Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.
MSC Grandiosa, ett av MSC Cruises fartyg

MSC Cruises: Bra att veta

Här kommer tips och info som är bra att veta inför din kryssning med MSC Cruises. Ha en trevlig resa och välkommen ombord! Läs mer om MSC Cruises här.

Att göra innan din kryssning med MSC:

 • Checka in alla resenärer online
 • Logga in och boka utflykter, Wi-fi, restaurangreservationer, paket m.m.
 • Se till så att alla väskor har utskrivna bagagelappar
 • Samla dina resedokument

Resedokument och pass

Det är helt resenärens ansvar att se till så att du har rätt resedokument för kryssningen med MSC Cruises. Se till så att du har gott om tid att förnya ditt pass om det behövs. Många rederier kräver minst 6 månaders kvarvarande giltighet under restiden. Vissa länder kräver även ett inträdesvisum och vaccinationscertifikat. Om du exempelvis ska kryssa från USA behöver du som europeisk medborgare även en godkänd ESTA för att kunna resa dit, som du sedan uppvisar även på kryssningen. Du kan kontakta ambassaden och visaservice för att veta vad som gäller på olika destinationer.

Incheckning och ombordstigning

Innan din kryssning med MSC så behöver du checka in alla resenärer i din bokning. Det rekommenderas att du checkar in online. Du behöver ha checkat in online senast 3 dagar innan kryssningen avgår. Innan ni åker till terminalen, kontrollera alla resepapper så att alla uppgifter och namn stämmer.

Ombordstigningen och check-in i terminalen stänger 90 minuter innan avgångstid. I USA stänger terminalen vanligtvis 2 timmar innan avgångstid. Därför är alltid bra att vara på plats i god tid, och läs noga vika tider som gäller för ditt fartyg. Ha din biljett och resedokument redo. Gäster som nekas ombordstigning har inte rätt till återbetalning.

Bagagetags

Innan avresedagen kommer du få bagagetags för ditt bagage tillsammans med dina övriga e-dokument. Skriv ut och märk ditt bagage med dessa innan du lämnar väskorna till terminalpersonalen på avresedagen. Sedan kommer bagaget levereras till din hytt när ombordstigningen är avklarad.

Betalning ombord hos MSC

Ombord på en kryssning med MSC Cruises används ett kontantlöst kontosystem med ett Cruise Card, som du får att använda för betalning. Kortet kopplas till ett konto eller betalkort som du sedan kan aktivera i informationsdisken ombord. Det du köper ombord på fartyget kommer sedan samlas på ditt Cruise Card-konto. Det finns en uttagsmaskin ombord, men endast med dollar eller euro beroende på var fartyget kryssar.

Vad ingår hos MSC Cruises?

Det ingår en hel del i din kryssning hos MSC Cruises. Privat boende med tillhörande faciliteter, eget badrum och måltider ingår alltid i din bokning. I alla kryssningar ingår mat och dryck i huvudrestaurangerna för hela dagen utan extra kostnad. Drycker som ingår i priset är exempelvis vatten, kaffe, te och andra alkoholfria drycker. Om du vill ha andra drycker som alkohol, specialkaffe, läsk eller cocktails så får du köpa till detta.

Det ingår mycket aktiviteter ombord på din kryssning med MSC Cruises. Exempel är roliga poolaktiviteter, kurser, lekar och spel uppe på däck, tillgång till bibliotek, pool och fitnesscenter, varierad kvällsunderhållning och nattklubb.

För barnfamiljer ingår aktivitetsprogram för olika åldersgrupper utan kostnad. Barnprogrammen finns för åldersgrupperna 3–6 år, 7-11 år, 12-14 år samt tonårsklubben för 15-17-åringar. Programmen består av en mängd olika ledarledda lekar och sporter som är anpassade för de olika grupperna.

Saker som inte ingår är exempelvis:

 • Wi-fi
 • Alkoholhaltiga drycker och läsk
 • Spabehandlingar
 • Utflykter
 • Träningskurser
 • Shopping
 • Mat i specialrestauranger

Dryckespaket hos MSC Cruises

MSC Cruises erbjuder flera dryckespaket som du kan lägga till i din bokning. Alla dryckespaket kan fås som både alkoholfria versioner för barn och med alkohol, och varierar då i pris. Var uppmärksam på att priser och innehåll kan komma att ändras och även variera mellan destinationer. Dryckespaketen hos MSC Cruises är i dagsläget:

 • Easy Package
 • Premium Package
 • Premium Plus Package
 • Non-Alcoholic Package

Easy Package

Easy Package innehåller obegränsat med drycker upp till 6,00 USD. Paketets innehåll är olika för barn och vuxna. Paketet kostar 35,00 USD per gäst och dag för gäster som 21 år och äldre. För barn under 11 år kostar paketet 17,00 USD och 29,00 USD för unga mellan 12-20 år. Paketet kan inkludera (alkoholfritt för barn):

 • Heineken öl i glas
 • Cocktails och drinkar
 • Juice och läsk
 • Energidrycker
 • Mineralvatten
 • Varma specialdrycker som kaffe och varm choklad

Premium Package

Premium Package inkluderar allt i Easy package men upp till en prisgräns på 12,00 USD. Premium inkluderar även öl på flaska och ett större urval av viner och cocktails. Premium Package kostar 62,00 USD per gäst per dag för gäster som är 21 år och äldre. För barn under 11 år kostar paketet 17,00 USD och 29,00 USD för unga mellan 12-20 år.

Premium Plus Package

Premium Plus innehåller samtliga drycker på glas utan en prisgräns. Pluspaketet innehåller allt från Premium Package men även alla viner och champagne, finare spritsorter och likörer, alla cocktails, Room Service meny, drycker och mat i minibaren, samt 30% rabatt på vin-och champagneflaskor. Premium Plus kostar 79,00 USD per gäst per dag för gäster som är 21 år och äldre. För barn under 11 år kostar paketet 17,00 USD och 29,00 USD för unga mellan 12-20 år.

Non-Alcoholic Package

Det finns två alkoholfria paket för vuxna och barn. För barn under 11 år kostar paketet 17,00 USD per gäst per dag. För barn och unga över 12 år kostar paketet 29,00 USD per gäst/dag. Det alkoholfria paketet innehåller:

 • Alkoholfria drinkar
 • Läsk
 • Juice
 • Energidrycker
 • Vatten på flaska
 • Specialkaffe, varm choklad och te
 • Glass

Övriga paket hos MSC

Det finns middagspaket hos fartygets specialrestauranger, det vill säga mer nischade matställen som inte ingår i din kryssning. Du kan också köpa till olika internetpaket. Andra tjänster du kan lägga till är bland annat tvättservice, fotopaket, romantiskt paket, spa-behandlingar och såklart olika utflykter på destinationerna. I samband med din online-bokning kan du enkelt lägga till paket som passar för era önskemål.

Dricks hos MSC Cruises

Dricks till personal ingår inte när du bokar din kryssning med MSC Cruises. En fast dagsavgift läggs automatiskt till på ditt kryssningskonto och din sluträkning. Dricksen fördelas mellan servicepersonalen och andra team som arbetar hårt för att kryssningen ska vara en fantastisk upplevelse, och baseras på industristandard.

 • Medelhavet: 10,00 Euro per person och 5 Euro för barn i åldern 2–12 år.
 • Karibien: 12,50 dollar per person och 6,25 dollar för barn.
 • Sydamerika och Sydafrika: Vänligen kontakta oss för uppdaterad information.

Wi-fi hos MSC

Det finns Wi-fi i allmänna utrymme och i de flesta hytterna ombord. För att kunna surfa behöver du köpa till ett internetpaket och ha en egen enhet. Du kan också surfa på datorer i fartygens internetlounge. Det finns olika typer av Wi-fipaket för varierade behov och antal enheter som du enkelt kan lägga till i din bokning. Om det tar slut kan du alltid köpa mer för ett rabatterat pris under kryssningen. Det är alltid mer förmånligt att köpa Wi-fi innan din kryssning!

 • Standardpaket: Standard innebär en begränsad tillgång till internet med 2 GB på två enheter.
 • Premiumpaket: Premium innebär 4 GB på fyra enheter.
 • Unlimited: Unlimited ger dig obegränsad tillgång till internet och surf. Det gäller en enhet i taget. Streaming som Netflix eller liknande inkluderas inte.
 • Social Apps: Social Apps ger dig tillgång till sociala chatt-appar och kan enbart köpas ombord.

Utcheckning

Innan kryssningens sista dag kommer du få information om hur avstigningen kommer gå till på fartyget. Det är bra att ha en liten övernattningsväska packad för kryssningens sista natt. Personalen hämtar allt bagage natten innan utcheckningen, och då är det bra att ha en mindre övernattningsväska med toalettartiklar och extra kläder. Du hämtar sedan ditt bagage i terminalbyggnaden. Om du själv har bokat hotell eller flyg så är du ansvarig för transfer dit.

Utflykter hos MSC Cruises

Under din kryssning kan du välja att boka utflykter genom rederiet, så kallade Shore Excursions. Du kan också välja att planera utflykt själv men det finns många fördelar med att boka med rederiet. Då kan du verkligen slappna av och välja bland av en mängd utflykter där transfer och allting är tillgodosett. Det finns heldagsturer, halvdagar eller kortare utflykter att välja mellan, och allting leds av duktiga guider. Du kan förboka utflykter online i din kryssningsbokning eller boka när du kommer ombord. Populära utflykter kan dock ta slut.

Avbokningspolicy för utflykter

Utflykter kan bokas, ändras och avbokas utan avgifter upp till 4 dagar innan avgång, så länge ändringen är informerad hos rederiet. När du är ombord på kryssningen så kan bokningen ändras upp till 48 timmar innan utflykten ska äga rum. Så länge ändringen sker innan 48 timmar så gäller ingen avbokningsavgift. Eventuell återbetalning görs till ditt kryssningskonto. Om du avbokar efter utsatt tidsgräns så kan du få betala en avbokningsavgift. Notera att avbokningspolicyn kan skifta mellan utflykter, så läs noga i utflyktsbeskrivningen vad som gäller. För utflykter som involverar flyg, tåg, event och hotell gäller egna avbokningsregler.

Vad är Ocean Cay?

MSC Cruises privata ö Ocean Cay ligger i västra Bahamas. Ön är exklusivt för rederiets gäster under kryssningar i Karibien. Ocean Cay är en riktig paradisö med turkost, kristallklart vatten och härligt ljusa sandstränder. Husen och faciliteterna på ön är målade i tropiskt glada färger för en härlig Karibienkänsla. På Ocean Cay finns saker att uppleva för alla åldrar både inom äventyr och avkoppling. Du kan boka utflykter på ön och välja bland ett stort utbud av aktiviteter. Åk ut med båt och snorkla i det härliga vattnet och dyk till spännande skeppsvrak, paddla kayak, åk på stingrock-safari eller njut av romprovning. Du kan också välja att bara hänga på de vida badstränderna. Vissa stränder, som North och South Beach, är särskilt familjevänliga för att simma och prova vattensporter. På Aurea Paradise Sands kan du få massage och spabehandlingar i den vackra miljön. På Ocen Cay finns också en restaurang, Seakers Buffet, och flera barer med drinkar och kaffe. Om du har köpt ett dryckespaket så gäller det även här. Ön erbjuder också en hel del shopping bland märkesvaror och lokala hantverk.

Vad finns i hytten hos MSC?

Det finns olika nivåer av hytter och sviter ombord. Det ingår mer faciliteter ju högre nivå du bokar, men alla hytter innehåller badrum och dusch, minibar, kassaskåp, TV, hårtork, telefon och AC. Det kan finnas begränsat med toalettartiklar som schampo, balsam och lotion, så det är bra att ha med eget att komplettera med. Room service finns tillgängligt dygnet runt, och tvätttjänst går att få mot en avgift. Fartygen är utrustade med både amerikanskt och standard-europeiskt eluttag.

