Kryssning från Stockholm på väg ut i Östersjön

Kryssningar i Östersjön

Östra Östersjön har mycket att erbjuda med fina välbevarade städer och historiska platser att gå runt i och uppleva. Ett bra sätt att se dessa städer såsom Helsingfors, St. Petersburg och Tallinn är att boka en kryssning.

Utgå från Stockholm

Utgår ni från Stockholm finns det flera turer som går via Helsingfors till St. Petersburg och Tallinn och sedan tillbaka till Stockholm på sju nätter. En något längre kryssning på 11-14 nätter tar dig från Stockholm österut till Tallinn, St. Petersburg och Helsingfors men sedan får du även besöka den vackra staden Riga och även ett stopp vid Litauens kustremsa. Därefter beger ni er till norra Tyskland för att ev. även se Danmark och Köpenhamn.

Östra Östersjön

Möjlighet finns också att gå på fartyget i Köpenhamn och första stoppet är då ofta norra Tyskland och Warnemünde, den största kryssningshamnen i södra Östersjön. Här har du nära till den pittoreska hansastaden Rostock. Därefter väntar en dag till havs för att sedan ankomma till den oupptäckta staden Tallinn, som har en mix av både medeltidsmiljö i Gamla Stan och nöje och shopping. Ni reser sedan vidare till St. Petersburg där du får se ståtliga byggnader och känna av historiens vingslag. Sedan reser ni vidare till Helsingfors där du har naturen nära med parker och skog men också havet. Här möts även arkitektur från både öst och väst och känd finska design. Därefter beger ni er tillbaka till Stockholm och/eller därefter Köpenhamn. Det finns några olika turer att välja mellan men kryssningarna är under 7-12 nätter och körs av Norwegian Cruise Line. Beroende på standard och preferenser finns det olika skepp att välja på.

;