkläder och hårfön. Hytterna städad flera gånger om dagen.

Fakta Celebrity Xploration

  • Klass: Xpedition-klassen
  • Antal passagerare: Ca 16
  • Besättning: 10
  • Längd: 30 meter
;