Packa inför kryssning

När du ska packa inför din kryssning med MSC Cruises så är det bra att packa för både destinationens klimat och för tiden ombord på fartyget. Ta med en variation av kläder, med både uppklädda alternativ och mer avslappnade. För utflykterna rekommenderas bekväma promenadskor, solhatt och solskydd för tropiska resmål. Ett tips är att ha med flera uppsättningar av badkläder så att du alltid kan ta på ett torrt par. Packa varma kläder om du t.ex. kryssar till Norra Europa. Om du ska delta i mer krävande utflykter så bör du ha med riktiga vandringsskor och tåliga kläder. Glöm inte träningskläder om du planerar att använda träningsfaciliteter ombord.

Klädkod på MSC Cruises

Den allmänna klädkoden ombord hos MSC Cruises är Casual Resort Wear, det vill säga en relativt avslappnad resortstil. Efter klockan 18.00 är jeans, t-shirt och shorts inte tillåtna i allmänna utrymmen ombord. Badkläder är inte tillåtet i restauranger vid någon tidpunkt. Jeans är tillåtet på Casual Resort-kvällar, men bara om de är hela.

Beroende på hur många dagar du kryssar så kan MSC Cruises även anordna uppklädda temakvällar (White Party, 70s Night, medmera) och formella kvällar. Under kryssningar som varar i 4-6 dagar anordnas en formell kväll, och under kryssningar som varar i 7-9 dagar anordnas två formella kvällar. Detta är tillfällen där mer uppklädda kläder behövs, exempelvis kostym med slips och cocktailklänning. Om du inte vill delta under formella kvällar så accepteras en mer avslappnad stil i Lido-restaurangen där den allmänna buffén serveras.

Packa i handväskan

Glöm inte att ha ditt pass, andra viktiga resedokument och mediciner i din handväska när du går ombord. Du kan få vänta en stund tills incheckat bagage kommer till hytten och du kommer behöva identifiera dig innan dess. Det kan även vara bra att ha badkläder och en handduk så att du kan börja njuta av din semester direkt!

Kryssningsterminaler och parkering

Du kan vanligtvis förboka parkering i kryssningsterminalen. Notera att parkeringsmöjligheter kan variera från hamn till hamn, och är alltid bra att undersöka i förväg.

MSC kryssningsfartyg i hamn

Specialkost ombord

Det brukar gå att möta allas önskemål gällande mat, särskilt i de stora bufféerna som ingår på kryssningen. Specialkost som exempelvis vegetariskt och glutenfritt går att få, men om du har allergier måste du informera rederiet i förväg för att säkerställa att rätt kost finns ombord. Det är också bra att få bekräftat av hovmästaren eller i receptionsdisken när ni kommer ombord. Vid allergier som glutenallergi är det rekommenderat att undersöka om glutenfria menyer finns på just det fartyget du ska åka med.

Sjukvård ombord

Det finns alltid legitimerad läkare och övrig legitimerad vårdpersonal ombord på varje av MCSs fartyg, tillsammans med medicinska faciliteter och utrustning. Det är dock upp till gästen att ta med tillräckligt med medicin för kryssningen, då det kan finnas begränsat ombord. Medicinsk vård kostar en avgift som du sedan tar med ditt försäkringsbolag.

Förbjudet att ha med ombord

Det finns saker som du inte får ha med dig ombord på kryssningen. Detta gäller exempelvis brandfarliga vätskor och apparater som kan generera värme, olagliga substanser, alkohol, mat, vapen och skarpa objekt.

Rökning hos MSC

Rökning ombord är endast tillåten i utrymmen där det är tydligt angivet med skyltar. Rökning är inte tillåtet på rummet eller på balkonger, och att bryta mot reglerna leder till böter.

;