Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!
Kryssning till Kotor Montenegro en molning dag

Kryssningssäsong i Medelhavet

Medelhavet är en av de mest populära kryssningsdestinationerna. Både östra och västra medelhavets öar och härliga resmål kan besökas större delen av året. Men det finns tider då det är som allra bäst att åka på kryssning i medelhavet, då vädret är perfekt och turistgrupperna är färre. Här får du tips på när det är som bäst att åka på en medelhavskryssning.

Säsonger i medelhavet

Sommaren är högsäsongen för kryssningar i medelhavet. Juli och augusti är populära månader, och högsäsongen kan vara ända till september. Klimatet och vattnet är varmt och turisterna flockas till medelhavets kustlinjer, städer och attraktioner. Temperaturen ligger oftast en bit över 30 grader, och kan bli högre på flera platser. Det är också under sommaren som de flesta har sommarlov och hela familjen kan åka på kryssning tillsammans. Vintern (november-mars) räknas som lågsäsong och då är utbudet på kryssningar i medelhavet ganska tunt, då kryssningssäsongen i Karibien tar vid.

När är bäst att åka på medelhavskryssning?

Den bästa tiden att åka på kryssning i medelhavet är på våren och tidig höst. Då är temperaturerna mer behagliga, solen är skön och det är betydligt mindre turistgrupper och trängsel på destinationerna. Våren (maj-juni) i medelhavet är vacker och blommande, och den tidiga hösten (september-oktober) är mild innan vinterns regnsäsong.

Om du vill åka på kryssning i medelhavet tidigare på året, till exempel i mars-april, så finns flera destinationer och öar som fungerar utmärkt sett till klimat. Malta, Marocko, Grekland, Kroatien och Sardinien är exempel på kryssningsdestinationer som är härliga under den tidiga våren.

  • Högsäsong: Maj - september
  • Bästa tid att åka: April - maj och september - oktober

Säsong i västra medelhavet

Medelhavets kryssningsdestinationer brukar löst delas upp som östra och västra medelhavet, även om det finns flera rutter som besöker resmål i båda områden. Västra medelhavet brukar räknas som bland annat Marocko, Kanarieöarna, Spaniens östkust och västra Italien. Västra medelhavet är särskilt populära under sommaren. Den bästa tiden åka på kryssning i västra medelhavet är dock under senare delen av april och tidig maj, eller senare delen av september och in i oktober. Vanliga avresehamnar är Rom (Civitavecchia), Barcelona och Marseille.

Säsong i östra medelhavet

Kryssningar i östra medelhavet brukar bestå av hett, fuktigt klimat och besök i Greklands övärld, Kroatien och områden runt Adriatiska havet, östra Italien men också mindre vanliga resmål som Turkiet och Egypten. Vanliga avresehamnar är Venedig och Aten. Högsäsongen är sent i maj till tidig september, och precis som i västra medelhavet är det allra bäst att besöka i senare delen av april och tidig maj, och sent i september in i oktober.

;