Ny sökmoter är nu lanserad! Prova att söka i sökrutan.

Flodkryssningar med A-ROSA

Under en flodkryssning i Europa är både historia, museum, kulturskatter och fantastisk natur precis utanför din hotelldörr. Vad sägs om att besöka Europas vackraste flodstäder under samma resa, och dessutom få uppleva guldkornen ur varje stad? Vill du sedan kunna dra dig tillbaka till ditt eleganta lyxhotell som stilla för dig vidare till nästa destination medan du njuter av god mat och högsta komfort? Då ska du åka på flodkryssning med A-ROSA.

 • Lugna flodkryssningar
 • Vackra miljöer
 • Tysk känsla
 • Stad & kultur

Om A-ROSA

A-Rosa är ett rederi som är baserat i Tyskland och startade initialt för att erbjuda kryssningar för den tyska marknaden. Idag välkomnar rederiet internationella gäster på utvalda seglingar med engelskspråkig personal. Rederiet har 13 flodbåtar och är kända för att erbjuda bra faciliteter med hög komfort på båtarna jämfört med flera andra flodkryssare, och riktar sig mot aktiva resenärer om man ser till utflykterna som erbjuds. Beroende på om kryssningarna är internationella och dess destination så ingår det olika mycket i kryssningarnas pris. Du kan välja att uppgradera för en All Inclusive-upplevelse.

Att åka på flodkryssning

Flodkryssningar bjuder på svårslagna skådespel med sitt skiftande landskap. Vakna längs en ny stad med glittrande lampor som speglas i flodvattnet, och njut av grönskande fält och landsbygd i solnedgången samma kväll. Se ljuset över vinodlingar och romantiska slott och borgar från gamla tider. Europas floder har otroligt mycket att erbjuda! A-ROSAS flodbåtar lägger oftast till i centrum av hamnstaden så att du kan ta väskan och börja shoppa, utforska museum eller restauranger direkt. A-ROSA erbjuder även guidade utflykter och cyklar att låna om du vill utforska på egen hand.

Flodkryssning är för dig som vill njuta av en harmonisk och lugn semesterupplevelse. På fartygen finns inte överdrivet mycket flärd eller aktiviteter, utan här trivs de som vill njuta av långa middagar med fantastiskt god mat och dryck, familjär stämning och enklare kvällsunderhållning. Här behövs inte grandiosa shower eller teater; destinationerna och vyerna längs flodlandskapet är det som drar ögat.

Destinationer

A-ROSA erbjuder flodkryssningar i Europa på de berömda floderna Rhen, Donau, Seine och Duoro. Utforska städer som Amsterdam, Strasbourg och Köln längs Rhen. Ta in intrycken av Provence färgsprakande lavendelfält och upplev kulturskatter i hjärtat av Frankrike. Besök metropoler som Budapest och Wien längs Donau eller upplev vingårdar och historiska städer i vackra Duorodalen i Portugal.

Specialkryssningar

A-ROSA erbjuder även flera temakryssningar på Europas floder. Var till exempel med om en unik flodkryssning där du får lösa mordmysterium under tiden ombord! Du kan också åka på gourmetkryssningar med fokus på destinationernas kulinariska upplevelser eller på musik, samt kryssningar som passar bra för familjer.

Målgrupp

A-ROSA passar resenärer som är ute efter en lugn och prisvärd flodkryssning med ett urval av aktiva utflykter på destinationerna. Kryssningarna riktar sig främst till vuxna och par som vill resa tillsammans, och det finns inga speciella aktivitetsprogram ombord för barn även om familjer självklart välkomnas.

Ombord hos A-ROSA

Flodbåtarna har en elegant, avslappnad atmosfär utan strikt klädkod. Det uppmuntras till bekväm och Casual klädsel och bra promenadskor för stadsbesöken, och att ha med en varm tröja för kyligare kvällar på däck. Flodbåtarna har känslan av ett kvalitetshotell som för dig från stad till stad medan du njuter av drinkar, pool, spa och aktiviteter ombord. Atmosfären beskrivs som gemytlig och varm och båtarnas låga passagerarantal ger en mer intim upplevelse än på större kryssningsfartyg. Hytterna är rymliga och de flesta har utsikt med fransk balkong. De är elegant designade med moderna faciliteter som exempelvis platt-TV. Måltider ombord serveras som flexibla bufféer där du bland annat kan njuta av lokala rätter med inspiration från destinationerna. Beroende på kryssningen så kan det vara en del tysk mat. Det finns också bar och café.

Aktiviteter

Hos A-ROSA är det stort fokus på hälsa och välmående under flodkryssningen. Det finns gott om sätt att slappna av ombord på fartygen där du kan njuta av både pool, gym, bastu och spabehandlingar. På nästan alla fartyg finns en uppvärmd pool på soldäcket medan på båtarna Viva, Brava och A-ROSA Aqua finns en jacuzzi på däck i samband med spaanläggningen. Som underhållning kan det spelas livemusik eller anordnas spel och frågesporter. Det är också populärt att bara njuta av utsikten från en solstol på däck!

Kryssningsfartygen

A-ROSA fartygsflotta består i dagsläget av 13 flodbåtar som åker på olika floder i Europa. Alla fartyg har sin säregna charm med härliga hytter, sköna faciliteter och kulinariska läckerheter. Vissa fartyg är benämnda som internationella med engelskspråkig personal och färdledare medan andra är tyska, se nedan. Notera att detta kan ändras över tid så undersök när du bokar så att du får kryssningen och fartyget du önskar.

Internationella fartyg

 • A-ROSA Alva: Byggd 2019, 126 passagerare, Duoro.
 • A-ROSA Donna: Byggd, 2002, 245 passagerare, Donau.
 • A-ROSA Silva: Byggd 2012, 186 passagerare, Donau/Rhen.
 • A-ROSA Aqua: Byggd 2009, 202 passagerare, Rhen.
 • A-ROSA Flora: Byggd 2014, 183 passagerare, Rhen.
 • A-ROSA Viva: Byggd 2010, 202 passagerare, Seine.
 • A-ROSA Stella: Byggd 2005, 174 passagerare, Rhone.

Tyska fartyg

 • A-ROSA Brava: Byggd 2011, 303 passagerare, Rhen.
 • A-ROSA Emotion: Byggd 2021, 316 passagerare, Rhen.
 • A-ROSA Mia: Byggd 2003, 245 passagerare, Donau.
 • A-ROSA Riva: Byggd 2004, 245 passagerare, Donau.
 • A-ROSA Luna: Byggd 2005, 174 passagerare, Rhône/Saône.
 • A-ROSA Bella: Byggd 2002, 242 passagerare, Rhône/Saône.
;