Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.

Kryssningar USA

Drömmer du om en lyxig kryssning till vackra paradisöar med sol och värme under vintertid, kristallklart vatten och vita ständer. Då kan en kryssning till Karibien från Florida vara ett mycket bra val. Från Florida utgår ett stort antal kryssningar, i huvudsak till Karibien och Bahamas. Längden på kryssningarna är allt från ett par dagar till flera veckor där de vanligaste kryssningarna är en vecka med tre till fyra stopp på olika öar. Andra omtyckta kryssningar i USA går från Los Angeles till Hawaii, Seattle till Alaska och från New York söderut längst med östkusten i USA eller norrut mot Kanadas östkust.

Bästa tiden att åka

Det finns kryssningar året runt men till Karibien rekommenderar vi att åka mellan november och april. Då är utbudet som störst och vädret är som bäst. Ska man däremot kryss från New York eller upp till Alaska är sommaren den bästa perioden.

Prisvärt

Kryssningarna från Florida är ofta mycket prisvärda eftersom förutom transport till de olika öarna och boende ingår all mat och underhållning. För samma pris som ett boende kan kosta i Miami Beach kan du få en kryssning med lyxiga middagar och härliga föreställningar.

Rederier

Alla större rederier erbjuder kryssningar från USA. De största och vanligaste är Royal Caribbean, Princess, Carnival, Norwegian och MSC Cruises. Det finns vissa skillnader mellan rederierna i både pris, klass och åldersinriktning.

Planera en kryssning med en roadtrip

Oavsett var i USA du väljer att åka på kryssning ifrån kan det vara mycket trevligt att kombinera en roadtrip med en kryssning. Vår rekommendation är att planera in en roadtrip vid ankomsten till USA för att sedan avsluta med en avkopplande kryssning innan hemresa. Dessa kompletta paket kräver en del planering, vi kan därför tillsammans med Tur & Retur erbjuda skräddarsydda lösningar där flyg, boende, hyrbil och kryssning är bokat och planerat i ett paket.

;