Cozumel, Mexiko

Kryssning till Cozumel, Mexiko

Cozumel ligger i Karibiska havet utanför Yucatanhalvön på Mexikos östkust. Ön är vida känd som ett riktigt paradis med sina fantastiskt vackra sandstränder, turkosa vatten och vita sand. Här kan du sola bland palmer som vajar i den ljumma brisen, snorkla i korallreven eller ta del av öns rika mayahistoria. En kryssning till tropiska Cozumel är en fantastisk upplevelse!

Paketresa: Miami till Cozumel, Karibien

Nu kan du boka en av våra färdiga paketresor med kryssning! Kryssa från Miami till Cozumel med lyxiga Celebrity Cruises. Flyg, hotell, 5-nätters kryssning och transfer ingår och det anordnas utflykter med svensktalande guide. Läs mer om paketresa med kryssning till Karibien.

Åk på kryssning till Cozumel

Cozumel är Västra Karibien populäraste kryssningsdestination. Kryssningar som åker i västra Karibien har nästan alltid ett stopp på den populära ön, som också är Mexicos största bebodda ö. Däremot finns det i princip inga kryssningar som påbörjas eller avslutas här. Istället kliver man på fartyget i någon av Floridas hamnar i Miami, Tampa, Orlando eller Fort Lauderdale. Det går även att hitta kryssningar från Texas och Louisiana samt från hela USAs östkust ända uppe från New York som går till Cozumel.

Det finns kryssningar med olika rutt och längd som åker i den karibiska övärlden. Här kan du välja mellan ett par dagar till en vecka eller längre, så det finns något som passar för just din resa. 7-dagarskryssningar är vanligast i Karibien från Florida, men rutter som går via Cozumel kan också vara 4–5 dagar långa. Kryssningar som går via Cozumel kan också stanna på vackra platser som Jamaica, Bahamas, Grand Cayman, Honduras och Kuba.

Rederier

Nästan alla stora kryssningsrederier finns representerade här, men Carnival Cruises är extra närvarande på ön med sitt alldeles egna kryssningsområde och pir. Till Cozumel kan du även åka med populära rederierna Royal Caribbean, Celebrity Cruises och Disney Cruises.

Kryssningsterminalen i Cozumel

Cozumel har tre olika kryssningspirer. Den första ligger vid vid Punta Langosta närmast huvudorten San Miguel. Då går du i land mitt i centrum. Den äldre piren, som kallas International Pier, ligger längre söderut ca 30 minuters promenad från San Miguel. Om det är varmt så är kan en taxiresa på blott 10 minuter vara att föredra. Den tredje piren tillhör Carnival Cruises och ligger i Puerta Maya. Här erbjuder Carnival Cruises sina resenärer ett eget ankomstområde med souvenirbutiker, affärer och restauranger.

Sevärdheter på Cozumel

Cozumel lockar med sina härliga stränder, gemytliga atmosfär och lugna vatten. Ön är bara 48 km lång och 16 km bred vilket gör den perfekt för att utforska under ett dagsstopp på en kryssning. Ön erbjuder härlig avkoppling i den tropiska miljön, men också mycket äventyr och minnesvärda aktiviteter för alla åldrar. Vare sig du vill hänga på stranden med en drink eller ge dig ut på upptäcktsfärd så finns här något för dig!

Bada och snorkla i korallreven

Framför allt är det dykning och snorkling i det klara vattnet som hänför besökare på ön. Många färgglada korallrev med spektakulärt marint liv breder ut sig längs Cozumels västra kust. Här finns Marine National Park, en vattenpark där du kan snorkla bland tropiska fiskar och de vackra undervattensträdgårdarna. I Marine National park ligger också Chankanaab Adventure Beach Park, en hel värld av aktiviteter med pool, ziplining, shopping, djurshower, snorkling, spa, strandbad och mycket mer.

Utflykter på Cozumel

Om havet inte lockar så finns det massor att upptäcka på land. Stora delar av Cozumel är obebodd mark som täcks av tät vegetation. Det är lätt att hyra cykel, moped eller bil för att själv navigera runt ön. En kustnära väg löper från San Miguel ner till Cozumels södra spets och därefter upp längs östkusten. Korsar man därefter ön via vägen Transversal de Cozumel så har man fått en fin överblick av ön på denna 6 mil långa tur. För naturälskaren väntar Punta Sur Nationalpark, ett grönskande och naturligt paradis med laguner, korallrev och ett rikt djurliv. Har du tur kan du få se en av parkens skyddade havssköldpaddor.

Mayaruiner

Mayakulturen är fortfarande stark på Cozumel. Här kan du utforska de historiska mayaruinerna i Tulum. Den största arkeologiska Mayaplatsen är San Gervasio som daterats tillbaka till år 300 e.Kr. Hit åkte särskilt mayakvinnorna från fastlandet för att be till gudinnan Ix Chel, vars altar fortfarande går att se på platsen. Ett tips är att åka på en av de omtyckta guidade turerna till ruinerna för att verkligen få lära dig om platsernas historia. Det är också bra att ha gott om tid på sig att utforska ruinområdet, och att välja tåliga promenadskor för utflykten. Ruinerna är även kända för att vara hemvisten åt en hel del av öns iguanaödlor!

Shopping och mat i Cozumel

Huvudorten San Miguel de Cozumel erbjuder en hel del trevlig shopping, främst i form av smycken, kläder och souvenirer, till relativt låga priser. I San Miguel finns den populära shoppingavenyn Rafael Melgar precis vid vattnet. Andra shoppingdestinationer är Puerta Maya Royal Village och Punta Langosta Mall. Ön restaurangmenyer domineras mestadels av mexikansk mat och närheten till havet gör att det serveras mycket färska skaldjur och fiskrätter. Vad sägs som räktacos, saftiga burritos och en läskande mojito i värmen? Vill man insupa mexikanska smaker så varför inte testa på en Tequilaprovning på öns tequilacentrum Hacienda Antigua.

Hittade