Just nu har vi mycket bra priser med Norwegian Cruise Line, Carnival och Princess!
Ett par på en kryssning över Atlanten

Transatlantic kryssningar

Efter en vinter i Karibien är det flera kryssningsfartyg som ska ta sig till Europa för att spendera sommarhalvåret där, innan de rör sig tillbaka på hösten till Karibien. Det finns även fartyg som trafikerar sträckan andra delar av året.

Kryssningarnas längd

Resorna tar oftast mellan 14 och 16 dagar beroende på hur många stopp som läggs längs med rutten. Vanligtvis är det minst fem heldagar på havet, beroende på var stoppen läggs. Vissa kryssningar har även . upp mot åtta heldagar i rad på havet. Den kortaste rutten avgår från Southampton till New York, och tar endast 7 dagar och har inga hamnstopp på vägen

Nordamerika till Europa

Från mars och fram till juni är det högsäsong för kryssningar från Nordamerika till Europa. Kryssningarna avgår oftast från Florida eller New York och anländer till Medelhavet.

Europa till Nordamerika

Varje höst med start i augusti går där många kryssningar från Europa över Atlanten till Nordamerika. Avgångshamnar går att hitta lite överallt i Europa och det finns även avgångar från Köpenhamn. Båtar anländer vanligtvis till New York eller Florida. Båtarna går under hela hösten, fram till i början på december. Priserna kan ibland vara mycket fördelaktiga, speciellt på kryssningar som går på senare delen av hösten

Bra sista minuten erbjudanden

Det är ofta bra att boka kryssningar i god tid innan avresa men när det gäller transatlantic-kryssningar så tenderar dem ofta att ha riktigt bra erbjudanden ett par månader innan avresa om båten inte har sålt slut. För den som är flexibel med datum, rederi och destinationer så är sista minuten något vi rekommenderar när det gäller att korsa Atlanten med båt.

;