Vid bokning Sökning visar endast rutter för tillfället. Kontakta oss för att boka din kryssning!
Kryssning i Östra Medelhavet bland öar

Kryssning i Östra Medelhavet

Östra Medelhavet är ett klassiskt och populärt kryssningsområde i Europa. Här väntar spännande historia, vacker arkitektur, idylliska byar och härliga sandstränder. Under en kryssningssemester kan du uppleva medelhavets vackraste öar och hamnstäder under samma resa.

Områden och öar

Östra Medelhavet innefattar Grekland med tillhörande öar, Turkiet och Adriatiska havet vid Italien, Kroatien och Montenegro. Även Israel, Cypern och Egypten ingår ibland i dessa kryssningsrutter.

Rutter i Östra Medelhavet

De tre största huvudhamnarna för östra medelhavet är Venedig, Aten (Pireaus) och Istanbul. Här utgår de flesta kryssningar ifrån. Rutterna är ofta 7–6 nätter men det finns även mer omfattande rutter som sträcker sig över 20 nätter.

Kryssningarna riktar sig huvudsakligen mot antingen sol och bad eller kultur och historia. Soliga destinationer kan till exempel vara Cypern och den grekiska övärlden. Kulturresor kan innebära stop i Aten, Istanbul, Katakolon, Venedig och Dubrovnik. Men det går såklart att hitta många kombinerade kryssningar med allt det härliga som medelhavet har att erbjuda.

Paketresa med kryssning i Medelhavet

Nu kan du boka färdiga paketresor med kryssning! Kryssa från Italien till Rio de Janeiro i Brasilien. På vägen får du besöka b.l.a Barcelona, Madeira och Teneriffa. Flyg, hotell och transfer ingår. Det ingår utflykt med svensktalande guide. Paketresorna har begränsat antal platser. Läs mer om paketresa med kryssning i Medelhavet.

Populära destinationer i östra Medelhavet

Karta östra Medelhavet

Säsong för kryssning i Medelhavet

Högsäsongen i östra Medelhavet är under vår, sommar och tidig höst med en peak under sommarmånaderna. Då är det också som varmast i regionen, men också dyrast och mycket turister. På vår och höst går priserna ner en aning och det är inte så trångt i turistområdena. Ett alternativ som blir mer och mer populärt är att åka på vintern, något som både MSC Cruises och Costa Cruises erbjuder. Priserna är mycket lägre, turisterna är få och vädret är betydligt varmare än i kalla norden. Dessutom görs längre rutter med fler stopp och annorlunda aktiviteter och utflykter.

Rederier

De flesta stora rederier och fartyg har kryssningar i Medelhavet och det finns oändligt med alternativ. Av de internationella kryssningsrederierna så erbjuder exmpelvis Princess Cruises, Disney Cruise Line, Royal Caribbean och Celebrity Cruises kryssningar i Medelhavet. Men det är främst de Europabaserade rederierna Costa Cruises och MSC Cruises som åker här.

;