Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Celebrity Xpedition

Celebrity Xpedition är ett av Celebrity Cruises lyxiga expeditionsfartyg. Fartyget tar endast 48 passagerare och bjuder på en riktigt elegant och intim kryssningsupplevelse. Här får du snarare en känsla av att vara ombord en lyxyacht snarare än ett kryssningsfartyg! Celebrity Xpedition kryssar hela året på expeditionsresor runt Galapagosöarna. En kryssning på Celebrity Expedition är perfekt för naturälskare som vill uppleva något alldeles speciellt.

Expeditionskryssning till Galapagos

Galapagosöarna är en nationalpark som utgör en unik destination med sitt sprudlande djurliv och grönskande natur. De exotiska öarna är noga skyddade av naturorganisationer för att öarna ska ha så liten mänsklig påverkan som möjligt, vilket gör att det är begränsat med kryssningar som får kryssa i området. Därav är en expeditionskryssning med Celebrity Xpedition en riktigt minnesvärd upplevelse för livet.

Läs mer om expeditionskryssning till Galapagosöarna här.

Om Celebrity Xpedition

Fartygets lilla storlek och design gör att Celebrity Xpedition kan kryssa till exotiska platser i Galapagosöarna som större fartyg inte kan nå. Fartyget bjuder också på mer komfort och lyx än många andra expeditionsfartyg. Celebrity Cruises är kända för sin fokus på god mat och dryck av hög kvalitet, eleganta miljöer och fantastisk service, något som också märks på Xpedition. Det finns plats för 64 besättningsmedlemmar och 48 gäster vilket ger en svårslagen personlig service och familjär atmosfär. Det lyxiga fartyget är rymligt och har genomgått flera renoveringar och uppgraderingar, och fler moderniseringar väntas för att förbättra Xpedition ytterligare. På fartyget finns härliga ytor som ska föra gästerna närmare naturen; på Panorama Deck kan du njuta av fantastisk utsikt, och på Sunrise Deck kan bada bubbelpool eller bara njuta av loungeområdet i solnedgången efter en dag med spännande expeditioner.

Läs om kryssning med Celebrity Cruises och se alla kryssningsfartyg.

Aktiviteter och underhållning ombord

På expeditionskryssningar med Celebrity Xpedition är det mycket fokus på destinationerna även ombord på fartyget. Underhållningen ombord kan bestå av gästuppträdanden med Ecuadoriansk kultur och folkdans under sista kryssningsdagen, och det hålls dagliga workshops om Galapagos djur och natur som förbereder gäster på kommande expeditioner. I den stora Discovery Lounge och Blue Finch Bar kan gäster prata om dagens äventyr över en drink och njuta av livemusik på kvällen. På översta däck finns bekväma solstolar, jacuzzi och bastu. Det finns också ett gym och möjlighet att boka massage och behandlingar. I fartygets bibliotek finns brädspel och kortlekar att låna.

 • Jacuzzi
 • Soldäck
 • 2 restauranger
 • 2 barer
 • Gym
 • Bibliotek och spelrum
 • Internetcafé

Restauranger på Celebrity Xpedition

Ombord på lilla Celebrity Xpedition finns två restauranger och två barer. Huvudrestaurangen är Darwin’s Restaurant på däck 3. Här kan du äta frukostbuffé och fräscha luncher med sallader, rostad kyckling eller grillad fisk. På kvällen väntar lyxiga 5-rätters middagar. Ibland kan det hållas grillbufféer ute under stjärnhimlen, en riktigt härlig upplevelse. Den andra restaurangen The Beagle Grill serverar klassiska grillrätter som burgare, korv och nybakad pizza. Gäster kan njuta av drinkar i Discovery Lounge och Blue Finch Bar.

Hytter på Celebrity Xpedition

Hytterna på Celebrity Xpedition finns i olika boendekategorier. Du kan välja mellan premium utsideshytt med varierad utsikt, juniorsvit, Xpedition Suite, Royal Suite eller den ultralyxiga Penthouse Suite som är två sammanlänkade hytter med två balkonger. Det ingår mer faciliteter ju hörde nivå du bokar. I alla hytter ingår som standard badrockar, säkerhetsskåp, hårfön och interaktiv TV-skärm.

Fakta Celebrity Xpedition

 • Klass: Xpedition-klassen
 • Antal passagerare: Ca 48
 • Besättning: 64
 • Längd: 90 meter
 • Däck: 6
;