Bahamas Freeport

Freeport är Bahamas näst största stad efter huvudstaden Nassau. Staden bjuder både på lyxiga resorter, rik kultur och historiska platser.

Kryssningar till Bahamas - Freeport

Bahamas är ett vanligt stopp under en kryssning i Karibien. Fartygen besöker vanligtvis huvudstaden Nassau, men vissa väljer att i stället besöka Freeport. Det finns också kryssningar som besöker både Freeport, Nassau och Half Moon Cay på Bahamas. Kryssningarna utgår främst från någon av USA:s hamnar i Florida som Fort Lauderdale, Orlando och Jacksonville. Det går även turer till Freeport från Texas, New Orleans och Baltimore. Kryssningarna finns med olika rutter och varar i allt ifrån några dagar till en vecka, så det är enkelt att hitta något som passar in under en längre resa. Under en kryssning som går via Bahamas kan fartyget också stanna vid fantastiska platser som Key West, Grand Turk, Princess Cays och Cococay.

Rederier i Bahamas

Flera av de största kryssningsrederierna har rutter som går via Freeport. Här kan du till exempel åka med populära Carnival och Royal Caribbean.

Kryssningsterminalen i Freeport

Alla kryssningsfartyg som anländer till Freeport lägger till vid Lucayan Harbour. Eftersom det inte finns några aktiviteter nära kryssningsterminalen behöver passagerarna ta en tio minuters taxiresa till Port Lucaya, därifrån går det att ta sig vidare till olika delar av Freeport.

Se och göra i Freeport, Bahamas

För kryssningsbesökare erbjuds ofta många olika utflykter att boka i förväg genom rederiet. Dessa turerna är bekväma och smidiga, så du kan slappna av och fokusera på att njuta av upplevelsen. Utflykter som erbjuds i Freeport är till exempel dykning, segling, kayakpaddling, off road ATV, cykling, simning med delfiner och mycket mer.

Freeport stad

Freeport är Bahamas näst största stad efter huvudstaden Nassau. Staden bjuder både på lyxiga resorter, rik kultur och historiska platser. Det mesta av turismen är centrerat till området Lucaya vid kusten. I Port Lucaya finns shopping för turister med promenadstråk och flera internationella restauranger i Lucaya Marketplace. I närheten finns Lucaya Beach där besökare kan boka vattensporter och njuta av en dag på stranden. Ett annat centrum för shopping i Freeport är den internationella bazaaren med produkter från olika delar av världen. Här kan du handla allt ifrån handgjorda ting och keramik till klockor.

Mat i Bahamas

Passa på att prova det lokala köket i Bahamas under ditt besök. Det finns ett stort utbud av mat från världens alla hörn i restaurangerna som ligger i turistområden, men om du lyckas hitta mer lokala alternativ som Food trucks så har du en chans att smaka på den autentiska matkulturen. Vanliga rätter på menyerna är färsk fisk, hummer och skaldjur, plaintains (små karibiska kokbananer), tropiska frukter, de friterade snäckorna Conch fritters och mycket mer. Och glöm inte äkta karibisk rom!

Utflykter i Freeport

Freeport erbjuder ett stort utbud av roliga utflykter både på land och i vattnet. En 30 minuters bilfärd från Port Lucaya tar dig till The Lucayan National Park. Området är känt för sina undervattensgrottor, men det krävs ett speciellt tillstånd krävs för att få dyka i grottorna. I nationalparken kan man utforska tropisk natur och uppleva en rik mångfald av arter. Ett härligt sätt att utforska parken är att ge sig ut och paddla kajak på floden längs de grönskande mangroveträden. Knappt 20 minuter från Port Lucaya ligger den botaniska trädgården Garden of the Groves som med sina vackra vattenfall, fjärilar och exotiska växter verkligen är värt ett besök. Här finns också ett café och konstutställningar.

Simma med delfiner på Bahamas

En av de mest populära aktiviteterna I Freeport är att träffa delfiner på UNEXSO’s Dolphin Experience. I Sanctuary Bay finns en av världens främsta delfinparker. Här kan du kombinera snorkling i korallrev med ett möte med delfiner och vara tränare för en dag. Besökare kan också följa med ut på en båttur på havet och simma med delfinerna i deras naturliga miljö i det klara vattnet. Passa på att bocka av denna fantastiska upplevelse på din Bucket list!

Bahamas stränder

Freeport har flera underbara, palmklädda sandstränder med kristallklart vatten som är perfekt för en dag med sol och bad. Vattnet runt Grand Bahama Island är ett riktigt undervattenparadis för dykare bland undervattensgrottor, korallträdgårdar och skeppsvrak. Som kryssningsbesökare finns det möjlighet att boka vattenaktiviteter och utflykter längs kusten. Här finns både lugna, familjevänliga badstränder och stränder med livliga strandbarer och vattensporter. Taina Beach är en populär och lättillgänglig strand med mycket aktiviteter. Lugnare alternativ med fantastiska vyer är Fortune Beach och Barbary Beach. I Port Lucaya finns en 6 km lång sandstrand nära restauranger, barer och butiker i turistområdet. Paradise Cove Beach i väst är perfekt för en dag med snorkling bland korallrev och tropiska fiskar.

Jämför kryssningar för bästa pris

Sök efter din drömkryssning i sökmotorn och se alla sista minuten-kryssningar och erbjudanden. När du jämför kryssningar hittar du bäst pris på billiga kryssningar till fantastiska destinationer i hela världen, hos de mest populära rederierna. Ibland är en kryssning extra billig hos oss, så glöm inte att alltid jämföra med oss! En kryssning i Karibien är en underbar upplevelse som du aldrig kommer glömma.

Att åka på kryssning

En kryssning innebär nya platser varje dag. Res till nästa destination medan du sover, äter middag eller bara njuter i solstolen på öppet hav. Under en kryssning får du en chans att gå i land på flera av världens vackraste platser. De stora fördelarna är valmöjligheten och bekvämligheten. Välj mellan att bara koppla av i bubbelpoolen eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord. Utforska hamnstoppen med guide eller på egen hand. Det finns prisvärda kryssningar för alla åldrar och intressen!

Andra destinationer