Jamaica Ocho Rios

Kryssningar till Jamaica – Ocho Rios

Kryssning till Jamaica

Ocho Rios ligger på Jamaica i Karibiska havet. Den lilla staden är en av Jamaicas mest populära turistorter. Här lockar Karibiens vita sandstränder, tropisk regnskog och roliga aktiviteter och äventyr. Här finns också några av Karibiens mest exklusiva semester- och spa-anläggningar. Jamaica är en omtyckt kryssningsdestination, och under en kryssning via Ocho Rios får du uppleva det bästa i den Karibiska övärlden!

Kryssningar till Jamaica – Ocho Rios

Många kryssningar som går i västra Karibien gör ett stopp i Ocho Rios. Kryssningarna till Karibien påbörjas och avslutas ofta i någon av Floridas hamnar såsom Miami, Orlando, Fort Lauderdale och Tampa, men det finns även från New Orleans. Det finns kryssningar med olika rutter och längd, men de flesta varar i ca en vecka. Kryssningar som går via Ocho Rios kan också stanna på härliga pärlor i Karibien som Grand Cayman, Mexiko, Bahamas och Kuba.

Rederier

De flesta stora och populära kryssningsrederierna finns representerade i Karibien. Via Ocho Rios kan du exempelvis åka med Carnival, Costa Cruises, Royal Caribbean och MSC Cruises. Vilka som kör de olika rutterna kan bero på säsongen.

Kryssningsterminalen

Det finns två pirer i Ocho Rios hamn som kryssningsfartyg kan lägga till vid. Den första är Turtle Bay Pier som ligger nära stadens kärna, där det finns flera restauranger och butiker. Den andra är James Bond Pier som ligger 15 minuters gångavstånd från centrum.

Sevärdheter Jamaica

Från att tidigare varit en stilla fiskeby har Ocho Rio snabbt blivit Jamaicas främsta kryssningshamn. Den gemytliga staden har gott om karibisk charm och äventyr. Här finns roliga aktiviteter för alla åldrar både på land och i det kristallklara vattnet. Simma med delfiner, bada i regnskogens vattenfall och njut av det smakrika jamaicanska köket. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Här är det enkelt att spendera en härlig dag under en kryssning i Karibien!

Utflykter i Ocho Rios

Ocho Rios bjuder på grönskande regnskog och pärlvita kustremsor. Området är känt för sina många vattenfall, som är omtyckta badplatser bland besökare. Många kryssningsrederier erbjuder bokningsbara utflykter till vattenfallen men det går även att ta sig dit på egen hand. Det mest kända vattenfallet är Dunn’s River Falls som ligger bara ett stenkast från Ocho Rios. Vattenfallet är 200 meter högt och från toppen får du en fantastisk utsikt. Ett annat av Ocho Rios populära vattenfall är Blue Hole. Här kan du bada, hoppa från klippor och svinga i djungellianer! Om du vill hålla dig på land kan du besöka Green Grotto Caves och lära dig om piraterna som förr använde grottsystemet.

Simma med delfiner och besök Nine Mile

Nära Dunn’s Falls finns temaparken Dolphin Cove som bjuder på flera minnesvärda upplevelser. Här kan du simma med delfiner, hajar och stingrockor. Den naturliga viken är omgiven av tropisk regnskog och på land kan du stöta på kameler, exotiska fåglar och ormar. I Ocho Rios tar aktiviteterna aldrig slut: för den äventyrlige går det att testa på rafting på en av de många floderna, åka zipline ner för Mystic Mountain, paddla kajak, hästridning längs stranden och mycket mer. Ocho Rios ligger bara en bit från reggae-stjärnan Bob Marleys födelseort, Nine Mile. Hit går guidade turer som även besöker Marleys begravningsplats i Kingston.

Stränder i Ocho Rios

Om du kommer till Jamaica på kryssning så har du aldrig långt till tropiska paradisstränder. I staden finns Ocho Rios Bay Beach som är populärt för sitt kristallklara, lugna vatten. Härifrån kan du se kryssningsfartygen lägga an i hamnen, så om du vill ha en mer avsides badplats så kan det vara värt att ta sig vidare. En bit västerut från Ocho Rios finns Reggae Beach, ett tropiskt paradis med klarblått vatten och mjuk sandstrand. Stranden ligger bland palmer och grönska som ger lite skugga i hettan, och här kan du njuta av en dag med avkopplande sol och bad. Andra härliga sandstränder är den undangömda Pleasure Cove och James Bond Beach i Oracabessa, där det sägs att Ian Fleming skrev sina berömda böcker.

Mat och dryck

Det Jamaicanska köket är fullt av smakrika, välkryddade rätter och restaurangmenyerna på Ocho Rios är inget undantag. Här får du en chans att prova några av Karibiens traditionella godsaker. Testa till exempel den eldiga klassikern Jerk Chicken, som ska vara svårslagen i en gammal jamaicansk stad som Ocho Rios. En annan delikatess är långkokt oxsvans, getkött i curry och hummer i kokossås. Eftersom att staden är en välbesökt turistdestination finns är också en hel del internationella influenser tillsammans med färska skaldjur och fisk. Till den kryddiga maten dricks gärna öl från lokala bryggerier eller piraternas gamla favorit, karibisk rom!

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade