Nu går det att göra bokningsförfrågningar från steg 2 på Carnival och Princess för bra erbjudande. Inom kort öppnar vi upp för Royal Carribean och Celebrity.

Kryssningar i Sydamerika

Sydamerika som kryssningsdestination blir alltmer populärt och idag finns det kryssningsrutter som sträcker sig runt hela kontinenten. Sydamerika har mycket att erbjuda vad gäller kultur och atmosfär men också skiftande landskap och klimat. Storstäder som Rio de Janeiro, Buenos Aires, Montevideo, Santiago och Lima kan alla besökas på en längre kryssning. I naturväg kan man uppleva allt från karga fjord- och glaciärlandskap till djungel och regnskog.

Kryssningsvarianter i Sydamerika

Kryssningar på upp till en vecka går ofta mellan Rio de Janeiro och Buenos Aires eller har någon av dessa städer som både avgångs- och ankomsthamn. Men i Sydamerika är det de lite längre kryssningarna som är mest populära, vare sig det är på väst- eller östkusten, i norr eller i söder.

Runda Kap Horn

En av de mest populära rutterna i Sydamerika går från Santiago i Chile till Buenos Aires i Argentina, en kryssningsrutt som tar ungefär två veckor. Däremellan upplever man ödsliga fiskebyar och fjordar i Patagonien, bergsmassiv och glaciärer i samband med rundningen av Kap horn, Falklandsöarnas avlägsna vildmark och fascinerande historia samt Sydamerikas riviera längs Argentinas kust.

Antarktiskryssningar

Mellan november och mars finns det möjlighet att utöka en Sydamerikakryssning med en avstickare ner till Antarktis isande vidder. Kryssningen förlängs då till totalt tre veckor. Många rederier erbjuder också specifika Antarktiskryssningar som ofta utgår från Ushuaia på Argentinas sydspets. Här kan man välja mellan rederier som enbart seglar runt i antarktiska farvatten och de rederier som har tillstånd att, med små gummibåtar, landstiga på kontinenten.

Nordöstra Sydamerika

Mellan Rio de Janeiro och Florida går kryssningar som gör stopp i flera av Brasiliens kuststäder såväl som på öar i östra Karibien. Många kryssningar som trafikerar detta område gör en avstickare som tar resenärer långt in i Amazonas regnskog. Från Sydamerikas östkust vrider kryssningen av mot inlandet och gör flera stopp upp och ner längs Amazonfloden, med ett stopp i Manaus som innersta destination.

Nordvästra Sydamerika

Mellan Santiago eller Lima i Sydamerika och USA går det regelbundet kryssningar. Många rutter går längs med västkusten på båda kontinenter och har ofta San Diego som amerikansk avgångs- eller ankomsthamn. Andra rederier viker istället av och erbjuder en passage genom Panamakanalen och flertalet stopp i Karibiens övärld innan den når sin hemmahamn någonstans i Florida.

Galapagosöarna

Till Sydamerika tillhör även de mytomspunna Galapagosöarna, som är en del av Ecuador. Hit måste man ta flyget men kan därefter hoppa på ett kryssningsfartyg som tar resenärer runt många av öarna. Av de större kryssningsrederierna är det enbart Celebrity Cruises som erbjuder kryssningar till Galapagosöarna, och då genom sina ”Xpedition class”-fartyg som är avsevärt mindre än genomsnittliga kryssningsfartyg.

Förflyttningskryssningar

Många rederier erbjuder förflyttningskryssningar mellan Europa och Sydamerika mellan säsongerna när fartyg ska flyttas från en region till en annan. Dessa kryssningar är oftast mycket prisvärda och inkluderar samtidigt stopp som är mer ovanliga.

;