Antarktis

Det är inte svårt att förstå lockelsen med detta vida, orörda landskap. Åk på en riktig lyxkryssning till Antarktis magiska värld med glittrande glaciärer, isberg och rika djurliv.

Kryssning till Antarktis

Vill du åka på en expeditionskryssning till Antarktis? Det är inte svårt att förstå lockelsen med detta vida, orörda landskap. Nu kan du åka på en riktig lyxkryssning till Antarktis magiska värld med glittrande glaciärer, isberg och rika djurliv. Under kryssningarna får du gå iland på expeditioner med experter och komma vildmarken nära. Njut av lyx och komfort på fartyget medan ni kryssar längs det sagolika landskapet – en unik upplevelse att minnas för livet. Här kan du läsa mer om kryssningar till Antarktis.

Rederier och fartyg

Lyxrederierna Silversea och Seabourn erbjuder fantastiska expeditionskryssningar till Antarktis. Silversea använder oftast fartygen Silver Cloud och Silver Explorer i Antarktis, medan Seabourn vanligtvis har fartyget Seabourn Quest. Se kommande avgångar med dessa nedan:

De lyxiga fartygen är av den mindre klassen med färre passagerare vilket skapar en intim och exklusiv känsla ombord. Det gör också att fartygen kan ta sig till exotiska platser dit större kryssningsfartyg inte kan nå. Expeditionsfartygen ger mer en känsla av en lyxyacht än ett kryssningsfartyg! Ombord finns vanligtvis faciliteter som swimmingpool, kasino, gym, bastu och spa. Njut av spabehandlingar och fantastiskt god mat medan Antarktis glittrande vidder glider förbi under stjärnhimlen! Det brukar även anordnas kurser, föreläsningar och workshops i samband med destinationerna ni besöker.

Rederiet Azamara har även kryssningar i Sydamerika som besöker Antarktis, och även Celebrity Cruises och Princess Cruises kan ha kryssningar som går via halvön. Detta är dock fartyg i den lite större storleksklassen vilket kan påverka var i Antarktis kryssningen kan åka. Dessa kryssningar har ofta fler resmål i Sydamerika med en avstickare till Antarktis.

Expeditionskryssning till Antarktis

Under en expeditionskryssning till Antarktis får du uppleva en gnistrande värld långt utöver det vanliga. Du får gå iland på spännande expeditioner med experter och och ta del av Antarktis majestätiska djurliv och natur. Tillsammans med din expeditionsgrupp får du komma nära den antarktiska vildmarken och besöka pingvinkolonier, sälar och andra arter som kallar Antarktis för sitt hem. Åk med en klassisk Zodiac (en båt som används för polarexpeditioner) mellan isberg och glaciärer och speja efter valar, medan ni tar er till exotiska platser som endast går att besöka med en Zodiac. Ibland kan det även finnas möjlighet att åka på kayaktur i det isblåa vattnet, något som brukar bli väldigt uppskattat av kryssningsgästerna. Väl tillbaka på fartyget får du njut av elegans och maximal komfort – på ditt flytande lyxhotell i Antarktis! Medan ni kryssar till nästa destination glider fartygen förbi en stilla värld av isberg, öppen himmel och orörda snöklädda landskap som är olikt något du tidigare upplevt.

Resa till Antarktis via Sydamerika

Kryssningar som går till Antarktis startar och avslutas i Sydamerika, närmare bestämt i Argentina eller Chile. Rutten går vanligtvis via det fascinerande chilenska fjordlandskapet, kanaler och berömda glaciärer innan den når Antarktis. Det finns kryssningar till Antarktis som är ca 21 dagar och går mellan Santiago de Chile och Buenos Aires. Det finns även kortare på 10 dagar som är en rundresa från Ushuaia i Argentina, och som går via Drakesundet till antarktiska halvön och Sydshetlandsöarna. Det finns även längre kryssningar som avgår från Miami och går via Panamakanalen och Costa Rica innan den når Ecuador, Peru, Chile och slutligen Antarktis.

Att åka på expeditionskryssning

Att åka på expeditionskryssning blir alltmer populärt. Expeditionskryssningar lockar med nya, exotiska och avlägsna destinationer som nu kan bli verklighet. Den orörda vildmarken och djurlivet lockar framförallt natur-och friluftsintresserade resenärer som vill ha en unik semesterupplevelse. På en expeditionskryssning får du komma naturen nära på ett unikt sätt som är nästintill omöjligt på andra resor. Det är inte sällan lyxrederier som erbjuder expeditionskryssningar. Lyxen, servicen och komforten ombord på de exklusiva expeditionsfartygen blir en häftig upplevelse på dessa avlägsna platser, och det ingår väldigt mycket på kryssningarna.

Spännande workshops och guidade turer!

Med på en expeditionskryssning åker experter som biologer, fotografer, historiker och erfarna guider. Dom bjuder in till workshops ombord och leder expeditionerna iland. Som den mest avlägsna kontinenten innebär en kryssning till Antarktis en helt annan värld.

Hitta en kryssning till Antarktis

Hos oss kan du hitta och boka kryssningar till Antarktis till marknadens bästa pris. Sök i sökmotorn nedan.


  • Vill du ha hjälp att hitta en kryssning i Antarktis? Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna.