Transatlantiska kryssningar

Efter en vinter i Karibien är det flera kryssningsfartyg som ska ta sig till Europa för att spendera sommarhalvåret där, innan de rör sig tillbaka på hösten till Karibien. Det finns även fartyg som trafikerar sträckan andra delar av året. Då kan du hitta riktigt bra utbud och priser på kryssningar som korsar Atlanten!

Under en kryssning som korsar Atlanten får du besöka flera olika världar lång från vardagen. Allt ifrån pittoreska kuststäder till världsmetropoler, tropiska stränder till urskog, historiska platser och UNESCO-skyddade kulturarv. Det är en fantastisk chans att uppleva Karibiens övärld och Medelhavets vackraste platser under samma semester, något du aldrig kommer glömma!

Kryssningarnas längd

Kryssningar över Atlanten tar oftast mellan 14 och 17 dagar beroende på hur många stopp fartyget gör längs med rutten. Det finns även betydligt längre som varar ca 3-4 veckor. Vanligtvis är det minst fem heldagar på havet, beroende på vilka destinationer ni ska besöka. Den kortaste rutten avgår från Southampton till New York, och tar endast 7 dagar och har inga hamnstopp på vägen

Atlantkryssning från USA/Karibien till Europa

Från mars och fram till juni är det högsäsong för kryssningar som åker från Nordamerika till Europa. Kryssningarna avgår oftast från Florida eller New York och anländer till olika destinationer i Medelhavet.

Atlantkryssning från Europa till USA/Karibien

Varje höst med start i augusti går många kryssningar från Europa över Atlanten till Nordamerika. Avgångshamnar går att hitta lite överallt i Europa och det finns även avgångar från Köpenhamn. Båtar anländer vanligtvis till New York eller Florida. Båtarna går under hela hösten fram till början på december. Priserna kan vara mycket fördelaktiga, speciellt på kryssningar som går på senare delen av hösten

Bra sista minuten erbjudanden

Det är vanligtvis bra att boka kryssningar i god tid innan avresa, men när det gäller transatlantic-kryssningar så tenderar dem ofta att ha riktigt bra erbjudanden ett par månader innan avresa om båten inte har sålt slut. För den som är flexibel med datum, rederi och destinationer så är sista minuten något vi rekommenderar när det gäller att korsa Atlanten på kryssning.

Hittade