Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Kryssning till Frankrike

Södra Frankrike har längre varit ett av de mest populära resmålen för kryssningar med sol, bad och härliga hamnstäder. En kryssning i Frankrike kan ta dig till glamorösa Nice och Cannes, vackra Provence och livliga Marseille. Men här finns mer än pittoreska uteserveringar, gamla glamorösa stadskärnor och rolig shopping; Cote d’Azur bjuder på det mjuka medelhavsljuset i solnedgången som förundrar både konstnärer och poeter, pärlvita badstränder med turkost hav och dramatisk natur med berg och grönska. Om du vill ha desto mer exotisk semesterkänsla så kan du ta en kryssning till den franska ön Korsika och utforska Napoleons historiska hemort. Det finns mycket att se på en medelhavskryssning till Frankrike!

Medelhavskryssning till Frankrike

Frankrikes stora hamnstäder som tar emot kryssningsfartyg är Marseille på sydkusten och Le Havre på nordkusten samt Cannes, Nice, Brest, Toulon, Saint-Tropez samt Ajaccio på Korsika. Många fartyg stannar också i Monte-Carlo i Monaco och gör utflykter längs franska Rivieran. Marseille är en av medelhavets största och viktigaste kryssningshamnar, och Le Havre är en stor hamn ut mot Engelska kanalen och norra Europa.

Frankrike är porten till medelhavet och på en kryssning får du uppleva regionens vackraste pärlor. Det finns ett stort utbud av kryssningar som avgår från Frankrike, samt väldigt många som startar i någon av medelhavets stora hamnstäder och stannar till längs den franska kustlinjen under resan. Andra länder som är vanliga att besöka under en kryssning till Frankrike är Monaco, Spanien, Italien, Malta samt Kroatien och Greklands övärld om kryssningen fortsätter i östra medelhavet. Det går även kryssningar från norra Europa via Tyskland och Nederländerna som stannar i franska Le Havre på nordvästkusten, innan kryssningen fortsätter söderut mot Portugal och slutligen till medelhavet.

Kryssning till Franska Rivieran

Franska rivieran har mycket som lockar kryssningssugna med sitt sköna klimat, stränder och charmiga hamnstäder. Kustlinjen Cote d’Azur sträcker sig från italienska gränsen ända ner till Saint Tropez och både maten, känslan och miljöerna har mycket influenser från Italien. Glamorösa Nice är den i särklass mest populära kryssningsstaden längs rivieran, och det är inte svårt att förstå varför. Det turkosa medelhavet, stadens vackra arkitektur och avslappnade resortatmosfär skapar ett riktigt semesterparadis. Medan många får en bild av Nice med glamorösa jetsetare, lyxshopping och den kända Promenade des Anglais så är det få som vet att Nice även har en väldigt vacker gammal stadskärna. Här väntar utsmyckade palats och pastellfärgade 1700-talshus med charmiga terrakottatak längs kullerstensgatorna. Stadens charmiga hamn ligger intill gamla staden och en perfekt plats att ta en drink eller lunch och se båtarna glida in. Även ikoniska Cannes och Saint-Tropez är mycket populära stopp under kryssning längs franska Rivieran.

Kryssning till Korsika

Ön Korsika ligger mellan Frankrikes södra kust och Italien. Vackra Korsika blir ett alltmer populärt stopp under medelhavskryssningar för sin intressanta historia och exotiska medelhavsklimat. Ön har mycket häftig natur med dramatiska klippor och mjuka sandstränder. Kryssningsfartyg lägger till i huvudstaden Ajaccio, en fantastiskt trevlig och avslappnad kuststad med livlig vattenkant, varma badstränder och mysiga caféfyllda promenadstråk. Staden har en gammal stadskärna med ett kluster av pittoreska gator, och här kan du bland annat besöka huset där Napoleon föddes. Korsika är också ett härligt resmål för den matintresserade som vill prova lokala läckerheter med goda ostar, solmogna grönsaker och rustika stuvningar tillsammans med ett glas lokalproducerat vin.

Flodkryssning i Frankrike

Frankrike är även en populär destination för stillsamma flodkryssningar på Europas berömda floder. Kryssa längs Seine i norra Frankrike och upplev Paris, historiska Normandie och platser som Monets trädgård. Utforska Provences lavendelfält och vingårdar längs floden Rhone, eller grönskande Loiredalen för vackra slott, historia och champagne. En flodkryssning i Frankrike är väldigt olikt en havskryssning på många sätt och bjuder på fantastiskt vackra vyer och kulturupplevelser i en stillsammare takt.

Rederier i Frankrike

Det finns ett väldigt stort utbud av kryssningar och rederier som åker från eller via Frankrike under kryssningar i både norra Europa och medelhavet. De rederierna som har störst utbud av kryssningar till Frankrike är europeiska MSC Cruises och Costa Cruises samt Princess Cruises, Royal Caribbean och Carnival. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn och Silversea. Till Korsika åker även Cunard Line och Oceania Cruises.

;