Dryck ombord

Dryck ombord

Ombord på kryssningsfartygen finns ofta flera barer, whiskeyrum, pubar, lounger och kaféer. Utbudet på dryck är brett och priserna är rimliga med svenska mått mätt. Dryck ingår generellt inte i priset för kryssningen utan måste köpas till. Undantaget är bordsvatten, lemonad, kaffe och te som serveras till alla måltider och finns tillgängligt dygnet runt.

Dryckespaket på kryssning

Många rederier erbjuder så kallade dryckespaket. Då köper man ett paket före eller i början av resan för att få ett bättre pris på dryck. Det finns olika typer av dryckespaket att välja mellan: alkoholfria paket, vinpaket, vin- och drinkpaket samt paket för de mer exklusiva alkoholsorterna såsom whiskey och finare viner. Ofta ingår då vin i glas och rabatt på vinflaskor i paketet. De största dryckespaketen kan täcka både vin, öl och spritsorter samt specialkaffe, kolsyrat vatten, läsk, medmera. Mindre paket kan ha samma innehåll, men att du får obegränsat med drycker upp till ett fast pris. Det finns vanligtvis flera alkoholfria dryckespaket som kan innehålla läskedrycker, alkoholfria drinkar, juice, specialkaffe och vatten. Här skiljer sig rederiernas utbud.

Är det värt att köpa dryckespaket på kryssning?

Många ställer sig frågan om det är värt att köpa ett dryckespaket inför kryssningen. Svaret är individuellt, men det finns ändå en del faktorer du kan gå efter.

Att köpa dryckespaket är aktuellt för dig vill veta sluträkningen innan kryssningen. Med ett dryckespaket vet du att notan aldrig kan springa iväg och du kan tryggt beställa in drycker - allt är redan förbetalt.

Många uppskattar att inte behöva fundera över priser på semestern och att kunna lyxa till det med en All Inclusive-upplevelse. Kanske en mimosa till frukost, en fruktdrink vid poolen, svalkande öl i solstolen och goda viner till middagen? Du bestämmer på din semester! Fartyget har ofta flera vinbarer, cocktailbarer, ölpubar medmera och om du vet att du gärna vill prova det mesta så är dryckespaket en bra idé för en riktig semesterkänsla.

Dryckespaket är också aktuellt för dig som vill dricka alkoholfria drycker som läsk, specialkaffe och vatten på flaska. I princip alla drycker förutom stilla vatten i glas till måltider, vanligt kaffe och te kostar en avgift. Om du vill njuta av cappuccino eller latte, färskpressade juicer på morgonen, kolsyrat vatten under dagen och om dina barn gärna vill ha läsk under semesterdagarna så är dryckespaket en bra idé.

Det allra bästa sättet att fundera ut om det är värt att köpa ett dryckespaket är att försöka räkna ut hur mycket du tror att du spenderar på dryck om du inte köpet ett paket. Generellt kan man säga att om du kommer köpa fler än 5-6 avgiftsbelagda drycker per dag så är det värt att se ett dryckespaket som ett mer prisvärt alternativ.

Medhavd alkohol på kryssningar

Man får inte själv ta med sig alkoholhaltiga drycker på fartyget, dessa konfiskeras tills slutet av kryssningen alternativt tillkommer en uppkorkningsavgift som brukar vara så väl tilltagen att det ligger i paritet med vad liknande flaska kostar på båten. Detta bör man tänka på om man köper något alkoholhaltigt som souvenir när man är i land på något av stoppen. Många rederier tillåter dock att en flaska vin per person medtages första gången man går ombord.

All Inclusive dryckespaket

All Inclusive innebär att allt är inkluderat i din kryssning för priset du betalar när du bokar, bland annat premiumdrycker och alkohol. De flesta All Inclusive-kryssningarna erbjuds av rederier som fokuserar på lyxkryssningar. Men många andra kryssningsrederier erbjuder All Inclusive-upplevelser, till exempel erbjudande eller uppgraderingar av mat och dryck som också ger en liknande upplevelse. Om du vill boka en kryssning genom erbjudanden där dryckespaket ingår, så hjälper vi dig gärna. Du kan helt enkelt njuta av din semester utan att oroa dig över att dryckesnotan springer iväg om du vill njuta av några extra drinkar under semestern.