Bahamas Nassau

Kryssningar till Bahamas - Nassau

Nassau är ett vanligt stopp på en kryssning i östra Karibien. De flesta kryssningarna utgår från USAs fastland, främst från Floridas hamnar i Miami, Orlando och Fort Lauderdale. Men det går även att hitta kryssningar från Texas samt från hela östkusten och ända uppe från New York som går via Bahamas. Normalt har man en heldag i land på Nassau och åker vidare till nästa destination under natten.

Det finns kryssningar som varar i smidiga 3 dagar till en vecka eller längre, så det finns alltid något som passar för just din resa. På en kryssning via Nassau så kan fartyget också stanna på vackra platser som Freeport, Havanna, Grand Turk, Half Moon Cay, King’s Wharf och Puerto Rico.

Rederier

Nära på alla kryssningsrederier är representerade i Karibien och erbjuder kryssningar med varierande varaktighet och rutt. De kortaste Karibienkryssningarna har ofta Nassau som destination, då det går att ta sig från Florida till Nassau och tillbaka på 3-4 dagar. Rederierna som åker via Nassau är exempelvis Royal Caribbean, Disney Cruises, Carnival, Celebrity Cruises och Norwegian.

Kryssningsterminalen

Prince George Wharf är den huvudsakliga hamnen i Nassau där kryssningsfartygen anlägger. Innanför hamnportarna finns Festival Place Welcome Center med små bodar som säljer souvenirer av olika slag. Här finns även en turistinformation med förslag på utflykter, restauranger och transportmöjligheter. Hamnen ligger i direkt anslutning till centrum och till shoppinggatan Bay Street.

Sevärdheter i Nassau

De flesta kryssningsturister som anländer till Nassau tar sig vidare ut till någon av strandresorterna i Bahamas. Men huvudstaden Nassau har själv en hel del att erbjuda. Här finns spännande pirathistoria, karibisk charm, god mat och underbara badstränder. För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Nassau är ett riktigt härligt stopp på en kryssning i Karibien!

Utflykter på Bahamas

En av de främsta anledningarna att besöka Bahamas är såklart det fantastiskt vackra havet och öarnas vattenaktiviteter. Nassau och hela Bahamas är perfekt för dykning och snorkling i det kristallklara vattnet. I Stuart’s Cove kan du få en dyklektion och hyra tillbehör. Du kan också ta en båttur ut på havet och snorkla över korallreven. Om du är intresserad av öns historia så är det värt ett besök på Pirates of Nassau Museum som har utställning om piraterna i Karibien på 1700-talet. Här kan du få inblick i hur det var att leva på en ö som var styrd av pirater. I vackra Ardastra Gardens och zoo kan du uppleva den regnskogsliknande naturen och se flamingos och flera andra tropiska arter. Om du vill simma med delfiner och träffa sjölejon på nära håll ska du åka till sagolika Blue Lagoon Island.

Läs mer om Bahamas öar och städer här.

Paradise Island

Paradise Island är den största turistattraktionen i Nassau. Den 3,3 kvadratkilometer stora ön ligger strax utanför Nassau och är hem till Atlantis Resort med sitt enorma vattenland innehållandes pooler, stränder och vattenrutschkanor. För den som vill finns här även kasino, akvarium och restauranger. Hit kan man ta sig med både båt- och biltaxi från kryssningsterminalen. För den hurtiga finns det även möjlighet att promenera till och från ön via en bro som sammanknyter Paradise Island med Nassau.

Shopping och mat i Nassau

Parallellt med vattenlinjen sträcker sig den välbesökta Bay Street, som erbjuder massor av tax-free shopping, främst kläder, smycken och souvenirer, samt ett myller av restauranger. I närheten ligger Straw Market som är det bästa stället för att handla handgjorda produkter och souvenirer med sig hem.

När du besöker Nassau är det ett måste att prova någon av öns smakrika karibiska maträtter. I det lokala köket blandas spanska, afrikanska och brittiska influenser. Här serveras framförallt havets läckerheter som färsk fisk, delikata skaldjur, hummer och ”Conch fritters” som är en typ av friterad snäcka. Passa också på att prova äkta rom, piraternas favoritdryck och fortfarande en av de populäraste dryckerna på Bahamas. Menyerna har också en hel del färsk frukt i form av mango, guava, melon, passionsfrukt och mycket mer som är härligt läskande i hettan. Det finns flera guidade matturer i Bahamas som kan vara en kul aktivitet om du är nyfiken på matkulturen och dess historia.

Stränder på Bahamas

Bahamas stoltserar med otroligt vackra badstränder, och Nassau är inget undantag. Junkanoo Beach är en allmän kustremsa som ofta har mycket stim och stoj. Stranden ligger bara en kort promenad från hamnen. Men det går att hitta lite mer barnvänligare badstränder. En av de bästa stränderna anses vara Cable Beach med sin mjuka sand och klarblåa, lugna vatten. På Paradise Island ligger Cabbage Beach som anses vara en av de vackraste sandstränderna i världen. Här kan du sola bland palmer och grönska på strandremsan som frontar öns stora hotell, eller ha en heldag med roliga vattensporter och jet skis. Andra vackra stränder är Saunders Beach och Montagu Beach som ligger fint för att kombinera med ett besök på Montagu Fort.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma!

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Hittade

Andra destinationer