Varför välja en kryssning?

Storstadspuls, all inclusive med fantastisk mat och dryck, sol och bad, påkostade föreställningar och föreläsningar, spabehandlingar och fantastiska naturupplevelser. Lägg där till en kapten som tar dig till nya spännande platser medan du sover, äter god middag eller bara njuter i solstolen. Låter detta för bra för att vara sant? Då har du inte varit på en kryssning.

Fördelar med kryssningar

De stora fördelarna med en kryssning är valmöjligheten i kombination med bekvämligheten. Välj mellan att bara lata dig i en solstol med en paraplydrink, slappna av i bubbelpoolen och njuta av en spabehandling eller delta i några av de otaliga aktiviteter som erbjuds ombord såsom sportturneringar, dans- eller matlagningskurser, frågesporter, föreläsningar och liveframträdanden. Därtill har du möjlighet att uppleva nya spännande destinationer, kulturer och sevärdheter i varje hamn som fartyget ankommer. Hur aktiv din kryssningssemester ska vara bestämmer alltså bara du själv.

Kryssningar för alla

Idag är antalet kryssningsdestinationer enormt och inriktningarna på olika rederier och fartyg är brett. Det är därför enkelt att hitta en kryssning som passar just dig. De mest populära kryssningarna går i Medelhavet och Karibien. Vill man besöka andra destinationer eller önskar något speciellt tema på sin semester så är det heller inget hinder då det finns kryssningsrutter i alla världsdelar med olika fokus. För den äventyrliga finns det även mer exotiska kryssningsrutter som tar dig till avlägsna platser såsom Galapagosöarna,Hawaii,Grönland och Antarktis. Vilken vattennära destination du än vill besöka finns det förmodligen en kryssning som tar dig dit.

Vem kan åka på kryssning?

Oavsett om det är barnen, kompisgänget eller partnern som är ditt resesällskap så finns det rederier, fartyg, rutter och aktiviteter som lockar. På samma sätt finns det kryssningar för alla åldrar och intressen. På de större fartygen finns allt för alla medan de mindre fartygen kan vara mer inriktade på specialintressen eller annorlunda destinationer. Välj en kryssning som är precis så nischad som du vill.

Ett prisvärt alternativ

Kryssningar har på senare år förvandlats från ett lyxalternativ till ett prisvärt och konkurrenskraftigt val när det gäller semesterresor. Det stora antalet kryssningsrederier och fartyg håller nere priserna och bidrar till att kryssning som reseform står sig bra mot en jämförelse med exempelvis charterresor. Eftersom allt utom dryck, utflykter och dricks ofta ingår är det också lätt att i förväg kalkylera hur mycket resan kommer att kosta.

Har man en gång provat en kryssning är det svårt att gå tillbaka till mer traditionella reseformer när det är dags att boka nästa semester, något som den stora ökningen av antalet bokningar vittnar om. Den enorma variationen på destinationer och inriktningar samt bekvämligheten och närheten till alla faciliteter och nöjen gör kryssningssemestern till ett svårslaget val för alla resenärsgrupper.

Vart vill Ni åka?

Vanliga frågor och svar

Resevillkor för Kryssningar.se en del av Go Cruising Travel Group AB

Läs mer om våra resevillkor och om paketreselagen här