Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!

Kryssning i Grekland

En kryssning till Grekland är mångas drömsemester, och det inte svårt att förstå varför: den grekiska övärlden har den perfekta variationen av idylliska badstränder, god mat, spännande historiska monument och vackra hamnstäder. Från den avslappnade medelhavsatmosfären och rika kulturen på de grekiska öarna, till fastlandets intressanta hamnstäder med ekon av gamla imperier. Grekland har mycket att erbjuda sina besökare och en kryssning är det klart härligaste sättet att uppleva Greklands pärlor! Då får du resa med ditt soldränkta ”flytande hotell” omgiven av det turkosa, glittrande havet och gå iland på handplockade destinationer i övärlden. Väl i land kan du delta i guidade utflykter som ger dig en svårslagen upplevelse av allt som Grekland har att erbjuda.

Kryssningar från Grekland

Grekland är en populär destination för kryssningar i medelhavet och egeiska havet. Den grekiska övärlden består av över tusen öar och det finns ett stort utbud av kryssningar och olika rutter. Det avgår bland annat många kryssningar från huvudstaden Aten ut i övärlden. Aten är en perfekt start på din Greklandkryssning om du vill utforska Akropolis och berömda antika tempel innan du går ombord och fortsätter resan med sol och bad på öarna.

Kryssning till Greklands öar

Grekiska öar som är vanliga att besöka under en kryssning är Mykonos, Santorini, Kreta, Corfu, Kos och Rhodos. Ön Mykonos är otroligt vacker med sina väderkvarnar, snirklande gamla gator och bildsköna sandstränder. Den vulkaniska ön Santorini är också ett mycket populärt stopp med sina vita klippbyar och charmiga tavernor med utsikt över det turkosa havet. Den grönskande ön Corfu är en av Greklands mest omtyckta semesterdestinationer för sin avslappnade resortkänsla och klarblåa havsvatten. Den största ön Kreta tar emot en hel del kryssningsfartyg i hamnstäderna Chania och Heraklion. Kreta anses av många vara den grekiska ön som har allt; här väntar böljande gröna landskap med lokala vingårdar och olivlundar, vackra historiska städer, kul shopping och fantastiska badstränder. I Heraklion finns flera spännande arkeologiska platser med bland annat palatset Knossos.

Greklands öar är verkligen en destination för den historieintresserade, men lika mycket för dig som vill dyka i klarblått vatten och uppleva gamla vackra stadskärnor, shoppa på marknader och se medelhavets solnedgångar över havet. På öarna kan du njuta av det autentiska grekiska köket med goda viner, bakad fetaost, lokal olivolja, fräscha sallader, gyros, skaldjur direkt från havet och söta desserter.

Medelhavskryssning via Grekland

Beroende på din kryssnings rutt så får du oftast besöka flera andra länder under en kryssning till Grekland. Det är vanligt att även besöka Italiens kustlinje eller de italienska öarna Sardinien och Sicilien, samt Montenegro, Kroatien och Malta. Även Turkiet och Israel är vanliga destinationer under en Greklandkryssning. Det finns många kryssningar som utgår från Grekland, men också ett väldigt stort utbud av kryssningar som startar i en annan av medelhavets stora hamnstäder och besöker den grekiska övärlden under resan. Kryssningen kan till exempel börja i Venedig, Civitavecchia eller Barcelona innan den går ut i medelhavet och egeiska havet. Här får du verkligen uppleva världens vackraste platser under samma kryssning!

Rederier i Grekland

Det finns ett enormt utbud av både kryssningar och rederier som åker från eller via Grekland. De rederierna som har störst utbud och som är populära bland skandinaver är Royal Caribbean, europeiska MSC Cruises och Costa Cruises, Celebrity Cruises och Disney Cruises. Du kan också åka med flera lyxrederier som Seabourn, Oceania och Azamara.

Grekiska kryssningshamnar

På det grekiska fastlandet är kryssningshamnen i Piraeus en viktig hamn som ligger en kort bit från Aten. I övärlden är Heraklion på Kreta en stor kryssningshamn. Mindre hamnar som tar emot kryssningsfartyg är Katakolon, Kerkira på Corfu samt kryssningshamnarna på Rhodos, Mykonos och Santorini.

;